معرفی ایکس ۵۵ پرو؛ کراس‌اوور دانشجویی ارزان یا خودروی لوکس خانوادگی؟!

0 679

در سال‌های اخیر، خودروهای کراس‌اوور کامپکت به‌دلیل ترکیب جذابِ ویژگی‌های کراس‌اوورهای بزرگ و سدان‌های شهری، محبوبیت فراوانی پیدا کرده‌اند. یکی از خودروهای پرطرفدار در این بخش، ام‌وی‌ام ایکس ۵۵ بود که حضور نسبتا موفقی در بازار داشت. همین موضوع باعث شد تا مدیران خودرو به‌سرعت نسخه به‌روزتر ایکس ۵۵ را با پسوند PRO به بازار عرضه کند. ایکس ۵۵ پرو (X55 PRO)، تغییرات و بهبودهای خوبی را در قسمت‌های مختلف تجربه کرده است، اما آیا ارزش خرید دارد؟ با ما در کارنامه همراه باشید تا با هم جواب این سؤال را پیدا کنیم.

معرفی ایکس ۵۵ پرو

ایکس ۵۵ پرو کراس‌اووری کوچک و اقتصادی از برند چری است که توسط مدیران خودرو مونتاژ و در بازار کشورمان عرضه می‌شود. این خودرو در سبد محصولات مدیران خودرو بین ایکس ۳۳ کراس (کوچک‌تر) و تیگو ۷ پرو (بزرگ‌تر) قرار می‌گیرد. ایکس ۵۵ پرو یک کراس‌اوور اقتصادیِ ۱۲ هزار دلاری است که طراحی اسپرت، امکانات رفاهی خوب و مشخصات فنی قانع‌کننده‌ای دارد. با وجود این، آیا می‌توان چنین توصیفاتی را برای ایکس ۵۵ پرو با قیمت فعلی‌اش به کار برد؟ در ادامه می‌خواهیم مشخصات فنی، طراحی داخلی و خارجی، امکانات رفاهی و ایمنی و همچنین رقبای ایکس ۵۵ پرو را کامل بررسی کنیم تا به این سؤال پاسخ دهیم.

مشخصات ظاهری X55 PRO

ایکس ۵۵ پرو کراس‌اووری کامپکت با طول ۴۳۱ سانتی‌متر و فاصله محوری ۲۶۱ سانتی‌متر است. از لحاظ ابعاد، این خودرو شبیه به تیگارد X35 و هوندا وزل وارداتی است و طول آن نسبت به ایکس ۳۳ کراس تنها ۱۰ سانتی‌متر بیشتر است.

مشخصات ظاهری
طول ۴,۳۱۸ میلی متر
عرض ۱,۸۳۰ میلی متر
ارتفاع ۱,۶۶۲ میلی متر
فاصله محوری ۲,۶۱۰ میلی متر
وزن ۱,۴۳۹ کیلوگرم

طراحی کلی ایکس ۵۵ پرو سعی بر ارائه ظاهری جوان‌پسند و اسپرت دارد. تغییرات نسبت به ایکس ۵۵ قبلی، خیلی زیاد نیست اما المان‌هایی به آن اضافه شده تا طراحی جذاب‌تری داشته باشد. در نگاه اول، جلوپنجره سه‌بعدی جایگزین جلوپنجره قدیمی ایکس ۵۵ شده که تأثیر زیادی بر چهره ایکس ۵۵ پرو گذاشته است. گرافیک چراغ‌ها تغییرات چندانی نداشته و از ترندهای روز هم پیروی نمی‌کند؛ بااین‌حال، چری سعی کرده با اضافه کردن خطوط قرمزرنگ در زیر سپر ماشین، طراحی به‌روزتری را به نمایش بگذارد.

در نمای جانبی مجددا المان‌های قرمزرنگ در کالیپرهای ترمز و زیر درها مشاهده می‌شود. اما نکته‌ای که باعث تمایز ایکس ۵۵ کراس در بین سایر کراس‌اورهای این دسته شده است، فرم جعبه‌ای‌شکل خودروست و به نظر می‌رسد انتهای خودرو برش خورده است. این سبک از طراحی ما را یاد کیا سول می‌اندازد؛ کراس‌اوور کوچکی که مثل ایکس ۵۵ پرو، قشر جوان را هدف قرار می‌دهد. این سبک طراحی در نوع خود جالب است، اما باعث شده تا ایکس ۵۵ پرو کوچک‌تر به نظر برسد. رینگ‌ها ۱۷ اینچی هستند و طراحی خوبی هم دارند.

ایکس ۵۵ پرو در نمای عقب طراحی ساده‌تری دارد و کاملا طراحی جعبه‌ای خودرو را نشان می‌دهد. در نمای عقب هم خبری از ترند چراغ‌های به‌هم‌پیوسته نیست و چراغ‌های اصلی با نواری کرومی و نسبتا قطور به هم متصل شده‌اند. بهتر بود مانند ایکس ۲۲ پرو، این نوار کرومی به یک نوار مشکی تغییر می‌کرد تا هماهنگی بیشتری با تم اسپرت این کراس‌اوور داشته باشد. با وجود این، دو خروجی اگزوز و دیفیوزرهای فیک تا حدی می‌توانند ظاهر جذاب‌تری به این قسمت از خودرو بدهند.

در مجموع می‌توانیم بگوییم که طراحی ایکس ۵۵ پرو برای یک کراس‌اوور جوان‌پسند و ارزان (در بازار جهانی)، خوب است.
promotion banner

مشخصات فنی ام وی ام X55 پرو

زمانی که کاپوت ایکس ۵۵ پرو را بالا بزنید، با موتوری مشابه موتور اکثر خودروهای چینی بازار مواجه می‌شوید؛ یک موتور ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری که به توربوشارژر مجهز شده است. برخلاف نسخه استاندارد ایکس ۵۵ که به گیربکس دوکلاچه مجهز بود، نسخه پرو از گیربکس CVT استفاده می‌کند تا با فلسفه یک «خودروی اقتصادی» هماهنگ‌تر باشد.

بیایید ابتدا جدول مشخصات فنی ایکس ۵۵ پرو را بررسی کنیم:

مشخصات فنی ایکس ۵۵ پرو
پیشرانه ۴ سیلندر توربوشارژ
گیربکس CVT
حجم موتور ۱.۵ لیتر
قدرت ۱۵۶ اسب بخار
گشتاور ۲۳۰ نیوتن‌متر
شتاب ۰ تا ۱۰۰ ۱۱ ثانیه
حداکثر سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف ترکیبی ۷ لیتر در صد کیلومتر

 

همان‌طور که در جدول بالا می‌بینید، مجموعه قوای محرکه ایکس ۵۵ پرو حدود ۱۵۶ اسب بخار قدرت و ۲۳۰ نیوتن‌متر گشتاور ارائه می‌دهد که برای یک کراس‌اوور کوچک و اقتصادی، اعداد جذابی به نظر می‌رسند. با وجود این، عملکرد ایکس ۵۵ پرو آنچنان درخشان نیست زیرا به حدود ۱۱ ثانیه زمان نیاز دارد تا به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. برای مقایسه، پژو ۲۰۰۸ با قدرت خروجی مشابه، شتابی برابر با ۸.۵ ثانیه دارد! البته این را هم در نظر داشته باشید که پژو ۲۰۰۸ وزن کمتر و گیربکس پیشرفته‌تری دارد.

از لحاظ کیفیت سواری هم ایکس ۲۲ پرو می‌تواند راضی‌کننده ظاهر شود. سواری خیلی نرم نیست اما کوبش‌های چینی‌های قدیمی را هم ندارد. سیستم تعلیق در محور جلو از نوع مک‌فرسون و در محور عقب از نوع تورشن‌بیم است. احتمالا درباره مشکلات اکسل برخی از نمونه‌های ایکس ۵۵ شنیده‌اید که برای مدتی باعث شده بود قابلیت اطمینان این خودرو نقل محافل شود. مدیران خودرو در فراخوانی تمامی خودروهایی را که احتمال می‌رفت دچار نقص در قسمت اکسل باشند، موردبازبینی و بررسی قرار داد.

به‌طور کلی می‌توان گفت که ایکس ۵۵ پرو در مسیرهای شهری و بین‌شهری کوتاه عملکرد مناسبی ارائه می‌دهد؛ اما اگر انتظار عملکردی بالاتر از پژو ۲۰۰۸ یا تیوولی را دارید، احتمالا کمی ناامید شوید.

امکانات کابین و طراحی داخلی

طراحی کابین ایکس ۵۵ پرو شباهت‌های زیادی به تیگو ۷ پرو دارد و مشابه آن، رگه‌هایی از طراحی داخلی محصولات BMW را نشان می‌دهد. المان‌های قرمزرنگ طراحی خارجی به فضای داخلی هم راه پیدا کرده و هماهنگی خوبی ایجاد کرده‌اند. نمایشگر ۱۰.۲ اینچی به سبک محصولات نسل قبل ب‌ام‌و روی داشبورد قرار گرفته و زیر آن هم دریچه‌های تهویه مطبوع و دکمه استارت دیده می‌شود. حتی کنسول مرکزی و دسته دنده هم از زبان طراحی BMW می‌آید، اما درباره کیفیت ساخت نمی‌توان چنین چیزی گفت.

روی داشبورد و رودری‌ها از پلاستیک نرم و چرم مصنوعی استفاده شده که حس خوبی منتقل می‌کند اما کیفیت مونتاژ خیلی خوب نیست. بسیاری از مالکین اعلام کرده‌اند که کابین خودرو بعد از ۱۰ هزار کیلومتر به صدا می‌افتد. متأسفانه چنین موضوعی را در بسیاری از خودروهایی که در داخل کشور مونتاژ می‌شوند، شاهد هستیم و امیدواریم دقت مونتاژ بهبود یابد.

فضای کابین ایکس ۵۵ پرو چطور است؟ ردیف عقب نسبتا کافی است و از کراس‌اوورهای کامپکتی مانند تیوولی یا پژو ۲۰۰۸ بهتر است، اما نمی‌توان آن را با تیگو ۸ پرو مقایسه کرد. صندلی‌ها ابعاد و دربرگیرندگی خوبی دارند، با وجود این، انتظارات از کیفیت و دوام چرم صندلی‌ها برآورده نمی‌شود.

در مجموع باید گفت که کیفیت مواد استفاده‌شده برای یک خودروی اقتصادی خوب به نظر می‌رسد و اگر دقت مونتاژ هم به همان خوبی بود، کابین ایکس ۵۵ پرو می‌توانست یکی از بهترین‌ها در دسته کراس‌اوورهای کامپکت باشد.

آپشن‌های رفاهی و ایمنی X55 PRO

مثل تمام محصولات مدرن چینی، ایکس ۵۵ پرو هم سعی می‌کند با ارائه آپشن‌های به‌روز، توجه قشر جوان را به خود جلب کند. از جمله آپشن‌های مهم ایکس ۵۵ پرو می‌توان به ورود و استارت بدون کلید، دوربین ۳۶۰ درجه، سانروف برقی، کروز کنترل، تهویه مطبوع الکتریکی، ترمز پارک برقی و اتوهلد، قابلیت روشن کردن خودرو از روی ریموت، گرمکن صندلی‌های جلو و شارژر وایرلس اشاره کرد.

در ادامه لیست کامل آپشن‌های ایکس ۵۵ پرو را مشاهده می‌کنید:

آپشن‌ها و امکانات رفاهی ایکس ۵۵ پرو
کنترل پایداری دارد
کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد
کنترل کشش دارد
کنترل شروع حرکت در سربالایی دارد
کنترل سرعت در شیب دارد
ریموت استارتر دارد
استارت دکمه‌ای دارد
سنسور جلو و عقب دارد
سنسور تصادف ندارد
سنسور نور و باران فقط نور
رادار نگه‌دارنده بین خطوط ندارد
رادار نقطه کور ندارد
رادار تغییرلاین ندارد
دوربین ثبت وقایع ندارد
ترمز ضدقفل دارد
حالت‌های رانندگی دارد (اکو – اسپرت)
ترمز اضطراری خودکار ندارد
ترمز پارک برقی دارد
اتوهلد دارد
اتوپارک ندارد
چراغ مه‌شکن جلو دارد
دی لایت دارد
اتولایت دارد
نوربالا اتوماتیک ندارد
فرمان برقی دارد
دنده پشت فرمان ندارد
دوربین ۳۶۰ دارد
دوربین جلو و عقب دارد
دوربین جانبی دارد
ایربگ ۴
ورود بدون کلید دارد
سیستم تهویه اتوماتیک ندارد
صندلی‌ راننده برقی
صندلی سرنشین جلو دستی
گرمکن صندلی دارد
سردکن صندلی ندارد
ماساژور صندلی ندارد
شارژر وایرلس دارد
سیستم تهویه مطبوع تک کاناله
کول باکس دارد
سانروف دارد
سقف پاناروما ندارد
آینه جانبی با تنظیم برقی دارد

قیمت و رقبای ایکس ۵۵ پرو

در زمان نگارش این مطلب، قیمت کارخانه ایکس ۵۵ پرو برابر با ۱ میلیارد و ۴۷۱ میلیون تومان است. آیا این برچسب قیمتی برای ایکس ۵۵ پرو مناسب است؟ در این رده قیمتی محصولاتی مانند کی‌ام‌سی A5 و کی‌ام‌سی X5، تیگارد X35، چانگان CS35 پلاس هم قرار دارند.

بنابراین آیا ایکس ۵۵ پرو ارزش خرید دارد؟ در مجموع باید گفت که ایکس ۵۵ پرو تولید شده تا کراس‌اوور ارزان‌قیمتی برای جوانان باشد اما این خودرو در کشورمان در میان خانواده‌ها پرطرفدارتر است و متأسفانه نمی‌تواند انتظارات خانواده‌ها از یک کراس‌اوور خانوادگی را برطرف کند. البته مشکل از ایکس ۵۵ پرو نیست، مشکل در قیمت‌گذاری خودروهای مونتاژی است که باعث شده یک کراس‌اوور ارزان دانشجویی به یک کراس‌اوور لوکس خانوادگی تبدیل شود.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.