همه ساله مراکز سنجش کیفیت و پایش نظرات خریداران، به معرفی خودروها در بخشهای مختلف و خودروسازان برتر اقدام میکنند. در این رتبهبندی، هم نظرات کارشناسان حوزه خودرویی و هم نظرات خریداران هر برند و میزان رضایت آنها از خودروی خریداری شده مورد پایش قرار میگیرد. مبنای رتبهبندی طبق نظر هر مؤسسه متفاوت است اما در این مطلب رده بندی شرکتهای خودروسازی جهان در سال ۲۰۲۲ جهان را بر اساس پارامتر درآمد کسبوکار فهرست کردهایم. برای شناخت بهتر این برندها با ما در کارنامه همراه باشید.
۱. فولکسواگن
درآمد: ۳۰۲ میلیارد دلار
گروه فولکسواگن یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودرو در جهان است و دفتر مرکزی آن در ولفسبورگ آلمان قرار دارد. این گروه از دو بخش کلی تشکیل شده است: بخش خودرو و بخش خدمات مالی. خودروهای سواری، تجاری و حوزههای تجاری مهندسی نیرو در بخش خودرو فعالیت دارند.
این گروه به داشتن نامهای بزرگ خودرویی مانند خودروهای سواری فولکسواگن، آئودی، سئات، اشکودا و غیره شهرت دارد. فولکسواگن با این استراتژی که از نظر نوآوری و هوشمندی، خودروساز پیشرو در جهان باشد، ۷ اصل را سرلوحه خود قرار داده است: مسئولیت، احترام، همکاری، یادگیری، اعتماد، نگرش قوی نسبت به موفقیت و عزم راسخ که اشتیاق کارکنان را برای کار و مقابله با چالشها حفظ میکند.
۲. تویوتا موتورز
درآمد: ۲۴۵ میلیارد دلار
رتبه دوم رده بندی شرکت های خودروسازی جهان به تویوتا اختصاص دارد. شرکت تویوتا موتورز بزرگترین خودروساز جهان است. تویوتا شرکت چندملیتی ژاپنی است که در بازارهای جهانی، حضوری درخشان و موفق دارد. دفتر مرکزی این شرکت در آیچی ژاپن قرار گرفته است.
میتوان تویوتا را یکی از بزرگترین شرکتهای جهانی به لحاظ درآمد دانست. این شرکت از طریق ۵۰ کارخانه تولیدی در ۳۰ کشور جهان، به فعالیت تولیدی خود ادامه میدهد.
این کشورها در تمام مناطق جهان، از جمله آمریکای شمالی، آمریکای لاتین، آفریقا، آسیا ـ اقیانوسیه و اروپا قرار دارند. این شرکت که اخیراً ۷۵ سالگی خود را جشن گرفته است، تعهد خود را نسبت به انجام نوآوریهایی در جهت پیشرفت در عرصه موتور اسپرت، اعلام کرده است.
تویوتا از طریق این سازوکار، راننده را در مرحله از رانندگی «پارک کردن، ایمنی فعال، ایمنی پیش از برخورد، ایمنی غیرفعال و نجات) با یکپارچهسازی تمام سیستمها، پشتیبانی میکند. پنج اصل ترسیم شده در چشمانداز آینده تویوتا عبارتند از: پاسخگویی به تمام چالشها برای تحقق این چشمانداز، کایزن ـ تلاش برای بهبود مستمر، گنشی گنبوتسو ـ یافتن حقایق درست برای اتخاذ تصمیم درست، اعتماد متقابل و کار تیمی برای انجام تعهدات خود نسبت به کیفیت، نوآوری و پایداری.
در حال حاضر بیش از ۳۵هزار نفر در سراسر جهان در مجموعه تویوتا مشغول به کار هستند.
۳. دایملر
درآمد: ۱۷۴ میلیارد دلار
دایملر آ گ یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و تأمینکنندگان خودروهای باکیفیت و تجاری در سراسر جهان است. دایملر، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودروهای لوکس درجه یک، از سال ۱۸۸۶ تأسیس شد و نزدیک به یک و نیم قرن سابقه دارد.
دفتر مرکزی دایملر در اشتوتگارت آلمان بنا شده است. این شرکت از طریق خودروهای سواری بنز، کامیونهای دایملر، انواع وانت، اتوبوسها و خدمات مالی، با قدرت در بازار جهانی خودرو حضور پیدا کرده است.
این شرکت در بخش خودروهای برقی هم عملکرد بسیار خوبی دارد و ۱۳۰هزار دستگاه خودروی هوشمند برقی در سراسر جهان به فروش رسانده است.
یکی از رکوردهای مرسدس بنز، افزایش میزان فروش ماهانه به مدت بیش از چهار سال و بدون وقفه است. دایملر برای پیشبرد اهداف آیندهنگرانه خود با شرکت بوش برای توسعه رانندگی خودکار همکاری میکند.
۴. فورد
درآمد: ۱۳۵ میلیارد دلار
نمیشود از رده بندی شرکت های خودروسازی جهان حرف زد و نام فورد را نیاورد. شرکت خودروسازی فورد خودروساز آمریکایی چندملیتی است که در سال ۱۹۱۹ و در دلاویر آمریکا تأسیس شد. این شرکت با خرید کارخانه میشیگان، که به خودروسازی فورد هم معروف بود و از سال ۱۹۰۳ برای تولید و فروش خودروهایی که توسط هنری فورد تأسیس شده بود، آغاز به کار کرد.
فورد با حدود ۲۰۰هزار کارمند در سراسر جهان، خط کاملی از خودروهای سواری، کامیونها، خودروهای برقی و غیره را راهاندازی کرده است و به مشتریان خدمات ارائه میدهد. از جمله دیگر برندهای فورد میتوان به لینکلن هم اشاره کرد.
این شرکت همچنین در سال گذشته چندین مدل خودرو را روانه بازار کرده که از این میان میتوان به F-150, EcoSport, Focus Electric، فیستا و Expedition کاملاً جدید و همینطور نسل جدید لینکلن نویگیتور اشاره کرد که هر کدام از این مدلها در کلاسهای خود جزو بهترینهای جهان هستند. اصول فورد عبارتند از: محصول کار مردم و سود آن، جایی که احساس میکنند افرادشان منبع قدرت آنها هستند و محصولاتشان نتیجه تلاش مستمر آنها بوده و سود معیاری است برای برآورده کردن نیازهای مشتریان.
[ad_list_block]
۵. جنرال موتورز
درآمد: ۱۳۰ میلیارد دلار
جنرال موتورز شرکت خودروسازی جهانی است که در سال ۱۹۰۸ تأسیس شد. این شرکت با دفتر مرکزی جهانی خود در دیترویت آمریکا، فعالیتهای خود را در پنج قاره جهان مدیریت میکند.
جنرال موتورز با ۱۸۰هزار کارمند از بیش از ۷۰ملیت مختلف، تیم بسیار متنوع و در عین حال اختصاصی دارد. این کارخانه با هشت برند متمایز و مشهور شامل بیوک، جیامسی، کادیلاک، هولدن، بائوجون، وولینگ و جیفانگ در بازار جهانی فعالیت میکند.
در حال حاضر مدلهای طراحی شده از سوی جنرال موتورز برای سنجش تصادف به یکی از استانداردهای رایج در دنیای خودرو تبدیل شدهاند و از این لحاظ نیز جزو خودروسازان پیشروی این صنعت محسوب میشود.
حتما بخوانید: نحوه تشخیص ماشین چپی چگونه است؟
۶. گروه بی ام و
درآمد: ۱۲۸ میلیارد دلار
بی ام و یا گروه خودروسازی باواریا (بایرن)، یکی از تولیدکنندگان پیشرو در صنعت خودروسازی و موتورسیلکتهای درجه یک و به طور کلی یکی از برندهای برتر خودرو در جهان است. علاوه بر این، این شرکت به عنوان ارائهدهنده خدمات مالی و حمل و نقل ممتاز نیز عمل میکند و رتبه ششم در رده بندی شرکت های خودروسازی جهان را به خود اختصاص داده است.
این شرکت در سال ۱۹۱۶ در شهر مونیخ آلمان کار خود را آغاز و خود را به عنوان یک شرکت واقعاً جهانی با بیش از ۳۰ کارخانه و تأسیسات ساخت و مونتاژ در بسیاری از کشورها، در گستره جهانی اقدام به تولید و فروش خودرو معرفی کرد.
کل نیروی کار این شرکت به ۱۲۰هزار نفر میرسد که در حدود ۹۰درصد آن در بخش خودرو فعالیت میکنند. سری BMWi که خودروهای برقی این شرکت هستند و جایگزینی سبک و آئرودینامیک برای سیستم حمل و نقل فعلی محسوب میشود، Mpower که پیشگام در عرصه موتوراسپرت و خودروهای با عملکرد بالا و با جذابیتهای انحصاری و اسپرت است، برند MINI، رولزرویس و برند Motorrad که به بخش موتورسیکلت این خودروساز اختصاص دارد از مدلهای اصلی بی ام و هستند.
قدرت این شرکت از فرهنگ قدرتمند آن ناشی میشود. فرهنگی که شامل شور و لذت، کار تیمی و توسعه فردی، فرصتهای برابر، تنوع و اعتقاد به مردم، عملکرد، اثربخشی، انصاف، احترام، پایداری از جمله شاکلههای اصلی آن به حساب میآید.
۷. هوندا موتور
درآمد: ۱۲۳ میلیارد دلار
هوندا موتور کارخانهای ژاپنی که به صورت جهانی در حوزه تولید خودرو و موتورسیکلت فعالیت دارد. این شرکت از ۸۹ کارخانه در ۳۳ کشور مختلف تشکیل میشود و شبکه فروش آن هم در حدود ۱۴۰ کشور فعال است. مجموعاً ۳۰هزار نفر در سراسر جهان در استخدام هوندا هستند.
محبوبترین خودروهای تولیدی این شرکت آکورد و سیویک هستند که در بازارهای مصرف خودرو محبوبیت زیادی دارند.
هوندا موتورز نخستین موتورسیلکت خود را در سال ۱۹۴۹ ساخته است. این شرکت در ۱۹۵۹ با تأسیس کارخانهای در آمریکا به خودروسازی بینالمللی تبدیل شد.
هوندا با پیروی از این اصول خود توانسته از طول دهههای فعالیت خود، اعتماد مشتریان را به خود جلب کند و از این راه به سود بالایی نیز دست یافته است.
حتما بخوانید: مقایسه سه خودروی هوندا آکورد، هیوندای سوناتا Yf و کیا اپتیما
۸. سایک موتور
درآمد: ۱۰۷.۶ میلیارد دلار
شرکت سایک موتور بزرگترین خودروساز چینی محسوب میشود که در فهرست جهانی Fortune 500 قرار گرفته است. این شرکت برای دوازدهمین بار متوالی در لیست نخبگان قرار گرفته که بازتابی از استراتژی توسعه همیشگی کسبوکار در این شرکت است. این شرکت فعالیت خود را از ۲۰۰۶ آغاز کرد.
این شرکت همچنین یکی از اعضای «Big 4» است. بیگ فور گروهی صنعتی ست که از برندهای برتر خودرویی دولتی چین تشکیل میشود. دفتر مرکزی این شرکت در شانگهای قرار دارد اما گسترده فعالیتهای آن جهانی است.
این شرکت اخیرا کارخانهای جدید در تایلند احداث کرده است و در ساخت پارک خودرویی و قطعات خودرو در اندونزی نیز شراکت دارد. سایک موتور همچنین از طریق سرمایهگذاری مشترک با بسیاری از خودروسازان معروف هم همکاری میکند. سایک همراه با فولکسواگن بیش از دو میلیون خودرو را تنها در چین به فروش رسانده است.
۹. هیوندای موتور
درآمد: ۹۸ میلیارد دلار
شرکت خودروسازی کرهای، هیوندای، در سال ۱۹۶۷ تأسیس شد. دفتر مرکزی این شرکت در سئول واقع شده است.
هیوندای در بخش تولید و توزیع خودرو، ارائه خدمات مالی در قالب اعتبار و بیمه به مشتریان خود و همچنین در تولید راهآهن فعالیت میکند. این شرکت در هر بخش تولیدی خود، از هاچبک تا سدان خودرویی محبوب تولید کرده است. از جمله معروفترین تولیدات هیوندای میتوان به i10، النترا، اکسنت و چندین خودروی دیگر اشاره کرد.
هیوندای با عرضه مدل پونی در سال ۱۹۶۷ که در سال ۱۹۸۳ وارد بازار کانادا شد، به واسطه اندازه مناسب و قیمت اقتصادی خود به پرفروشترین خودرو در این کشور تبدیل شد.
حتما بخوانید: مقایسه سه خودروی هوندا آکورد، هیوندای سوناتا Yf و کیا اپتیما
۱۰. نیسان موتور
درآمد: حدود ۷۰میلیارد دلار
کارخانه خودروسازی نیسان در سال ۱۹۳۳ در شهر یوکوهاما در ژاپن بنیانگذاری شده است. از آن زمان، این شرکت خود را به خودروسازی واقعاً جهانی به بازار مصرف معرفی کرده است.
این شرکت در زمینه فروش و ساخت محصولات خودرویی مانند خودرو سواری، کامیون، اتوبوس و همچنین سایر محصولات مرتبط با خودرو فعالیت میکند.
نیسان در بیش از ۲۰ کشور دنیا امکانات و تأسیسات تولید خودرو راهاندازی کرده است و در بیش از ۱۶۰ کشور دنیا مشتری دارد.
این شرکت همچنین به شدت در حال سرمایهگذاری روی مجموعهای از فناوریهای «سبز» است که شامل پیشرانههای دیزلی تمیز، پیشرانههای احتراق داخلی کارآمد و دوگانهسوز میشود. این شرکت همچنین بر تولید وسایل نقلیه با آلایندگی صفر مانند خودروهای برقی و سلول سوختی متمرکز شده است.
در آخر
در این محتوا با شرکتهای برتر خودروسازی جهان آشنا شدید. اگر میان یکی از این برندها حق انتخاب داشتید، ترجیح میدادید کدام محصول از چه خودروسازی را بخرید؟ کدام برند محبوب شماست و اگر برندی را میشناسید که به نظرتان گردش مالی بالایی دارد و در این لیست نیست، با ما درمیان بگذارید.
به نظرم برتری به گردش مالی نیست بلکه به مهندسی و ارزش مندی و کیفیت و تکنولوژی اون شرکته که شرکت فراری در صدر همه شرکتهای خودروسازی قرار داره
بنظر من تویوتا برترین برند در این لیست بود، بخاطری که زیر مجموعه خیلی کمی داره، قطعا انتخاب من تویوتا است.
سلام وقت بخیر
ممنون از دیدگاه خوبتون ،امیدوارم براتون مفید بوده باشه ،در کنار ما باشید و ما رو همراهی کنید.
من گروه بی ام دبلیو راترجیح میدم چون هم ماشین ایمنی است هم زیباست
بهترین برند های جهانی ایران خودرو و سایپا خودمونه
واقعا چیزی کم نداریم