اپلیکیشن کارنامه

خرید و فروش مطمئن خودرو

نصب کنید

انواع بوی بد داخل ماشین؛ چگونه بوی بد خودرو را از بین ببریم؟

بوی بد همیشه آزاردهنده است؛ مخصوصاً اگر این بو در محیط کوچک و سربسته خودرو باشد. بوی بد داخل ماشین مشکل شایعی است که می‌توان با توجه به نوع بو، آن را ریشه‌یابی و برطرف کرد. اگر خودروی شما بوی بدی دارد و دنبال راه‌حلی برای این معضل آزاردهنده هستید، با ما تا انتهای این مقاله در کارنامه همراه باشید.

انواع بوی بد خودرو

قبل از انجام هر اقدامی برای رفع بوی بد داخل ماشین باید علت آن را بدانید. خوشبختانه این کار چندان سخت نیست و می‌توان با توجه به نوع بوی بد خودرو، دلیل آن را تشخیص داد. موارد زیر دلایل اصلی ایجاد انواع بوی بد خودرو هستند:

۱. بوی سوختگی

احساس بوی سوختگی در خودرو می‌تواند ترسناک باشد. اگر مطمئن هستید که چیزی در خودرو نسوخته است، باید فیوز برق، کمپرسور تهویه مطبوع یا لنت را چک کنید. معمولاً زمانی که این قطعات دچار اختلال کارکرد می‌شوند، بوی سوختگی در خودرو به مشام خواهد رسید.

واضح است که با استشمام این بو باید به تعمیرکار مراجعه کنید تا هر مشکل احتمالی را پیدا و رفع کند.

۲. بوی بنزین داخل کابین

اگر کابین خودرو مدت‌ها پس از پر کردن باک همچنان بوی بنزین می‌دهد، احتمالاً مشکل از شل بودن درپوش باک یا نشتی مخزن سوخت باشد. البته این مشکل می‌تواند ریشه در انژکتور خودرو هم داشته باشد. البته بوی بنزین داخل کابین می‌تواند به‌سادگی به این معنا باشد که دفعه آخری که به پمپ بنزین رفتید، مقداری از آن روی کفش یا لباستان ریخته و بوی آن در ماشین مانده است.

برای حل این مشکل یک روز صبر کنید. اگر مشکل همچنان پابرجا بود حتماً به متخصص مراجعه کنید تا اگر ایراد کار در موتور است، آن را تعمیر کند.

حتما بخوانید: چرا نباید باک بنزین را کاملا پر کرد؟

۳. بوی روغن یا دود اگزوز

بوی اگزوز داخل کابین یکی از انواع بوی بد است که نباید نادیده گرفته شود. این بو نشان‌دهنده نشتی در سیستم اگزوز خودرو یا مهروموم ضعیف پنجره و درب است.

جدا از آن، نفوذ دود به کابین بسیار خطرناک است و می‌تواند شما را مسموم کند. اگر حس کردید کابین بوی اگزوز می‌دهد، حتماً و در سریع‌ترین زمان ممکن به تعمیرگاه مراجعه کنید.

حتما بخوانید: علائم خرابی اگزوز؛ از کجا بفهمیم کی زمان تعویض اگزوز رسیده است؟

۴. بوی پلاستیک سوخته

اگر خودروی شما بوی لاستیک یا پلاستیک سوخته می‌دهد، احتمال دارد که شیلنگ یا تسمه لاستیکی زیر کاپوت شل شده باشد. این قطعات در صورت شل شدن به اطراف حرکت و به موتور داغ برخورد می‌کنند. همین مسئله باعث می‌شود که بوی سوختگی آن‌ها به کابین نفوذ کند.

البته همیشه بوی پلاستیک سوخته نشان‌دهنده شل شدن تسمه نیست؛ گاهی این بو می‌تواند نشان‌دهنده نشت روغن یا مایعات خودرو و همچنین آسیب دیدن تسمه باشد. اگر تسمه و شیلنگ دچار نقص شوند، با گذشت زمان بو بدتر و شدیدتر خواهد شد و لازم است که به تعمیرکار مراجعه کنید تا مشکل حل شود.

۵. بوی نامطبوع کپک همراه با رطوبت

استشمام بوی نامطبوع همراه با رطوبت هم یکی از انواع بوی بد داخل ماشین است که معمولاً با روشن کردن سیستم تهویه به مشام می‌رسد. این بو که شبیه به بوی کپک است، نشان می‌دهد که سیستم تهویه هوا درگیر کلونی قارچ شده است و هاگ قارچ با جریان هوا در خودرو آزاد می‌شود. رطوبت اصلی‌ترین عامل این مشکل به‌حساب می‌آید و بستری برای رشد این میکروارگانیسم خواهد بود. برای رفع این مشکل، رطوبت خودرو را به زیر ۵۰درصد کاهش دهید.

۶. بوی گوگرد از موتور

استشمام بوی گوگرد به این معناست که فیلتر سوخت یا سنسور فشار سوخت معیوب شده است. این ایراد باعث نقص کارکرد مبدل کاتالیزور می‌شود و مبدل خراب، به‌نوبه خود باعث ایجاد بوی گوگرد خواهد شد.

۷. بوی شربت شیرین

خروج مایع خنک‌کننده از سیستم خنک‌کننده موتور، می‌تواند باعث ایجاد بوی شربت شیرین در کابین شود. اگر حس کردید کابین خودرو بوی شیرین دارد باید به نشتی شک کنید. یکی دیگر از نشانه‌های نشت مایع خنک‌کننده از سیستم، گرم شدن بیش‌ازحد موتور است و می‌تواند باعث ایجاد آسیب جدی به خودرو شود.  به همین دلیل مهم است که در اسرع وقت به تعمیرگاه مراجعه کنید تا متخصصی آن را بررسی کند.

[ad_list_block]

۸. بوی جوراب از داخل کولر

اشکال و نقص در سیستم تهویه، یکی از مهم‌ترین ریشه‌های بوی بد داخل ماشین است. اگر با روشن کردن کولر یا فن بوی کپک‌زدگی یا جوراب حس می‌کنید، باید به فیلتر هوا یا خطوط تخلیه خودرو مشکوک شوید.

بهتر است زودتر نسبت به رفع این بو و تعمیر سیستم تهویه مطبوع اقدام کنید؛ چون این بود نشان از وجود باکتری در سیستم تهویه هوا دارد و در صورت بی‌توجهی ممکن است مشکلات تنفسی و آلرژیک ایجاد کند.

۹. بوی سیم سوخته

اگر داخل کابین خودرو بوی سیم سوخته یا سوختن قطعات الکترونیک می‌دهد، احتمالاً یکی از اجزا و قطعات الکترونیک خودرو آسیب دیده است.

۱۰. بوی کاغذ سوخته

استشمام بوی کاغذ حین رانندگی و مخصوصاً هنگام تعویض دنده‌ها، نشان از یک مشکل عمده دارد و آن‌هم چیزی جز سوختن کلاچ نیست. همان‌طور که می‌دانید صفحه کلاچ قطعه‌ای مصرفی است و در اثر استفاده مکرر و اصطکاک فرسوده خواهد شد. اگر بوی کاغذ سوخته حس می‌کنید، باید به فکر تعویض صفحه کلاچ خودرو باشید.

یکی دیگر از نشانه‌های فرسوده‌شدن صفحه کلاچ، استشمام بوی بد در خودرو هنگام حرکت در سربالایی است.

۱۱. بوی تخم‌مرغ

یکی از انواع بوی بد داخل ماشین که می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد، بوی تخم‌مرغ گندیده است. این بوی بد می‌تواند نشان‌دهنده نقص در عملکرد سیستم سوخت رسانی باشد. درواقع زمانی که مبدل کاتالیزور، فیلترهای سوخت یا سنسورهای فشار سوخت آسیب ببینند یا فرسوده شوند، گاز گوگرد از سیستم نشت می‌کند و به کابین خودرو وارد می‌شود.

این بو، علاوه‌برآنکه ناخوشایند است، می‌تواند به‌اندازه بوی اگزوز خطرناک باشد. البته گاهی هم دلیل آن به‌سادگی فاسد شدن مایع گیربکس باشد و با تعویض آن، از شر این بو راحت شوید.

علت بوی بد هنگام روشن شدن خودرو

اگر در روزهای گرم، هنگام روشن کردن خودرو بوی بد حس می‌کنید، باید بدانید که اجزای داخلی خودرو بیش‌ازاندازه گرم شده‌اند. برای حل این مشکل بهتر است خودروی خود را در سایه پارک کنید تا دمای قطعات بیش‌ازاندازه افزایش پیدا نکند.

روش‌های رفع بوی بد خودرو

اگر خودروی شما هیچ مشکلی ندارد و همچنان بوی بدی از آن به مشامتان می‌رسد، راهکارهای زیر می‌توانند کمک‌کننده باشند:

استفاده از زغال

بله درست خواندید! زغال یکی از جذب‌کننده‌های طبیعی سموم و بوی بد است و می‌تواند هوای خودرو را فیلتر و پاک‌سازی کند. اگر خودروی شما بوی ناخوشایندی می‌دهد، کافی است شب پاکت زغال را در خودرویتان باز کنید و اجازه دهید که تا صبح در آن باقی بماند.

استفاده از جوش‌شیرین

ترکیب قلیایی جوش‌شیرین آن را به گزینه‌ای مطلوب برای بوگیری تبدیل کرده است. اگر ناحیه‌ای در خودروی شما بوی نامطبوع دارد، کافی است محل را تمیز کنید و کمی پودر جوش‌شیرین را روی آن بپاشید و اجازه دهید که خشک شود. چند ساعت بعد، جوش‌شیرین باقی‌مانده را با جاروبرقی تمیز کنید.

کف‌شویی خودرو

معمولاً بسیاری از انواع بوی بد داخل ماشین به‌نوعی به کف آن ارتباط پیدا می‌کند. یکی از راه‌های جلوگیری از بوی بد داخل خودرو این است که کف آن را به‌خوبی بشویید.

حتما بخوانید: بهترین روش شستن ماشین؛ چگونه از رنگ خودرو مراقبت کنیم؟

 پیشنهاد آخر! استفاده از خوشبوکننده‌ها

یک توصیه دوستانه! بهتر است برای پوشاندن بوی بد از خوشبوکننده استفاده نکنید! این کار باعث آزاردهنده‌تر شدن بو خواهد شد و کمکی به بهبود اوضاع نخواهد کرد. بهتر است ابتدا از پاک‌شدن خودرو از بوی بد مطمئن شوید و سپس برای خوشبو کردن فضا از انواع خوشبوکننده‌ها استفاده کنید.

پیشگیری از بدبو شدن ماشین

رعایت نکات زیر تا حد زیادی به پیشگیری از بوی بد داخل ماشین کمک می‌کنند:

  • مرتباً قسمت داخلی کابین خودرو را تمیز کنید. تمیز کردن کابین خودرو می‌تواند از ایجاد باکتری و قارچ در بخش‌های مرطوب جلوگیری کند و بوی بد را کاهش دهد.
  • برای شستشوی کف‌پوش یا سایر قطعات داخلی قابل شستشوی خودرو، از مواد خوشبوکننده تخصصی ماشین استفاده کنید. با این کار علاوه بر پیشگیری از بدبو شدن ماشین، باعث خوشبو شدن آن هم خواهید شد.
  • چک و کنترل دوره‌ای موتور خودرو علاوه بر افزایش سلامت و کاهش اصطکاک قطعات موتور، از استشمام بوی بد خودرو هم جلوگیری می‌کند. همان‌طور که اشاره کردیم، استشمام بوی بد در اکثر موارد با مشکل در قطعات موتور و ایرادات فنی خودرو در ارتباط است.

و در آخر

شما برای خوشبو نگه‌داشتن خودروی خود چه کارهایی انجام می‌دهید؟ آیا این راهکارها برایتان مفید و کاربردی بوده‌اند؟ تجربیات و نظرات خود را با ما و خوانندگان کارنامه به اشتراک بگذارید.

عیب‌یابی خودرو
ثبت درخواست کارشناسی خودرو
درخواست خود را ثبت کنید
نظرات (1)
نظر بدهید
  • مجید

    با سلام و خسته نباشید خدمت تیم خوب و با سواد سایت کارنامه، ممنون از اطلاعات خوب و مفیدی که در اختیار مردم قرار می‌دهید