اپلیکیشن کارنامه

خرید و فروش مطمئن خودرو

نصب کنید

معرفی مزدا CX30؛ این ژاپنی فوق‌العاده جذاب را بهتر بشناسید

بازار کراس‌اوورهای کوچک روزبه‌روز داغ‌تر و پرطرفدارتر می‌شود و حالا تعداد زیادی از محصولات این دسته در بازار ایران حضور دارند. یکی از خودروهایی که قرار است به‌زودی وارد ایران شود و رقبای خود را به چالش بکشد، مزدا CX30 است؛ کراس‌اووری جذاب از یک برند ژاپنی که در تمام دنیا مورد استقبال قرار گرفته است. از طرفی سال‌هاست برند مزدا در ایران با کیفیت و قابلیت اطمینان معنا می‌شود و این موضوع می‌تواند به موفقیت مزدا CX30 در بازار ایران کمک کند. در ادامه با ما همراه باشید تا مزدا CX30 وارداتی را معرفی و بررسی کنیم.

معرفی مزدا CX30 وارداتی

مزدا با عرضه نسل جدید مزدا ۳ به موفقیت‌های فوق‌العاده‌ای رسید. به‌نحوی‌که این خودرو در سال ۲۰۲۰ جایزه بهترین طراحی سال را در بین تمام خودروهای دنیا کسب کرد. موفقیت مزدا ۳ به حدی چشم‌گیر بود که مراجع معتبر خودرویی دنیا، این خودرو را بهترین هاچ‌بک سال‌های اخیر معرفی می‌کردند. این موفقیت با محبوبیت روزافزون کراس‌اوورهای کوچک همراه شد و همین موضوع مزدا را ترغیب کرد تا کراس‌اور CX30 را بر پایه مزدا ۳ و برای جایگزینی CX-3 معرفی کند. مزدا CX30 هم به لطف جذابیت‌های هاچ‌بک مدل ۳ توانست به موفقیت‌های خوبی برسد و حالا قرار است با کوشا خودرو به بازار ایران بیاید. اما آیا این خودرو می‌تواند در بازار ایران هم موفق شود؟ بیایید بررسی مزدا CX30 را شروع کنیم.

مشخصات ظاهری مزدا CX30

مزدا CX30 یک کراس‌اوور ساب‌کامپکت با طول تقریبی ۴۴۰ سانتی‌متر، عرض ۱۸۰ سانتی‌متر و ارتفاع ۱۵۴ سانتی‌متر است. فاصله محوری این خودرو هم حدود ۲۶۵ سانتی‌متر است که برای یک کراس‌اوور کوچک بسیار خوب به نظر می‌رسد. از نظر ابعاد، مزدا CX30 شبیه به هوندا وزل و گک GS3 و کمی از ایکس ۳۳ کراس بزرگ‌تر است.

در ادامه نگاهی خواهیم داشت به جدول مشخصات فنی این کراس‌اوور جذاب:

مشخصات ظاهری
طول ۴,۳۹۵ میلی‌متر
عرض ۱,۷۹۷ میلی‌متر
ارتفاع ۱,۵۴۵ میلی‌متر
فاصله محوری ۲,۶۵۳ میلی‌متر
وزن ۱,۴۲۳ کیلوگرم

 

مزدا CX-30 از همان پلتفرم و زبان طراحی مزدا ۳ استفاده می‌کند و از طرفی در زمانی نزدیک به آن عرضه شده، بنابراین شباهت‌های زیادی با مزدا ۳ افسانه‌ای دارد. بدنه منحنی و خطوط نرم آن همانند سدان مزدا ۳ است. نمای جلوی مزدا CX-30 به‌طور خاصی شبیه مزدا ۳ طراحی شده و از همان جلوپنجره بزرگ هفت‌ضلعی بهره می‌برد. این جلوپنجره، که به‌نوعی امضای مزدا در مدل‌های اخیرش محسوب می‌شود، با خطوط نرم و منحنی در دو طرف به چراغ‌های باریک جلو متصل شده است. این چراغ‌ها باریک و کشیده هستند و نمای جسورانه و خشنی به خودرو می‌دهند.

نمای جانبی CX30 به‌اندازه مدل هاچ‌بک مزدا ۳ جذاب به نظر نمی‌رسد و دلیل آن هم فلاپ‌های بزرگ پلاستیکی خودرو است. این فلاپ‌ها در اکثر کراس‌‌اوورهای این دسته‌بندی دیده می‌شوند تا خودرو را اسپرت‌تر نشان دهند؛ اما چیزی که در CX30 می‌بینیم، باعث شده حس لوکس و خشن بودن خودرو کمتر شود. به‌غیر از این مورد، نمای جانبی هر دو مدل ظاهر ساده‌ای دارد و هیچ خط تیز و خاصی به چشم نمی‌خورد. این طراحی توسط تیم مزدا برای ایجاد یک سطح بزرگ و یکپارچه انجام شده تا نور را بهتر جذب کند و با انحناهای بدنه، با سایه‌ها بازی کند. این ویژگی در روزهای آفتابی و زیر سایه درختان، جلوه‌ای زیبا و پویا به خودرو می‌بخشد.

نمای عقب CX-30 تفاوت‌های قابل‌توجهی با مزدا ۳ دارد. به‌دلیل کوتاه‌تر بودن CX30 از لحاظ طول و بلندتر بودن آن از لحاظ ارتفاع، قسمت عقب CX30 با طراحی چند لایه و خمیدگی به‌سمت بالا، از مدل هاچ‌بک مزدا متمایز شده است. سپر مشکی مات در بالای دو لوله اگزوز قرار گرفته و تقریباً به صندوق عقب می‌رسد. چراغ‌های عقب به‌صورت افقی و صاف قرار گرفته‌اند و هماهنگی بین پنجره‌های جانبی و عقب را به‌خوبی حفظ کرده‌اند.

CX30 یکی از جذاب‌ترین کراس‌اوورهای دسته‌بندی خود است که به‌راحتی می‌تواند جوانان را راضی کند. اما آیا مزدا CX30 به‌اندازه مدل هاچ‌بک جذاب است؟ این‌طور فکر نمی‌کنیم. هرچه نباشد، مزدا ۳ هاچ‌بک جایزه بهترین طراحی خودرو در سال ۲۰۲۰ را به خود اختصاص داده بود!

مشخصات فنی مزدا CX30

مزدا CX30 وارداتی در قسمت فنی، خودروی آشنایی برای ایرانیان خواهد بود چرا که از همان پیشرانه مزدا ۳N استفاده می‌کند که به‌مرور بهینه‌تر شده است. مشابه با مزدا ۳N، پیشرانه CX30 یک موتور ۴ سیلندر ۲ لیتری تنفس طبیعی است که با پسوند اسکای‌اکتیو G شناخته می‌شود. گیربکس استفاده‌شده در این کراس‌اوور هم مشابه با مزدا ۳ بازار ایران، یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک است. به نظر می‌رسد که مزدا اعتماد زیادی به این ترکیب دارد!

بیایید نگاهی به جدول مشخصات فنی مزدا CX30 بیندازیم:

مشخصات فنی
پیشرانه ۴ سیلندر
گیربکس ۶ سرعته AT
حجم موتور ۲ لیتر
قدرت ۱۵۰ اسب بخار
گشتاور ۲۰۰ نیوتن‌متر
شتاب ۰ تا ۱۰۰ ۹.۵ ثانیه
حداکثر سرعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف ترکیبی ۶.۱ لیتر در هر صد کیلومتر

 

مجموعه قوای محرکه مزدا CX30 می‌تواند حدود ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۰۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. چنین اعدادی حداقل روی کاغذ خیلی عجیب‌وغریب نیستند اما چیزی که واقعا این خودرو را از رقبای خود متمایز می‌کند، توانایی‌های آن در جاده است. فرمان کاملا پاسخگو است، حساسیت پدال گاز بسیار تحسین‌برانگیز است و گیربکس هم با اینکه قدیمی است، اما در تعویض دنده‌ها بسیار خوب عمل می‌کند. شاید اگر مزدا CX30 فقط کمی سبک‌تر بود، می‌توانست در کمتر از ۸ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. اما مزدا CX30 ثابت می‌کند که شاید ارزشش را داشته باشد کمی بیشتر صبر کنید و در عوض ایمنی و لذت رانندگی را تجربه کنید!

حرف از لذت رانندگی شد، آیا مزدا CX30 سواری نرم و باکیفیتی دارد؟ بله، اما اگر از سیستم تعلیق مولتی‌لینک در محور عقب استفاده می‌شد، احتمالا سواری به مراتب بهتر و پایدارتری را تجربه می‌کردیم. نکته جالب درباره مزدا CX30، تشابه عملکرد آن با مدل هاچ‌بک است. این موضوع باعث شده تا CX-30 هندلینگ عالی و دقیقی داشته باشد که در کراس‌اوور‌ها کمتر شاهدش هستیم. سیستم G-Vectoring Control Plus مزدا با متعادل نگه‌داشتن وزن در پیچ‌ها و کنترل نیروهای مختلف، باعث می‌شود که این خودرو در پیچ‌های تند هم با کمترین میزان انحراف حرکت کند و چسبندگی و پایداری بیشتری داشته باشد.

برای کسانی که به‌دنبال یک کراس‌اوور کامپکت با عملکرد عالی و تجربه رانندگی دینامیک هستند، مزدا CX-30 گزینه بسیار جذابی است. با همه این‌ها، نباید از CX30 انتظار شتاب عجیب‌وغریب و نرمی کراس‌اوورهای لکسوس را داشته باشید.

امکانات کابین و طراحی داخلی

مزدا CX-30 با الهام از مفهوم ژاپنی «یوهاکو» (Yohaku) یا فضای خالی، طراحی داخلی ساده و مینیمالی را به نمایش می‌گذارد. برخلاف برخی از خودروهای مدرن که با صفحات نمایش بزرگ و متعدد طراحی شده‌اند، در CX-30، تأکید بر سادگی و استفاده بهینه از فضای داخلی بوده و فضای داخلی با تجهیزات اضافی پر نشده است. این رویکرد باعث شده فضای کابین آرام و هماهنگ به نظر برسد.

یک صفحه نمایش کوچک ۸.۸ اینچی به زیبایی در بخش بالایی داشبورد جای گرفته است. این صفحه نمایش، لمسی نیست و توسط یک دکمه چرخشی کنترل می‌شود. متأسفانه منوی آن به‌اندازه کافی کاربرپسند نیست و اکثر افراد ترجیح می‌دهند از Apple CarPlay و Android Auto استفاده کنند. با وجود این، طراحی این صفحه نمایش به‌گونه‌ای است که به‌سمت فرمان متمایل شده و در دید مستقیم راننده قرار دارد. داشبورد هم با یک خط یکپارچه تا پنل درها امتداد یافته و فضای کابین را به شکلی دربرمی‌گیرد که حس راحتی را برای سرنشینان ایجاد می‌کند. دو دریچه هوا با حاشیه‌های کرومی در دو طرف فرمان قرار گرفته‌اند که نمای داخلی را جذاب‌تر می‌کنند. مواد استفاده‌شده در کابین CX-30 هم بسیار باکیفیت و دلنشین هستند. جزئیاتی مانند دوخت‌های روی بخش بالایی داشبورد و روی دسته صندلی مرکزی، بدون ایجاد حس تجمل بیش‌ازحد، به زیبایی و لوکس بودن فضا افزوده‌اند.

با همه این جذابیت‌ها، فضای سرنشینان به‌ویژه در صندلی‌های عقب محدودیت‌هایی دارد. همان‌طور که گفتیم، این کراس‌اوور در مقایسه با مدل Mazda 3، کوتاه‌تر است و این تفاوت در صندلی‌های عقب کاملاً حس می‌شود؛ سرنشینانی که قدی بیش از ۱۸۰ سانتی‌متر دارند، ممکن است فضای کمی برای پا داشته باشند، به‌ویژه اگر سرنشینان جلویی هم قد بلندی داشته باشند. اما این اندازه کوچک‌تر، عمدی بوده است تا CX-30 برای استفاده در شهر و پارک در فضاهای کوچک مناسب باشد.

طراحی داخلی مزدا CX-30 ترکیبی از مینیمالیسم، کیفیت بالای مواد و کاربرد هوشمندانه فضای خالی است که تجربه‌ای راحت و آرامش‌بخش برای راننده و سرنشینان فراهم می‌کند.

آپشن‌های رفاهی و ایمنی مزدا CX30

مزدا CX30 وارادتی از نظر امکانات ایمنی یکی از خودروهای کامل بازار خواهد بود که امکاناتی مانند کروز کنترل تطبیقی، رادار خط‌خوان و نقطه کور، ترمز اضطراری، سیستم هشدار خواب‌آلودگی راننده، رانندگی خودکار بین خطوط، سامانه کنترل حرکت در سراشیبی، ترمز اضطراری اتوماتیک و ۷ کیسه هوا دارد. با وجود این، مزدا CX30 در بخش امکانات رفاهی چندان کامل نیست و نمی‌تواند در مقابل رقبای چینی خود درخشان ظاهر شود. ازجمله امکانات رفاهی این خودرو می‌توان به دوربین ۳۶۰ درجه، تهویه مطبوع اتوماتیک دو کاناله، سانروف، اندروید اتو و اپل کارپلی، هدآپ دیسپلی، صندلی‌های برقی، شیفتر دنده پشت فرمان و دستیار پارک اتوماتیک اشاره کرد.

آپشن‌ها و امکانات رفاهی مزدا CX30
کنترل پایداری دارد
کروز کنترل دارد
کروز کنترل تطبیقی دارد
کنترل کشش دارد
کنترل شروع حرکت در سربالایی دارد
کنترل سرعت در شیب دارد
ریموت استارتر نامشخص
استارت دکمه‌ای دارد
سنسور جلو و عقب دارد
سنسور تصادف دارد
سنسور نور و باران دارد
رادار نگه‌دارنده بین خطوط دارد
رادار نقطه کور دارد
رادار تغییرلاین دارد
دوربین ثبت وقایع دارد
ترمز ضدقفل دارد
حالت‌های رانندگی دارد
ترمز اضطراری خودکار دارد
ترمز پارک برقی دارد
اتوهلد دارد
چراغ مه‌شکن جلو و عقب دارد
دی لایت دارد
اتولایت دارد
نوربالا اتوماتیک دارد
فرمان برقی دارد
دنده پشت فرمان دارد
دوربین ۳۶۰ دارد
دوربین جلو و عقب دارد
دوربین جانبی دارد
ایربگ ۷ کیسه هوا
ورود بدون کلید دارد
سیستم تهویه اتوماتیک دارد
صندلی‌ راننده برقی
صندلی سرنشین جلو برقی
گرمکن صندلی ندارد
سردکن صندلی ندارد
ماساژور صندلی ندارد
شارژر وایرلس ندارد
سیستم تهویه مطبوع دو کاناله
کول باکس ندارد
سانروف دارد
سقف پاناروما ندارد
آینه جانبی با تنظیم برقی دارد

 

قیمت و رقبای مزدا CX30

هنوز قیمت مزدا CX30 از سوی آفتاب‌خودرو تعیین نشده است اما اگر قیمت مناسبی برای این خودرو تعیین شود، مزدا CX30 می‌تواند به‌راحتی تمام رقبای خود در دسته کراس‌اوورهای ساب‌کامپکت را به چالش بکشد. مزدا CX30 یکی از جذاب‌ترین کراس‌اوورهای این دسته خود است که همیشه در لیست بهترین‌های رسانه‌های معتبر خودرویی دنیا حضور دارد. با همه این اوصاف، موفقیت CX30 به قیمت‌گذاری آن بستگی دارد، چرا که این خودروی ژاپنی، رقیب قدرتمندی مانند GAC GS3 را پیش‌روی خود می‌بیند؛ خودرویی که مشخصات فنی جذاب، طراحی فضایی و امکانات زیادی را برای ارائه دارد.

کارشناسی رنگ،بدنه،فنی و بیش از 430 نقطه در خودرو
ثبت درخواست
نظرات (0)
نظر بدهید