مقایسه فونیکس FX و هایما ۸S؛ کدام خودرو ارزش خرید بیشتری دارد؟

0 533

بازار کراس‌اوورهای میان‌رده در یکی دو سال گذشته به‌شدت رشد کرده و مشتریان زیادی هم دارد. همین موضوع باعث شد تولیدکنندگان و واردکنندگان ایرانی به‌سرعت دست‌به‌کار شوند تا بتوانند سهم مناسبی از این بازار به‌دست آورند. در این بین، مدیران‌خودرو با عرضه فونیکس FX توانست توجه همه را به محصول مدرن و آینده‌نگرانه خود معطوف کند. ایران‌خودرو هم که قبل‌تر با هایما فروش خوبی را تجربه کرده بود، تصمیم گرفت تا جدید‌ترین کراس‌اوور این برند با نام هایما ۸S را به ایران بیاورد. اما کدام‌یک از این دو کراس‌اوور چینی ارزش خرید بیشتری دارند؟ این مطلب از کارنامه قرار است پاسخی به این سؤال باشد، با ما همراه باشید.

معرفی فونیکس FX و هایما ۸S

فونیکس FX را همه ما در خیابان‌ها دیده‌ایم و احتمالا مجذوب طراحی مدرن و آینده‌نگرانه آن شده‌ایم. فونیکس FX یک کراس‌اوور جذاب و متفاوت است که با طراحی چشم‌نواز خود، نگاه‌ها را به خود جلب می‌کند. این خودرو در واقع همان اومودا ۵ است که توسط چری رونمایی شد و به‌سرعت در بازار چین محبوبیت پیدا کرد. این خودرو توسط مدیران‌خودرو در دو تیپ اکسلنت و پریمیوم در بازار کشورمان عرضه شد که تیپ اکسلنت حضور کوتاه و محدودی در بازار داشت، اما تیپ پریمیوم با استقبال بیشتری روبه‌رو شد و به‌صورت گسترده در دسترس قرار گرفت. رقیب فونیکس FX در این مقایسه، هایما ۸S است که در سال ۲۰۱۹ معرفی شد و سپس با ایران‌خودرو به بازار ایران آمد. برند هایما به‌واسطه ارائه محصولاتی مانند هایما S5 و S7 حضور موفقی در بازار ایران داشت اما در عرصه جهانی و بازار وطنی خود یعنی چین، چندان مورد استقبال قرار نگرفت. بیایید مقایسه فونیکس FX و هایما ۸S را شروع کنیم.

مقایسه مشخصات فونیکس FX و هایما ۸S

شاید این‌طور به نظر نرسد اما هایما ۸S بزرگ‌تر فونیکس FX است! محصول هایما حدود ۴۶۵ سانتی‌متر طول و ۲۷۰ سانتی‌متر فاصله محوری دارد و در مقایسه با فونیکس FX حدود ۲۶ سانتی‌متر بلندتر است و ۷ سانتی متر هم فاصله محوری بیشتری دارد. با وجود این اختلاف نسبتا قابل‌توجه، هر دو خودرو در دسته کراس‌اوورهای کامپکت قرار می‌گیرند.

ابتدا بیایید نگاهی به مشخصات ظاهری این دو خودرو داشته باشیم:

مشخصات ظاهری فونیکس FX هایما ۸S
طول ۴,۴۰۰ میلی‌متر ۴,۵۶۵ میلی‌متر
عرض ۱,۸۳۰ میلی‌متر ۱,۸۵۰ میلی‌متر
ارتفاع ۱,۵۸۸ میلی‌متر ۱,۶۸۲ میلی‌متر
فاصله محوری ۲,۶۳۰ میلی‌متر ۲,۷۰۰ میلی‌متر
وزن ۱,۳۸۱ کیلوگرم ۱,۵۶۰ کیلوگرم

 

اکثر خودروسازان، کراس‌اوورهای کامپکت را برای جوانان می‌سازند و می‌دانند که محصولاتشان باید جذاب و مدرن باشد. این خط فکری را می‌توانید در اکثر کراس‌اوورهای این دسته ببینید؛ از چانگان UNI-T گرفته تا شورولت TRAX و تویوتا CHR. چری با فونیکس FX نشان داد که به‌خوبی این دسته و مخاطبانش را درک کرده است، اما چنین چیزی را نمی‌توان درباره هایما گفت!

مقایسه فونیکس FX و هایما ۸S از نمای جلو

در نمای جلو، هایما ۸S واقعا جذاب، جسور و جوان‌پسند است، همان‌طوری که یک کراس‌اوور کامپکت مدرن باید باشد. چراغ‌های دی‌لایت این خودرو، یکی از زیباترین نمونه‌های موجود در بازار ایران هستند که چهره‌ای مخوف و عبوس به هایما ۸S می‌دهند، اما مشکلی وجود دارد؛ قسمت جلوی خودرو برای کراس‌اووری با این ابعاد کوچک و کم‌ارتفاع است. ابعاد کوچک قسمت جلویی هایما ۸S بیشتر از اینکه باعث بیشتر شدن ابهت آن شود، باعث شده تا همان خشونت چراغ‌ها و خطوط تیز نمای جلو هم از بین برود. در سمت مقابل، فونیکس FX یکی از جذاب‌ترین کراس‌اوورهای این دسته است که حتی در بازارهای جهانی هم می‌‌تواند حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد. تریم دو رنگ و جلوپنجره الماس-ستاره هم باعث می‌شوند تا طراحی FX جذاب‌تر شود.

تمام المان‌های نمای جلو در فونیکس FX به‌خوبی با هم ترکیب شده‌اند و زمانی که دی‌لایت‌ها روشن می‌شوند، طراحی تبر مانند خودرو در بدن‌تان آدرنالین ترشح می‌کند!

مقایسه فونیکس FX و هایما ۸S از نمای جانبی

در نمای جانبی، عقب‌افتادگی هایما ۸S از رقیب خود بیشتر می‌شود، جایی که نیمه جلویی کوچک و سدان‌مانند ۸S بیشتر به چشم می‌آید. علاوه‌بر این، طراحی ستون C جالب به نظر نمی‌رسد و انگار به‌خوبی با بقیه اجزای بدنه هماهنگ نشده است. ابعاد رینگ‌ها با اینکه ۱۹ اینچی و مناسب است، اما طراحی خیلی به‌روزی ندارد.

اما محصول چری در نمای کناری جذاب‌تر هم می‌شود؛ کراس‌اووری با طراحی کوپه و المان‌های اسپرت جذاب! طراحی کلی فونیکس FX در نمای جانبی شبیه به رنج‌روور ایووک است، البته با خطوطی به مراتب تندوتیزتَر. رینگ‌های ۱۸ اینچی فونیکس در مقایسه با هایما کوچک‌تر اما بسیار اسپرت‌تر و زیباتر است.

هایما ۸S سعی می‌کند تا المان‌های اسپرت و به‌روز را به نمای عقب هم اضافه کند، اما همچنان ناموفق است! خروجی‌های اگزوز دوتایی واقعی هستند، چراغ‌های خطر یکپارچه مدرن به نظر می‌رسد و از فورد MACH-E الهام گرفته شده است، خطوط شکسته به‌وضوح دیده می‌شوند، اما طراحان نتوانسته‌اند آن‌ها را به‌خوبی کنار هم قرار دهند.

محصول چری در نمای عقب کمی ساده‌تر می‌شود، اما همچنان اسپرت‌ترین طراحی حال حاضر بازار را دارد. شیب کم پنچره عقب کاملا جلب توجه می‌کند و در امتداد آن چراغ‌های خطر یکپارچه و بیرون‌زده قرار می‌گیرد که واقعا جذاب است.

در مجموع باید گفت که طراحی هایما ۸S حرف زیادی در مقابل فونیکس FX نخواهد داشت. محصول چری یکی از جذاب‌ترین کراس‌اوورهای کامپکت بازار است و تنها رقبایی مانند گک امپو و چانگان CS55 پلاس می‌توانند آن را به چالش بکشند.
promotion banner

مقایسه فنی فونیکس FX و هایما ۸S

حالت اسپرت فونیکس fx

فونیکس FX در دو تیپ اکسلنت و پریمیوم عرضه شده که در این مقایسه ما تیپ اکسلنت را با هایما ۸S مقایسه می‌کنیم. درصورتی‌که تیپ پرمیوم FX را در مقابل هایما قرار می‌دادیم، قطعا محصول چری برنده رقابت در بخش فنی بود؛ اما آیا می‌توان چنین چیزی را برای نسخه اکسلنت گفت؟ نسخه اکسلنت فونیکس FX از یک موتور ۱.۵ لیتری توربو ۴ سیلندر استفاده می‌کند که به یک گیربکس CVT مجهز شده است. محصول وارداتی ایران‌خودرو روی کاغذ جذاب‌تر دیده می‌شود؛ چراکه یک موتور ۱.۶ لیتری ۴ سیلندر با فناوری TGDI و یک گیربکس ۶ سرعته AT دارد.

بیایید ابتدا نگاهی به جدول مشخصات فنی این دو خودرو بیندازیم:

مشخصات فنی فونیکس FX اکسلنت هایما ۸S
پیشرانه ۴ سیلندر توربوشارژ ۴ سیلندر TGDI
گیربکس CVT ۶ سرعته AT
حجم موتور ۱.۵ لیتر ۱.۶ لیتر
قدرت ۱۵۶ اسب بخار ۱۹۲ اسب بخار
گشتاور ۲۳۰ نیوتن‌متر ۲۹۳ نیوتن‌متر
شتاب ۰ تا ۱۰۰ ۹.۹ ثانیه ۹.۵ ثانیه
حداکثر سرعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف ترکیبی ۷.۱ لیتر در صد کیلومتر ۷ لیتر در صد کیلومتر

 

متأسفانه فونیکس FX اکسلنت به اندازه ظاهرش، عملکرد جذابی ندارد، البته در تیپ پریمیوم اوضاع کاملا فرق می‌کند. در تیپ اکسلنت شما ۱۵۶ اسب بخار قدرت و ۲۳۰ نیوتن‌متر گشتاور دریافت می‌کنید که اعداد بدی به نظر نمی‌رسند؛ اما نمی‌توانند این خودرو را از سایر رقبای آن متمایز کنند. شتاب ۰ تا ۱۰۰ این کراس‌اوور کامپکت حدود ۱۰ ثانیه است که عددی معمولی به حساب می‌آید.

در سمت مقابل، هایما ۸S می‌تواند تا حد زیادی کمبودهای طراحی خارجی خود را جبران کند. به لطف فناوری پاشش سوخت مستقیم و موتور بزرگ‌تر، شما حدود ۱۹۲ اسب بخار قدرت و ۲۹۳ نیوتن‌متر گشتاور در اختیار خواهید داشت. کمپانی و واردکننده آن شتاب ۷.۸ ثانیه‌ای را برای این خودرو اعلام می‌کنند، اما شتاب واقعی حدود ۹.۵ ثانیه است.

در بحث کیفیت سواری هم باید ابتدا به مشخصات سیستم تعلیق اشاره کنیم. فونیکس FX در محور جلو از سیستم تعلیق مک‌فرسون و در محور عقب از سیستم تعلیق تورشن‌بیم استفاده می‌کند. در سمت مقابل، هایما ۸S سیستم تعلیق پیشرفته‌تری در محور عقب دارد و از سیستم تعلیق مولتی‌لینک بهره می‌برد. تا به اینجا همه چیز در هایما بهتر به نظر می‌رسد اما سواری آن‌طور که انتظار دارید، نیست؛ به دو دلیل: اول اینکه رینگ‌های بزرگ و فاق کم لاستیک‌ها باعث شده تا سواری کمی خشک باشد و دوم اینکه صندلی‌های این خودرو بسیار سفت و اسپرت است. ترکیب فاق لاستیک کم و صندلی‌های سفت، ضربات ناشی از دست‌اندازها را به سرنشین منتقل می‌کند و به همین دلیل سواری راحت نیست. فونیکس FX هم خیلی اوضاع بهتری ندارد و بهتر بود نسخه اکسلنت هم مثل نسخه پریمیوم، از سیستم تعلیق مولتی‌لینک استفاده می‌کرد.

مشخصات فنی و کیفیت سواری هایما ۸S و فونیکس FX اکسلنت برتری خاصی نسبت به هم ارائه نمی‌دهند.

مقایسه امکانات کابین و طراحی داخلی

محصولات خانواده اومودا در طراحی داخلی و خارجی، مسیر متفاوت‌تری را نسبت به سایر محصولات چری دنبال می‌کنند. این موضوع در طراحی کابین فونیکس FX (اومودا ۵) و ایکس ۳۳ کراس (اومودا ۳) کاملا مشخص است. در نگاه اول، دو صفحه نمایش ۱۰.۲۵ اینچی که به‌صورت یک نمایشگر واحد طراحی شده‌اند، کاملا جلب توجه می‌کند و جلوه‌ای مدرن و مینیمال به کابین می‌دهد. طراحی فرمان هم برای یک کراس‌اوور اسپرت خوب است اما پلاستیک‌های پیانویی به‌کاررفته در آن می‌تواند دردسرساز باشد. در سمت دیگر، هایما برای طراحی کابین ۸S از خودروهای معروف الهام گرفته است. کلاستر دیجیتال و اهرم دنده کاملا شبیه به محصولات نسل قبل BMW هستند و دریچه‌های کولر هم ما را به یاد لامبورگینی اوروس می‌اندازد.

اما کیفیت کابین هایما ۸S و فونیکس FX چطور است؟ در هر دو خودرو از ترکیب پلاستیک نرم و چرم مصنوعی برای رودری‌ها و داشبورد استفاده شده که حس خوبی منتقل می‌کند. با وجود این، کیفیت مونتاژ در هایما ۸S چنگی به دل نمی‌زند، بسیاری از مالکان سروصدای کابین در کارکردهای بسیار پایین را گزارش می‌دهند و حتی خرابی درب کنسول مرکزی و محفظه ذخیره زیر کنترلرهای کولر به وفور دیده می‌شود. اوضاع برای فونیکس FX بهتر است اما پلاستیک‌های براق استفاده شده در آن، به‌سادگی خط‌وخش برمی‌دارند.

تنها قسمتی از فضای داخلی که هایما ۸S در آن بهتر از رقیب خود عمل می‌کند، فضای در دسترس است. به لطف فاصله محوری و طول بیشتر، سرنشینان در هر دو ردیف فضای بسیار خوبی خواهند داشت. فونیکس FX هم فضای پای به نسبت خوبی ارائه می‌دهد اما به‌دلیل نوع طراحی ستون C، فضای سر برای افراد بلندقد چندان راضی‌کننده نیست. ابعاد پنجره‌های عقب هم به‌دلیل همین نوع طراحی، کوچک‌تر از رقیب است که دید و نور کابین را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

طراحی کابین فونیکس FX زیباتر و باکیفیت‌تر است اما در قسمت فضای کابین، این هایما است که دست بالاتر را دارد.

مقایسه آپشن‌های رفاهی و ایمنی

آپشن‌های فونیکس اف ایکس

هایما ۸S و فونیکس FX جزء محصولات پرآپشن بازارند که می‌توانند تا حد زیادی پاسخگوی توقعات خریداران باشند. در بحث تعداد آپشن‌ها این دو خودرو تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند اما برخی از امکانات فقط در یکی از این دو خودرو دیده می‌شود. مثلا سردکن صندلی‌ها، کول باکس و ریموت استارتر فقط در فونیکس دیده می‌شود و در سمت مقابل، امکاناتی مانند سقف پانوراما و دوربین ثبت وقایع فقط در هایما ۸S وجود دارد.

در ادامه می‌توانید جدول مقایسه آپشن‌های هایما ۸S و فونیکس FX اکسلنت را ببینید:

آپشن‌ها و امکانات رفاهی فونیکس FX اکسلنت هایما ۸S
کنترل پایداری دارد دارد
کروز کنترل دارد دارد
کروز کنترل هوشمند ندارد دارد
کنترل کشش دارد دارد
کنترل شروع حرکت در سربالایی دارد دارد
کنترل سرعت در شیب دارد دارد
ریموت استارتر دارد ندارد
استارت دکمه‌ای دارد دارد
سنسور جلو و عقب دارد دارد
سنسور تصادف دارد فقط جلو
سنسور نور و باران دارد دارد
رادار نگه‌دارنده بین خطوط ندارد ندارد
رادار نقطه کور دارد دارد
رادار تغییرلاین دارد دارد
دوربین ثبت وقایع ندارد دارد
ترمز ضدقفل دارد دارد
حالت‌های رانندگی دارد (اکو و اسپرت) ندارد
ترمز اضطراری خودکار دارد دارد
ترمز پارک برقی دارد دارد
اتوهلد دارد دارد
چراغ مه‌شکن جلو دارد دارد
دی لایت دارد دارد
اتولایت دارد دارد
نوربالا اتوماتیک ندارد دارد
فرمان برقی دارد دارد
دنده پشت فرمان ندارد ندارد
دوربین ۳۶۰ دارد دارد
دوربین جلو و عقب دارد دارد
دوربین جانبی دارد دارد
ایربگ ۶ کیسه هوا ۶ کیسه هوا
ورود بدون کلید دارد دارد
سیستم تهویه اتوماتیک دارد دارد
صندلی‌ راننده برقی ۶ حالته برقی ۸ حالته
صندلی سرنشین جلو برقی ۴ حالته برقی ۴ حالته
گرمکن صندلی دارد دارد
سردکن صندلی دارد ندارد 
ماساژور صندلی ندارد ندارد 
شارژر وایرلس دارد دارد
سیستم تهویه مطبوع دوکاناله دو کاناله
کول باکس دارد ندارد
سانروف دارد دارد
سقف پانوراما ندارد دارد
آینه جانبی با تنظیم برقی دارد دارد

هایما ۸S بخریم یا فونیکس FX اکسلنت؟

متأسفانه تیپ اکسلنت فونیکس FX به‌صورت محدود (کمتر از هزار دستگاه) وارد ایران شد و به همین دلیل قیمت بازار این خودرو بیشتر از ارزش واقعی آن است. در حال حاضر تولید و عرضه فونیکس FX اکسلنت متوقف شده است اما با قیمت حدودی ۱ میلیارد ۶۰۰ میلیون تومان در بازار معامله می‌شود. در سمت مقابل، قیمت کارخانه هایما ۸S حدود ۱ میلیارد و ۳۷۰ میلیون تومان و در بازار حدود ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است.

اما کدام را بخریم؟ بگذارید با شما روراست باشیم، هایما یک برند شکست خورده است که فروش جهانی آن در سال گذشته کمتر از ۲۰ هزار خودرو بوده و حتی در خود چین هم مشتری ندارد. از طرفی، نسخه اکسلنت فونیکس FX هم به دلایلی مانند سیستم تعلیق قدیمی‌تر و پیشرانه و گیربکس ضعیف‌تر نسبت به نسخه پریمیوم، ارزش خرید بالایی ندارد. در این رده قیمتی، محصولات جذاب‌تری مانند چانگان C55 پلاس، نسخه پریمیوم فونیکس FX و تیگو ۷ پرو حضور دارند.

با این اوصاف، نتیجه این مقایسه کاملا واضح است؛ محصول چری به‌دلیل برند معتبرتر، کیفیت ساخت بالاتر، طراحی داخلی و خارجی جذاب‌تر، برنده این مقایسه خواهد بود. شما چطور فکر می‌کنید؟

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.