تشخیص آگهیهای فیک از واقعی در حوزه خودرو یکی از دغدغههای مهم خریداران است. همگام با افزایش تعداد آگهیها و حجم معاملات در بستر پلتفرمهای آنلاین، کلاهبرداران هم از روشهای جدیدی برای فریب خریداران استفاده میکنند. به همین خاطر هنگام مشاهده یک آگهی فروش خودرو در فضای آنلاین، باید به چند نکته کلیدی توجه داشته باشید و بتوانید آگهیهای واقعی را از فیک تشخیص دهید. در این مطلب درباره این نکات صحبت میکنیم تا با اطمینان خاطر بیشتری برای خرید خودرو اقدام کنید.
انواع آگهیهای فیک فروش خودرو
احتمالاً اگر برای خرید خودرو به سراغ پلتفرمهای آنلاین آگهیهای فروش خودرو رفته باشید، آگهیهایی را دیدهاید که یا عکس ندارند و یا اطلاعات درجشده در آنها مثل قیمت، کمی عجیب به نظر میرسد. بدون تعارف بگوییم که اغلب این آگهیها فیک هستند و باید هنگام مشاهده آنها هوشمندانه عمل کنید. بهطور کلی آگهیهای فیک منتشرشده در پلتفرمهای آنلاین را میتوان به دو دسته تقسیم کرد:
۱. کلاهبرداری محض
در این نوع آگهیها معمولاً هیچ خودرویی وجود ندارد و هدف چیزی جز کلاهبرداری نیست. این آگهیها یا عکس ندارند یا عکسشان از اینترنت گرفته شده است. در واقع در این آگهیهای کاملاً ساختگی، کلاهبرداران با استفاده از تصاویر و اطلاعات جعلی خودرو، افراد را به گرفتن تماس و سپس واریز مبلغی بهعنوان پیشپرداخت، ترغیب میکنند. پس از دریافت مبلغ هم هیچ اثری از خودشان به جا نمیگذارند.
۲. دلالی مخفی
احتمالاً آگهیهایی را دیدهاید که اطلاعات غیرمعقول ازجمله قیمتهای عجیب مثل ۱۱۱,۱۱۱۱,۱۱۱ تومان دارند. تقریباً پشت همه این آگهیها، یک دلال یا واسط قرار دارد. دلالی دو نوع است:
- فرد آگهیگذار اطلاعاتی فیک و ترغیبکننده منتشر میکند. پس از آنکه شما با صاحب آگهی تماس گرفتید و او دقیقاً متوجه شد که شما دنبال چه خودرویی و با چه مشخصاتی هستید، برای پیدا کردن خودروی موردنظر شما شروع به جستوجو میکند.
- خودرو وجود دارد ولی آگهیگذار ممکن است اطلاعات درستی از خودرو منتشر نکرده باشد. در این موارد معمولاً سعی بر این است که خودرو به هر شکل ممکن به فروش برسد.
مشاهده آگهیهای کارنامه
روشهای تشخیص آگهی فیک از واقعی
واقعیت این است که نمیتوان منکر افزایش تعداد آگهیهای فیک و روشهای عجیب کلاهبرداری در فروش خودرو شد. اما با کمک نکات زیر، شما میتوانید بهراحتی آگهی واقعی را از فیک تشخیص دهید تا در دام کلاهبرداران نیفتید:
- اولین قسمتی که باید بررسی کنید، اطلاعات خودرو ازجمله قیمت، تصاویر و توضیحات آن است. اگر آگهی عکس واقعی، توضیحات کافی و قیمت معقولی نداشت، باید به واقعی بودنش شک کنید.
- اگر اطلاعات درجشده به نظر منطقی آمد، میتوانید با فروشنده تماس بگیرید. به احتمال زیاد در حین صحبت کردن متوجه خواهید که آگهیگذار دلال است یا نه. معمولاً دلالها سعی میکنند شما را به بازدید خودرو ترغیب کنند و در صحبت تلفنی اطلاعات زیادی درباره خودرو به شما نمیدهند.
در حین صحبت با آگهیگذار، این سؤالات را بپرسید:
- آیا خودرو هنوز برای فروش موجود است یا نه؟
- آیا خودرو اخیراً کارشناسی شده است؟ اگر بله، لطفا گزارش آن را برایم بفرستید.
- امکان دارد عکسهای بیشتر و دقیقتری برایم ارسال کنید؟
- چه مدت است که از خودرو استفاده میکنید و چه چیزی باعث شده آن را بفروشید؟
اگر در پایان صحبتها متوجه شدید که جواب فرد آگهیگذار به بیشترِ سؤالها و درخواستهای شما «نمیدونم» یا «الان خاطرم نیست» بود یا احساس کردید که فرد اصطلاحاً شما را دست به سر میکند تا صحبت بعدی و یا ملاقات حضوری؛ این احتمال که آگهی فیک باشد و متعلق به یک شخص حقیقی نباشد، وجود خواهد داشت.
سخن آخر
از آنجا که یکی از دغدغههای مهم ما در کارنامه فراهم کردن بستری امن و مطمئن برای خرید و فروش خودرو است، مصمم شدیم که با ارائه یک خدمت جدید از گرفتار شدن شما در دام کلاهبرداران و درگیری با مشکلات حقوقی جلوگیری کنیم. بر این اساس، آگهیهایی که در کارنامه منتشر شوند، کاملا دقیق کنترل میشوند. همه آگهیها از فیلترهای کارنامه عبور میکنند و تنها پس از تأیید همه بخشها با دقیقترین و بیشترین اطلاعات منتشر میشوند. در واقع هدف ما این است که با مشاهده آگهیها به همان اطلاعاتی برسید که با بازدید حضوری از یک خودرو متوجه خواهید شد.