روز گذشته آرینموتور کراساوور جدید خود یعنی لاماری ایما را به پیست آزادی آورد و شاهد مراسم تست درایو این خودرو در تهران بودیم. مراسم تست درایوی که به ما اجازه داد هرچند کوتاه این خودرو را مورد بررسی قرار بدهیم و بهصورت عملی آن را به چالش بکشیم. البته قرار است بهزودی ایما برای انجام تستهای تکمیلی بیشتر در اختیار خبرنگاران و فعالان حوزههای رسانه قرار گیرد.
لاماری ایما لقب سریعترین کراساوور صفرکیلومتر را از آن خود کرد
در زمان تست لاماری ایما در پیست آزادی این محصول آرینموتور شتاب صفر تا صدی بین ۱۰ تا ۱۰٫۵ ثانیه از خود ثبت کرد که عدد قابلتوجهی محسوب میشود.
به همین جهت نیز لاماری ایما بهطور قطع میتواند لقب سریعترین خودرو را در میان رقبا از آن خود کند. این کراساوور محصولاتی همچون تیگو ۷، جک S۵، فرداموتور T۵، هایما S۷، دیگنیتی٬ مکثموتور K۵ و KMC K۷ و فیدلیتی را به چالش کشیده و از تمامی آنها بین ۲ تا ۴ ثانیه شتاب بهتری از خود ثبت کرده است.
عمدهترین دلیلی که سبب شده لاماری ایما بتواند لقب سریعترین کراساوور صفر کیلومتر بازار را از آن خود کند نسبت مناسب نیرو به وزن این خودرو است.
لاماری ایما به یک موتور ۱٫۵ لیتری توربوشارژر مجهز است که میتواند ۱۹۶ اسببخار قدرت و ۲۸۵ نیوتنمتر گشتاور تولید کند. این قوای محرکه از حیث قدرت در رده بهترینهای بازار قرار دارد و بیشتر در خصوص خودروهای سایز بزرگ و گرانقیمت استفاده میشود.
در کنار قوای محرکه قوی مذکور اگر وزن کم ایما را هم در نظر بگریم متوجه خواهیم شد که کلید موفقیت این خودروی مونتاژی آرینموتور در بهدست آوردن لقب سریعترین کراساوور صفر کیلومتر بازار چیست.
در خصوص هندلینک لاماری ایما نیز باید اعتراف کرد که این محصول به لطف سیستم فنربندی مولتی لینک چرخهای عقب و البته وجود سامانه ESP نمره قابلقبولی را دریافت میکند. البته متأسفانه این محصول اندکی بیشفرمانی داشته که اتفاق غریبی در بین خودروهای مونتاژی موجود در بازار کشورمان نیست.
از آنجا که ایما جزو محصولاتی است که حرکت عرضی کمی دارد، سرنشینان این کراساوور پایداری مناسبی از این خودرو را حس کرده و در کابین آن احساس آسایش میکنند. ضمن آنکه صدای مزاحمی نیز درون کابین این کراساوور شنیده نمیشود.
نقاط ضعف لاماری ایما
در خصوص نقاط ضعف این محصول نیز میتوان به حساسیت بالای موتور آن نسبت به کیفیت سوخت اشاره کرد که همین موضوع بر لزوم استفاده از بنزین سوپر تأکید دارد. نبود قابلیت تعویض دنده بهصورت تیپ ترونیک و کمبود برخی از آپشنهای رفاهی متداول همچون دوربین ۳۶۰ درجه نیز از دیگر نقاط ضعف کراساوور جدید آرینموتور است. آرینموتور میگوید در آینده نسخههای خاصی از ایما را به قابلیت تعویض دنده تیپ ترونیک مجهز خواهد کرد.
البته ناگفته نماند که این محصول با توجه به مشخصات فنی و ایمنی که در اختیار خریداران خود قرار میدهد و با در نظر گرفتن رقبایی که به چالش میکشد باید از برچسب قیمتی بالاتر از ۱ میلیارد تومان برخوردار باشد اما آرینموتور اعلام کرده است که در راستای جذب مشتری حداکثری تعداد محدودی از امکانات رفاهی رایج در خودروهای مونتاژی کشور را درون لاماری ایما تعبیه نکرده ولی این محصول را با قیمتی بسیار رقابتی به بازار عرضه میکند.
لاماری ایما آرینپارسموتور چه مشخصاتی دارد؟
لاماری ایما به یک موتور ۱٫۵ لیتری توربوشارژر مجهز است که میتواند ۱۹۶ اسببخار قدرت در ۵۶۰۰ دورموتور در دقیقه و ۲۸۵ نیوتنمتر گشتاور در ۱۵۰۰ تا ۴۰۰ دور در دقیقه تولید کند.
گیربکس این محصول از نوع ۷ سرعته دوکلاچه تَر (Wet) بوده و نیروی تولیدی قوای محرکه آن نیز از طریق این گیربکس به چرخهای جلو منتقل خواهد شد.
لاماری ایما وزن خالصی برابر با ۱۵۵۰ کیلوگرم دارد و باک بنزین آن نیز قابلیت حمل ۵۵ لیتر سوخت را داراست. همچنین فضای کاربردی صندوق عقب ایما ۴۸۰ لیتر اعلام شده است که البته این فضا با خواباندن صندلیهای عقب، به بیش از هزار لیتر ارتقا مییابد.
مصرف سوخت بهینه این خودرو در شرایط استاندارد ۷٫۵ لیتر بهازای هر ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده است که البته این ادعا با توجه به شرایط سوختی جایگاههای کشور متغیر است.
از جمله امکانات رفاهی و ایمنی این کراساوور چینی و مونتاژی آرینپارسموتور میتوان به استارت دکمهای، سقف پانوراما، تریم داخلی چرم مصنوعی، صندلی برقی راننده ۶ حالته، دوربین ثبت وقایع، دوربین و سنسور پارک عقب، شش کیسه هوا (۱۰ نقطهای)، رینگ آلومینیومی ۱۹ اینچی، ترمز پارک برقی، اتوهلد، کنترل شروع حرکت در سربالایی و کنترل حرکت در سراشیبی، دستهدنده الکتریکی، جلو آمپر دیجیتال و یکپارچه با مالتی مدیا، فرمان کمکی برقی، تهویه اتوماتیک با پاکسازی هوای کابین، کروز کنترل، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، اتصال مستقیم تلفنهمراه به نمایشگر خودرو اشاره کرد.