عربستان ساخت اولین کارخانه خودروهای برقی خود را آغاز کرد
برند سیر (Ceer) بهتازگی توسط بن سلمان، ولیعهد فعلی عربستان سعودی راهاندازی شده است. ظاهرا در سال ۲۰۲۵ شاهد عرضه اولین خودروی برقی عربستان سعودی خواهیم بود. سیر حاصل سرمایهگذاری مشترک بین صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان (PIF) و شرکت فاکس کان است که در حوزه تولید تراشههای کامپیوتری، وسایل الکترونیکی، قطعات الکترونیکی و … فعالیت میکند. تولید خودروی برقی توسط عربستان سعودی، بخشی از تلاش این کشور برای ایجاد صنایع جدید با کمترین وابستگی به اندوخته نفتی است.
عربستان ساخت اولین کارخانه خودروهای برقی خود را آغاز کرد – آذر ۱۴۰۱
پس از اعلام تأسیس برند سیر (Ceer)، عربستان سعودی مراحل ساخت اولین کارخانه خودروهای الکتریکی خود را آغاز کرد.
شرکت ملی خودروسازی عربستان سعودی، «سیر» با شرکت «شهر اقتصادی عمار» قراردادی را برای خرید زمینی به ارزش ۳۵۹ میلیون ریال (۹۶ میلیون دلار) برای ایجاد مرکز تولید خودروهای الکتریکی منعقد کرد.
این کارخانه خودروسازی در زمینی به مساحت بیش از یک میلیون متر مربع در دره صنعتی نزدیک بندر ملک عبدالله ساخته خواهد شد.
بر اساس این گزارش، شرکت سیر (Ceer) که سرمایهگذاری مشترک بین صندوق سرمایهگذاری عمومی و شرکت “فاکس کان” است، قصد دارد “انواع خودروهای سدان و شاسی بلند با فناوریهای پیشرفته تولید کند، مشروط بر اینکه تولید واقعی آن در طول سال ۲۰۲۵ در تاسیسات Walk در شهر اقتصادی ملک عبدالله آغاز شود.
این شرکت مجوز فناوری قطعات مربوط به خودروهای الکتریکی را از BMW برای استفاده در توسعه خودرو دریافت خواهد کرد. خودروها تحت بررسیهای کیفی قرار خواهند گرفت.
از اولین خودروی برقی عربستان سعودی چه میدانیم؟ – آبان ۱۴۰۱
سیر نخستین برند خودروساز سعودی است که در حوزه تولید خودروهای الکتریکی فعالیت میکند. این برند قرار است تنوعی از سدانها و خودروهای اسپرت مختلف را برای مشتریان کشورش و همینطور مشتریان حوزه MENA (خاورمیانه و آفریقای شمالی) تولید کند.
توسعه معماری الکتریکی Ceer بر عهده فاکس کانِ معروف است. بنابراین میتوان انتظار محصولی را داشت که در حوزههای اطلاعات سرگرمی، ارتباطات و فناوریهای رانندگی خودمختار حرف تازهای برای گفتن دارد. تمام خودروها در عربستان سعودی طراحی و تولید شده و بالاترین استانداردهای ایمنی و کنترل کیفیت جهانی در آنها پیاده و تست میشود.
به گزارش خبرگزاری عربی، با راهاندازی برند سیر و تولید اولین خودروی برقی عربستان سعودی در سال ۲۰۲۵، بیش از ۱۵۰ میلیون دلار سرمایه خارجی جذب این برند عربی خواهد شد. همچنین پیشبینی میشود برند سیر تا سال ۲۰۳۴، مستقیما ۸ میلیارد دلار به تولید ناخالص داخلی کمک کند.
صندوق سرمایهگذاری مستقل عربستان سعودی (PIF) روی ساخت و توسعه بخشهایی تمرکز کرده که به ایجاد تنوع در اقتصاد این کشور کمک میکند. دولت عربستان سعودی بارها اشتیاق بالای خود در حوزه خودرو را نشان داده است. در واقع عربستان سعودی پیش از راهاندازی برند Ceer و سرمایهگذاری در لوسید موتورز (Lucid motors) نیز در صنعت خودرو فعالیت داشته است. بهعنوان مثال، میتوان به سرمایهگذاری دولت عربی در تسلا (علیرغم خروج یکشبه) و شرکت استون مارتین اشاره کرد.