اپلیکیشن کارنامه

خرید و فروش مطمئن خودرو

نصب کنید

بررسی کامل مشخصات سایپا اطلس، آپشن‌ها و تجهیزات ایمنی

اطلس جدیدترین محصول سایپا و بر پایه پلتفرم X200 است که بر اساس سطح امکانات رفاهی و ایمنی به دو کلاس تقسیم می‌شود و قرار است در چهار مدل متمایز S و L (تیپ ۱) و G و E (تیپ ۲) به بازار عرضه شود. سایپا اطلس نسخه بازطراحی شده کوییک با ظاهری جدید، پیشرانه‌ای بهبودیافته و امکانات بیشتر است. با ما در این مطلب همراه باشید تا نگاهی جامع به خودروی جدید سایپا داشته باشیم.

مشخصات فنی سایپا اطلس

از مشخصات فنی سایپا اطلس می‌توان به موتور ۱.۵ لیتری ۴ سوپاپ با قابلیت تولید ۹۰ اسب بخار قدرت و ۱۳۷ نیوتن‌متر گشتاور اشاره کرد. موتور ۱.۵ لیتری M15 با موتور جدید M15GSI جایگزین شده است که ۳ اسب بخار قدرت و ۸ نیوتن‌متر گشتاور بیشتر تولید می‌کند. نیروی محرکه با استفاده از گیربکس ۵ سرعته دستی (در مدل‌های S و G) و گیربکس CVT شش سرعته اتوماتیک (در مدل‌های L و E) به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. این خودرو دارای استاندارد آلایندگی یورو ۵ و باک ۴۱ لیتری است که مصرف سوخت کلی آن تقریبا ۷ لیتر در هر صد کیلومتر است. با توجه به مشخصات، احتمالا عملکردی مشابه با کوییک را شاهد باشیم و این شاید ارزش خرید این خودرو را در مقایسه با کوییک و حتی تیبا ۲ به‌شدت کاهش دهد، بنابراین اگر به‌دنبال آپشن نیستید و عملکرد را معیار خرید خودرو قرار می‌دهید، بهتر است به سراغ مدل‌های دیگر بروید.

سایپا خودرو اطلس را در دو نسخه پایه و فول در دسترس مشتریان قرار خواهد داد. کدهای S و L نشانگر نسخه پایه، و کدهای G و E نمایانگر فول‌آپشن بودن اطلس هستند.

مشخصات سایپا اطلس تیپ S

تیپ S مدل پایه و دنده‌ای اطلس است که گیربکس دستی و فرمان هیدرولیک دارد. از ویژگی‌های این خودرو می‌توان به کنترل حرکت در سربالایی، سنسور دنده عقب، دی لایت و نمایشگر ۷ اینچی اشاره کرد. پایه‌ترین مدل اطلس یعنی همین مدل، فاقد روکش چرمی و بسیاری دیگر از آپشن‌هاست.

مشخصات سایپا اطلس تیپ L

تیپ L مدل پایه اتومات اطلس است که گیربکس اتوماتیک CVT و فرمان الکترونیکی دارد. لیست آپشن‌های این نسخه با اطلس G یکسان است، با این تفاوت که سانروف یا سقف رنگی ندارد، اما آپشن ورود بدون کلید و دکمه استارت دارد.

مشخصات سایپا اطلس تیپ G

تیپ G یک مدل دستی فول‌آپشن با فرمان هیدرولیک است. این نسخه دارای صفحه نمایش چندرسانه‌ای ۷ اینچی، دوربین عقب، دکمه‌های کنترل فرمان، صندلی روکش چرمی، آینه بغل الکترونیکی تاشو، آنتن کوسه‌ای، تریم داخلی دو رنگ، سانروف و بدنه دو رنگ است که به آپشن‌های مدل پایه افزوده شده است.

مشخصات سایپا اطلس تیپ E

در نهایت مدل E را داریم که کامل‌ترین مدل اطلس است و از گیربکس اتوماتیک CVT و فرمان الکترونیکی بهره می‌برد. از دیگر ویژگی‌های برجسته این مدل نسبت به سه مدل قبلی می‌توان به کروز کنترل، سنسور باران، رادار نقطه کور، ورود و استارت بدون کلید، صندلی راننده برقی، گرمکن صندلی و سانروف اشاره کرد.

 

طراحی ظاهری سایپا اطلس مدل‌های S, L, G, E

قبل از هر چیزی بیایید نگاهی به مشخصات ظاهری این خودرو داشته باشیم که در سایت سایپا منتشر شده است.

سایپا اطلس از نظر طراحی شبیه کوییک است و اگر از بغل به آن نگاه کنید، عملاً هیچ تفاوتی نمی‌بینید، به استثنای قاب‌های آینه نمای جانبی جدید و رینگ‌های جدید که سعی دارند این خودرو را از کوییک متمایز کنند، اگرچه خیلی در تحقق این هدف موفق نیستند.

سایپا اطلس با قاب آینه‌های جانبی و چراغ‌های مه‌شکن در رنگی متفاوت از بدنه عرضه خواهد شد.

تنها سپر جلو و عقب و همچنین چراغ‌ها، اطلس را از خودروی کوئیک متمایز می‌کند. اگر به طراحی جلو نگاه کنیم به نظر می‌رسد که از کوسه برای طراحی الهام گرفته شده است.

نمای عقب شبیه به کوییک است، اما آرایش چراغ‌ها مدرن‌تر و جذاب‌تر شده است. همچنین سایپا قسمت نصب پلاک در این ماشین را به زیر درب صندوق برده است. به‌طور کلی ابعاد و طول اطلس به ترتیب ۱۵، ۷ و ۴۸ میلی‌متر در مقایسه با کوییک افزایش یافته است.

همان‌طور که گفتیم، قرار است مدل‌های G و E با بدنه دو رنگ عرضه شوند که سقف، قاب‌های آینه‌های جانبی و مه‌گیر جلویی رنگ متفاوتی از بدنه خواهند داشت. این همان چیزی است که قبلا در کوییک R دیده بودیم.

طراحی داخلی سایپا اطلس مدل‌های S, L, G, E

طراحی داخلی اطلس به‌طرز چشمگیری شبیه به کابین سهند است و تریم کرم-مشکی در آن دیده می‌شود. شاید سایپا تصمیم بگیرد این تریم را به‌عنوان آپشنی لوکس فقط در مدل‌های فول عرضه کند. در هر صورت داشبورد جدید با دریچه‌های تهویه دایره‌ای کرومی و صفحه نمایش لمسی در بالای داشبورد که تا حدودی مثل یک تبلت قدیمی به نظر می‌رسد، سعی دارند حس مدرن‌تری نسبت به فضای داخلی کوییک ایجاد کنند.

فرمان خودرو مشابه فرمان ساینا S و کوییک اتوماتیک است و چیز جدیدی به‌جز فرم Dکات ارائه نمی‌کند. یکی از نکات مثبت داخل اطلس صفحه آمپر کاملاً جدیدی است که با الهام از محصولات ب‌ام‌و و کاهش صددرصدی سلیقه و کیفیت، طراحی شده است ولی می‌توان گفت جذاب به نظر می‌رسد.

به‌روزرسانی‌های داخلی این خودرو شامل دریچه‌ هوا کرومی، دستگیره‌های درب به‌روز، صفحه نمایش لمسی در بالای داشبورد و آمپر جدید پشت فرمان است. درمجموع اطلس در داخل کابین نمای بسیار مدرن‌تری پیدا کرده است، اما کیفیت متریال مشابه محصولات قبلی است.

تجربه فضای داخل برای سرنشینان دقیقا همان تجربه‌ای است که در کوییک و تیبا ۲ داشتید. بنابراین می‌توان گفت اطلس خودرویی ۴ نفره (به‌سختی ۵ نفره) است که فضای پای زیادی را برای سرنشینان عقب فراهم نمی‌کند.

آپشن‌ها و تجهیزات ایمنی و اختصاصی سایپا اطلس مدل‌های S, L, G, E

سایپا سعی کرده است فناوری‌ها و آپشن‌های ده سال پیش خودروهای اروپایی، آمریکایی، هندی و… را به اطلس بیاورد، البته نه همه مدل‌های اطلس! آینه‌های بغل با تنظیم برقی، سیستم تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک، قابلیت تنظیم ارتفاع چراغ‌های جلو، کامپیوتر سفری، چراغ‌های مه‌شکن جلو و عقب، چراغ همراه درب، صندلی راننده برقی، سیستم چندرسانه‌ای با مانیتور لمسی ۷ اینچی و آینه لینک، فرمان D cut با کلیدهای کنترلی، سنسور نور، سنسور باران، دوربین عقب از جمله امکانات قابل‌توجه اضافه‌شده به سایپا اطلس نسبت به سایپا کوییک است. البته همان‌طور که گفته شد، آپشن‌های سایپا اطلس در تمامی مدل‌ها یکسان نیست. لیست کامل آپشن‌های تیپ‌های مختلف سایپا اطلس را که در سایت سایپا منتشر شده است، در ادامه می‌بینید.

لیست کامل تجهیزات ایمنی سایپا اطلس مدل‌های S, L, G, E

لیست کامل امکانات رفاهی سایپا اطلس مدل‌های S, L, G, E

لیست کامل تجهیزات اختصاصی سایپا اطلس مدل‌های S, L, G, E

سؤالات متداول

۱. قیمت ساپیا اطلس چقدر است؟

هنوز قیمتی برای این خودرو اعلام نشده است اما به نظر می‌رسد قیمت سایپا اطلس با توجه به مدل در رنج قیمتی ۲۷۰ تا ۴۳۰ میلیون تومان قرار بگیرد.

۲. تفاوت اطلس و کوییک چیست؟

تفاوت عمده اطلس نسبت به کوییک در تعداد آپشن‌ها، نمای جلویی و نمای عقب است اما در بخش فنی تفاوت خاصی بین‌شان دیده نمی‌شود.

 

سخن آخر

در این مطلب نگاهی داشتیم به خودروی اطلس که مدت زمانی از معرفی آن می‌گذرد اما هنوز قیمت و زمان عرضه آن به بازار در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. همان‌طور که دیدید، اطلس فیس لیفت کوییک است که آپشن‌های آن دستخوش تغییر شده‌اند. شاید بهترین توصیف از اطلس توسط carsbite.com ارائه شده باشد: «کراس‌اور ایرانی بر پایه پلتفرمی تاریخی». شما درباره سایپا اطلس چه فکر می‌کنید؟ دوست داریم نظرتان را درباره نوه تیبا ۲ بدانیم.

کارشناسی رنگ،بدنه،فنی و بیش از 430 نقطه در خودرو
ثبت درخواست
نظرات (7)
نظر بدهید
  • S

    به قول قدیمیا گنجیشکو رنگ کردن جای قناری می فروشن

  • احمد محمدی

    والا با این تفاسیر…به نظر بنده..همون تیبا ۲ را بخریم برد کردیم….چون چیز خاصی در اطلس نمیبینم… کوییک هم خدایش دوستان خرید کردن تقریباً از هر ۱۰ نفر که کوییک خرید کردن ۷ نفر ناراضی بودن از کیفیت پایین کوییک از همه لحاظ…اما تیبا ۲ را خدایش هر کی خرید کرده از هر ۱۰ نفر ۹ نفر راضی بوده و از تیبا۲ تعریف و تمجید کردن.حالا من که هنوز موفق به خرید نشدم و فعلا با همون ۱۱۱ خودم حال میکنم….با تشکر محمدی….

  • ناشناس

    سلام . بنظر من در مورد طراحیش ، طراحی داخل افتضاح همون داخل کوییک زیباتره ! طراحی عقب عالی – طراحی جلو باید مقداری چراغ جلو کوچکتر شود و خطوط عمودی جلو پنجره افقی شود و بدنه ماشین از حالت تخم مرغی به خطوط شکسته و یکم کشیده تر تغییر کنه عالی میشه!در مورد موتورش کلا سایپا موتورهای خوب و کم استهلاکی داره و بنظرم تنها برگ برنده سایپا نسبت به ایرانخودرو همینه!حالا موتورشم به خاطر زمانبندی متغییر سوپاپها کمی قویتر شده و از پس هیکل خودرو به خوبی بر میاد و ای کاش سایپا یه فکر اساسی هم بابت دریچه گاز برقی و کپ وحشتناک ماشین میکرد و اگه برطرف نمیشه همون سیمی بذاره . با تشکر از همه

  • مازیار

    با سلام به همه عزیزان
    خودروسازان ما باید به جای فقط تغییر دادن رنگ و ظاهر ماشین و دستکاری های بی مورد و بیخود, با صرف هزینه و سرمایه و دقت و حوصله و انرژی بیشتر سعی در ارتقا و بهبود بخشیدن به استحکام بدنه خودرو و همچنین کیفیت متریال و قطعات و همینطور ورق فلز بکار رفته در بدنه خودرو, و بالا بردن کیفیت عملکرد موتور اتومبیل بکنند. آنها فقط به ظاهر کار توجه دارند و البته به نظر میاد اهمیتی به مشتریان خود و از آن مهمتر به هموطنان خود نمی دهند.

  • محمد

    یه نکته ی خیلی جالب در اطلس که مطمئن کسی بهش توجه نکرده ! دکمه تنظیم آیینه بغل را اومدن گذاشتنش سمت چپ فرمان زیر دریچه تهویه اونجایی که کلید تنظیم چراغ و قفل کودک هست . اینجوری راننده هر موقع که میخواد آیینه بغلش را تنظیم کنه باید یه سری بره زیر فرمان و هر دفعه دوباره سرش را بیاره بالا ببینه خوب شده یا نه !!! این جز موارد ایمنی اطلس هست که باید ثبت جهانی شود که خودروسازهای بزرگ دنیا مثل بنز و تویوتا و … از این آپشن ایمنی بی نصیب نمونن !
    خخخخ وقتی اطلس اومد و دیدید راننده نداره و داره حرکت میکنه تعجب نکنید چون احتمالا داره آیینه بغلش را تنظیم میکنه خخخخخخ .

  • اميرحسين

    من از نزدیک بررسی کردم:
    ۱- دریچه هوای داخل کابین امکان بستن نداره و همیشه بازه
    ۲- موتور گیربکس تغییر کرده و یک کم صدای موتور کم شده و عملکرد بهتر شده
    ۳- طراحی داخلی و متریالش افتضاحه
    ۴- صندلیش مثل شاهینه و خیلی خوبه

  • دانا

    با سلام . به نظر من اطلس فقط اگه ثبت نامی باشه و با قیمت کارخانه (۳۹۹۷۳۱۰۰۰ تومان) خریداری بشه ارزش خرید داره ((البته اگه داستان کوییک GX تکرار نشه که آخرش بعد یکسال انتظار اومدن کوییک GXL بدون آپشن دادن گفتن اون همونی بود که وعده داده بودیم !)) در غیر این صورت (قیمت بازار در سایت ۵۲۵ میلیون تومان) اصلا نمی ارزه چون همان کوییک هست منتها آپشنالش ! اتاق و بدنه که همان کوییکه – موتور و گیربکس هم که همونه – پنل تهویه که همونه – دکمه های فلشر و قفل کودک که همونه – فرمانم که همونه . اگه به من باشه که میرم یه کوییک ساده میگیرم که هم اکنون قیمت بازارش ۳۸۵ میلیون هست ((دقت کنید همه قیمتها از روی چند سایت فروش معتبر در آوردم خودتون میتونید برید ببینید)) یه مانیتور بهترین برند میشه ۴ میلیون – رینگ اسپرت هم هست ۳۴۰۰ تومان – ست کامل چرم که شامل روکش صندلی و دور فرمان – گردگیر و سری دنده و پشتی گردنی میشه ۲ میلیون – قاب راهنمادار اسپرت آیینه بغلها هم ۳۳۰ هزار تومان هست – دوربین دنده عقب ۱۵۰۰ تومان – برای افزایش قدرت و نفس ماشین یه هدرز استیل با ریمپ اصولی هزینه ش میشه ۴۱۰۰ تومان – گرم کن صندلی ۲ میلیون – آنتن کوسه ایی ۱۰۰ هزار تومان – قاب اسپرت صفحه کیلومتر ۱۷۸ هزار تومان که جمعا میشه ۱۹۳۰۸۰۰۰ تومان که حالا ما رندش میکنیم میگیم ۲۰ میلیون تومان دقت کنید اینها گرانترین و بهترین برندها هستند و اگه بخوایید مارک های ارزانتر بندازین هزینه ی آپشنال کردنش خیلی کمتر میشه (که قطعا سایپا هم مارک خوب نمی بنده!) ۳۸۵ میلیون یه کوییک ساده به اضافه ۲۰ میلیون برای تقویت موتور و آپشنال کردنش میشه ۴۰۵ میلیون ۱۴۰ میلیون هم اضافه میاد میذارم گوشه جیبم اینجوری نه خودم را درگیر ثبت نام و شرایط هفت خوانیش کردم و نه منتظر تحویل ماشین که در بهترین حالت ممکن سه ماه طول میکشه میشم . تمام