معنی حروف GT در دنیای خودرو چیست؟

0 107

در دنیای خودرو، استفاده از حروف و عبارات خاص در نام‌گذاری یکی از روش‌های معمول برای جلب‌توجه خریداران است. یکی از این عبارات خاص، «GT» است که در کنار اسم خودروهای مختلفی از مازراتی گرفته تا موستانگ و مک‌لارن و فراری دیده می‌شود. این دو حرف ساده نه‌تنها بخشی از نام مدل‌ها یا تیپ‌هایی خاص از خودروها را تشکیل می‌دهند، بلکه در برخی موارد به‌تنهایی هویت یک خودرو را تعریف می‌کنند. اما GT به چه معناست؟ چرا خودروسازان از این دو حرف برای متمایز کردن محصولات خود استفاده می‌کنند؟ در ادامه، می‌خواهیم مفهوم واقعی این اصطلاح را بررسی و رمز جذابیت آن را کشف کنیم. پس همراه‌مان بمانید.

حروف GT در خودرو به چه معناست؟

حروف «GT» مخفف عبارت Grand Touring یا به زبان ایتالیایی Gran Turismo است که معنی لفظ‌به‌لفظ آن «گردشگری لوکس» است. این اصطلاح برای اولین‌بار در اوایل قرن بیستم در ایتالیا برای خودروهایی استفاده شد که هم لوکس بودند و هم سریع و چابک. در دهه‌های ۱۹۴۰ تا ۱۹۶۰، شرکت‌های خودروسازی ایتالیایی مانند فراری، آلفارومئو و لامبورگینی از این حروف در مدل‌های فراری ۲۵۰GT کالیفرنیا و آلفا رومئو GTV استفاده کردند.

بااین‌حال، معنای GT در طول زمان تغییر کرد. در گذشته، GT به خودروهایی اشاره داشت که برای سفرهای طولانی و پرسرعت طراحی شده بودند، اما از دهه ۱۹۸۰ به بعد، این اصطلاح به‌قدری مورد استفاده قرار گرفت که تعریف اولیه خود را از دست داد. تا جایی که در حال حاضر GT بسته به سازنده خودرو ممکن است مفاهیم متفاوتی داشته باشد؛ از یک خودروی اسپرت گرفته تا خودروهایی که عملکرد و قدرت فوق‌العاده‌ای دارند.

معنای GT بسته به برند و مدل متغیر است، اما در حالت کلی عبارت GT به خودروهای اسپرتی اشاره دارد که از آن‌ها می‌توان در زندگی روزمره هم استفاده کرد.

خودروهای گرند تورینگ

ویژگی‌های خودروهای GT چیست؟

خودروهای GT نمادی از لوکس بودن، عملکرد بالا و طراحی جذاب هستند. این خودروها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که در مسافت‌های طولانی، سواری راحتی داشته باشند و در عین حال برخی قابلیت‌های خودروهای اسپرت را هم داشته باشند.

خودروهای GT چند ویژگی اصلی دارند؛ مثل:

۱. عملکرد متوازن

خودروهای GT در مرز بین خودروهای اسپرت و لوکس قرار دارند. در این خودروها معمولاً از موتورهای قدرتمندی استفاده شده که سرعت و شتاب بالایی دارند. به لحاظ دینامیکی هم این خودروها به‌اندازه‌ای قدرتمند هستند که در جاده‌های پرپیچ‌وخم، مانند یک خودروی اسپرت، هندلینگ قابل‌قبولی داشته باشند.

۲. بدنه خاص

یکی از مشخصات بارز خودروهای GT، بدنه کشیده آن‌هاست. بدنه این خودروها به‌گونه‌ای طراحی می‌شود که حس تجمل و قدرت را هم‌زمان القا ‌کنند.

۳. کابین لوکس

خودروهای GT، معمولاً کابین‌های لوکس و مجهزی دارند. به همین دلیل برای مسافرت‌های طولانی بسیار مناسب هستند. مواد سازنده کابین این خودروها باکیفیت است، صندلی‌های راحتی دارند و به فناوری‌های مدرن مجهز شده‌اند.

۴. قابلیت سفرهای طولانی

این خودروها به لطف سیستم تعلیق نرم و امکانات رفاهی خوبی که دارند، برای مسافرت‌های طولانی عالی هستند.

با وجود تغییرات زیادی که مفهوم GT در طی سالیان داشته، مفهوم Grand Touring همچنان در دل طراحی این خودروها زنده است. این خودروهای لوکس علاوه‌بر عملکرد فوق‌العاده، همچنان برای سفرهای طولانی طراحی و تولید می‌شوند.
promotion banner

خودروهای GT در ایران

در بازار ایران هم چند خودروی GT جذاب و پرطرفدار وجود دارد؛ مثل:

۱. ام جی GT

ام جی GT سدان اسپرتی است که به‌دلیل طراحی جذاب و پیشرانه‌های قدرتمند خود در بازار شناخته می‌شود. این خودرو یک موتور ۴ سیلندری با حجم ۱.۵ لیتر دارد که می‌تواند قدرتی معادل ۱۷۰ اسب بخار تولید کند و شتاب ۰ تا ۱۰۰ آن در حدود ۸.۶ ثانیه است. در این سدان که از یک جعبه‌ دنده اتوماتیک ۶ سرعته استفاده شده، حداکثر سرعت به ۲۱۵ کیلومتر در ساعت می‌رسد.

MG GT

۲. تویوتا ۸۶ GT

تویوتا ۸۶ GT خودروی اسپرت ۲ دربی است که یک موتور ۲.۰ لیتری با ۴ سیلندر دارد. این موتور می‌تواند ۲۰۰ اسب بخار قدرت تولید کند. تویوتا ۸۶ GT به‌طور خاص برای کسانی که به رانندگی پرهیجان علاقه‌مند هستند، جذاب است. شتاب ۰ تا ۱۰۰ این خودرو در حدود ۷.۶ ثانیه است و حداکثر سرعت آن به ۲۳۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. گیربکس این خودرو هم از نوع ۶ سرعته اتوماتیک است.

Toyota GT 86

۳. ام جی ۶ GT

ام جی ۶ GT سدان اسپرت ۴ دربی است که یک پیشرانه توربوشارژ ۴ سیلندری با حجم ۱.۸ لیتر دارد. قدرتی که این پیشرانه تولید می‌کند، معادل ۱۶۰ اسب بخار است. این خودرو یک گیربکس پنج سرعته اتوماتیک در نسخه اصلی و یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک دو کلاچه در نسخه فیس لیفت دارد. شتاب ۰ تا ۱۰۰ در حدود ۸.۸ ثانیه است و حداکثر سرعت آن هم به ۲۰۵ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

MG6 GT

۴. ب‌ام‌و سری ۳ GT

ب‌ام‌و سری ۳ GT سدان اسپرت ۴ دربی است که با موتورهای متنوع عرضه شده است. این خودرو با دو نوع موتور خطی بنزینی و هیبریدی تولید می‌شود که حجم آن‌ها بین ۲ تا ۳ لیتر متغیر است. در نسخه‌های مختلف این مدل از موتورهای ۴ سیلندر یا ۶ سیلندر توربوشارژ استفاده شده است. نسخه‌های مختلف این خودرو توانایی تولید قدرتی معادل ۲۵۵، ۲۸۸ و ۳۸۲ اسب بخار دارند و گشتاور آن‌ها به ترتیب ۳۹۹، ۴۲۰ و ۴۹۹ نیوتن‌متر است. سری ۳ GT یک گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک دارد. محور محرک این خودرو هم بسته به مدل ممکن است دیفرانسیل عقب یا دو دیفرانسیل باشد. شتاب ۰ تا ۱۰۰ این مدل‌ها بین ۴.۱ تا ۵.۶ ثانیه متغیر است و حداکثر سرعت تمامی نسخه‌ها به ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

BMW 3 Series GT

۵. ب‌ام‌و سری ۳ GT 328i

ب‌ام‌و سری ۳ سدان اسپرت ۴ دربی است که با موتورهای متنوعی عرضه می‌شود. نسخه ۳۲۸i این مدل یک موتور ۲.۰ لیتری توربوشارژ ۴ سیلندره است. قدرتی که این موتور تولید می‌کند ۲۴۵ اسب بخار است. شتاب ۰ تا ۱۰۰ این سدان حدود ۶.۳ ثانیه برآورد شده و حداکثر سرعت آن هم به ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. گیربکس این خودرو هم از نوع ۸ سرعته اتوماتیک است.

BMW 3 Series GT 328i

سخن آخر

در دنیای خودروها، مدل‌هایی که عبارت اختصاری GT در کنار اسم‌شان خودنمایی می‌کند، معمولاً با ترکیبی از ویژگی‌هایی همچون عملکرد قدرتمند، ظاهر اسپرت، طراحی خاص و قابلیت‌های لازم برای سفرهای طولانی، شناخته می‌شوند. اغلب این خودروها کابین‌های لوکس و مجهزی دارند که همین جذابیت آن‌ها را دوچندان می‌کند. اگر به‌دنبال خودرویی هستید که بتوانید رانندگی پرهیجانی را تجربه کنید و در عین حال بتوانید سفرهای طولانی لذت‌بخشی داشته باشید، خودروهای GT مانند تویوتا ۸۶ GT، ب‌ام‌و سری ۳ GT و ام جی ۶ GT، گزینه‌های جذابی هستند که می‌توانید به آن‌ها فکر کنید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.