سخنگوی وزارت صمت در گفتگوی اخیر خود به امکان حذف قرعه کشی خودرو تا پایان سال جاری اشاره کرد. به گفته این مقام مسئول، تولید خودرو در ماههای اخیر به طور قابلملاحظهای افزایش پیدا کرده است و در صورت تداوم این روند، میتوان فرایند قرعهکشی را تا پیش از شروع سال جدید به طور کامل حذف کرد.
در حال حاضر محصولات گروه خودروسازی سایپا به طور کامل از فرایند قرعهکشی خارج شدهاند. همچنین بسیاری از خودروهای متعلق به ایرانخودرو بدون اجرای رویه قرعهکشی به متقاضیان فروخته میشوند. البته چند مدل محدود وجود دارند که به سبب اختلاف فراوان میان قیمت کارخانهای و قیمت بازار آزاد آنها، هنوز هم از طریق رویه قرعهکشی عرضه میشوند. با این حال ایرانخودرو وعده داده تا با افزایش تیراژ این خودروها و تنظیم قیمتها، همانند سایپا سایه قرعهکشی را از روی تمام محصولات خود بردارد.
علاوه بر افزایش فعالیت خودروسازان، عملیاتی شدن فرایند واردات نیز یکی دیگر از دلایل حذف قرعه کشی خودرو تا پایان سال جاری به حساب میآید. طبق گفتههای وزیر صمت، واردات خودرو طی ماههای آینده سرعت بیشتری میگیرد و خودروهای اقتصادی با سقف قیمت ۱۰ هزار یورو روانه بازار داخلی میشود. این خودروها در بورس کالا عرضه میشوند و قیمت آنها بر اساس مزایده کشف و تعیین خواهد شد.
ناگفته نماند که بسیاری از فروشندگان خودرو نیز کانال عرضه خود را به بورس کالا انتقال دادهاند و از متقاضیان درخواست شده تا خودروهای دلخواه خود را از طریق بورس کالا خریداری کنند. معامله خودرو در بورس کالا با حذف دلالان و افراد سودجو و همینطور کشف قیمت واقعی، یک معامله دو سر بُرد برای خریدار و فروشنده به حساب میآید. در حقیقت قیمت واقعی خودرو همان قیمتی است که در بورس کالا کشف میشود.
ناگفته نماند که بورس کالا ضمن داشتن مزایای متعدد، موجب افزایش نقدینگی شرکتهای تولیدکننده و در نتیجه کمک به بهبود تیراژ محصولات میشود. به همین خاطر، خودروسازان بزرگ و کوچک تمایل بسیاری به عرضه محصولات خود در بورس کالا پیدا کردهاند.