واکنش متفاوت به شکایت حوالهداران خودروی دنا پلاس و خودروهای مونتاژی از سوی شورای عالی رقابت، موجب انتقادهای فراوانی شده است. چرا شورای رقابت خود را درگیر اصلاح قیمت دنا پلاس کرده، ولی به حواله داران خودروهای مونتاژی که بارها در مورد گرانفروشی شکایت کردهاند، آنطور که باید اهمیت نمیدهد؟
شورای عالی رقابت در سال جاری قیمت کارخانهای محصولات داخلی و مونتاژی را تغییر داد. بسیاری از خودروهای داخلی تولید سایپا و ایرانخودرو گرانتر و تقریبا تمام خودروهای مونتاژی ارزانتر شدند. این نهاد بار دیگر به دلایل متعدد از جمله اعمال استانداردهای اجباری و همچنین کاهش تجهیزات غیرضروری، قیمتها را بازنگری کرد و در این میان، خودرویی مانند دنا پلاس حدود ۴۳ میلیون تومان ارزانتر شد.
ایران خودرو و پیروی نکردن از دستور شورای رقابت!
البته شرکت ایرانخودرو بهجای پیروی از دستور شورای عالی، قیمتی بالاتر از قبل را از طریق پیامک دعوتنامه برای تسویهحساب به مشتریان خود اعلام کرد و نارضایتی آنها را برانگیخت، تا جایی که عدهای از حوالهداران دنا پلاس چندی پیش در مقابل ساختمان شورای رقابت تجمع کردند تا بلکه این نهاد تصمیمگیرنده به فریاد آنها برسد. مدتی نگذشت که «اصلاح قیمت دنا پلاس توسط شورای عالی رقابت» مجددا در سرخط خبرها قرار گرفت. این در حالی است که حوالهداران خودروهای مونتاژی علیرغم انتقاد به گرانفروشی، هیچ پاسخ مثبت یا حداقل توجیهپذیری از سمت شورای عالی رقابت دریافت نکردند.
واکنش متفاوت به شکایت حوالهداران خودروهای دولتی و مونتاژی از سوی شورای عالی رقابت، آنهم در شرایط نامساعد و آشفته بازار امروزی و وضعیت اقتصادی حاکم بر کشور، رفتاری عجیب و البته غیرقابل انتظار از سوی یک نهاد سیاستگذار به حساب میآید. آیا تنها مشتریان شرکتهای دولتی حق اعتراض، پیگیری و پاسخ شنیدن دارند؟ چه تفاوتی میان حوالهداران خودرو دنا پلاس و حوالهداران خودروهای مونتاژی وجود دارد که شورای رقابت زحمت رسیدگی به تخلف گرانفروشان را تقبل نمیکند؟