پس از کشوقوسهای فراوان بالاخره نخستین محموله خودروهای وارداتی وارد کشور شد. این محموله شامل مدلهای متنوع کیا از جمله پیکانتو، ریو، سراتو، اسپورتیج، پگاس و سونت میشود. همانطور که بارها گفته شده، خرید خودروهای وارداتی در بورس کالا امکانپذیر است.
بر اساس آییننامه واردات خودرو، یکی از شروط اصلی عرضه خودروهای خارجی به کشور، فروش آنها در بورس کالا است. بورس کالا یک بستر شفاف و مزایدهای به حساب میآید که میتواند قیمت واقعی هر کالایی از جمله خودرو را کشف کند. به گفته معاون وزیر صمت، هدف اصلی دولت از واردات خودرو، کاهش فاصله بین عرضه و تقاضا در بازار بوده و قیمت واقعی خودرو، همان قیمتی است که در بورس مشخص میشود.
بورس کالا دارای فرایند کنترلی بهتری است و قیمتگذاری خودرو بر اساس عرضه و تقاضا صورت میگیرد. این موضوع بهطور خاص برای خودروهای وارداتی صدق میکند. در واقع مشتریان از طریق مزایده جهت خرید خودروهای وارداتی در بورس کالا میتوانند قیمت نهایی محصولات خارجی را تعیین کنند.
طبق اظهارات معاون صنایع و حمل و نقل وزارت صمت، دولت نهتنها بهدنبال عرضه بیشتر خودرو در بازار است، بلکه بهنحوی میخواهد مردم را در قیمتگذاری خودرو سهیم کند و بورس کالا بهترین ابزار برای برآورد این هدف است.
بد نیست بدانید که از زمان صدور درخواست برای ثبت سفارش، حدود ۴۰۰ گروه جهت شرکت در فرایند واردات خودرو اقدام کردهاند. از بین این ۴۰۰ گروه، تنها ۷ مورد توانستهاند با توجه به قیود ذکرشده در آییننامه (سقف قیمت، مجوز استاندارد و محیطزیست، خدمات پس از فروش، انتقال تکنولوژی و …) خودروهای مناسب را انتخاب کرده و با شرکای خارجی مذاکره موفقیتآمیز انجام دهند.
عرضه و خرید خودروهای وارداتی در بورس کالا یک معامله دو سر بُرد است که هم برای فروشنده سود دارد و هم برای خریدار. البته قیمت خودروهایی که بهتازگی وارد کشور شدهاند، لزوما اقتصادی نیست. اما بههرحال نبودِ دلالان و افراد سودجو در معاملات باعث میشود خودرو بیواسطه و منصفانه در بورس کالا قیمتگذاری شود.