با بدفروش‌ترین ماشین‌های زیر ۳۰۰ میلیون آشنا شوید

15 125,103

بازار خودرو ایران طی یکی دوسال گذشته، همواره درگیر تورم شدید بوده است و در شرایط تورمی هم فروختن کالاها چندان سخت نیست، چرا که اغلب مشتریان با آگاهی از ضرر خرید دیرهنگام، دل به دریا زده و هر کالایی را برای حفظ سرمایه خود خریداری می‌کنند، اما طی یکی دو ماه گذشته که روند بازار به سمت کاهش قیمت تغییر کرده است، شاهد چرخش به سمت رکود سنگین در بازار هستیم، در چینن شرایطی مشتری دارای پول نقد، دست بالا را در بازار دارد و با صبر و حوصله سعی می‌کند تا بهترین کالا را با کمترین قیمت ممکن خریداری نماید. اینجاست که مسئله بدفروش بودن خودروها می‌تواند برای مالکین بسیار مشکل‌ساز شود و در این مقاله نیز قصد داریم تا درست به سراغ چنین خودروهایی برویم و چند نمونه از خودروهای بدفروش زیر ۳۰۰ میلیون  در بازار را به شما معرفی کنیم.

البته گفتنی است که در انتخاب خودروهای حاضر در این مقاله سعی شده تا به نمونه‌های موجود در بازار طی ۱۵ سال گذشته پرداخته شود و از همین رو از نام بردن خودروهای کلاسیک و کلاسیک مدرن که مشتریان خاص خود را دارند، پرهیز کرده‌ایم. همچنین سعی شده تا خودروهای مورد انتخاب از انواعی باشند که در تیراژ بالا و تولید انبوه در بازار وجود دارند و طبیعتا برخی از خودروهای بسیار کم تیراژی که انگشت شمار به کشورمان راه یافته‌اند، ذاتا خودروهای بدفروشی محسوب می‌شوند و نیاز به معرفی در چنین مطلبی ندارند.

 ۱. هافی لوبو

در سال ۱۳۸۹ پس از توقف عرضه فولکس واگن گل توسط خودروسازان بم که در پی خروج برند فولکس واگن از بازار ایران رخ داده بود، مسئولین گروه صنعتی کرمان خودرو تصمیم گرفتند تا در یک اقدام به‌یاد‌ماندنی به سراغ عرضه یک هاچ‌بک عجیب ‌و ‌غریب از سرزمین چین بروند، این خودرو مدل لوبو از گروه خودروسازی هافی نام داشت که طراحی غیر معمول خود را از یکی از محصولات گروه طراحی مشهور پنین فارینا به عاریت گرفته بود.

نصب دو چراع کوچک در بخش پایینی ستون‌های جلو و محل اتصال ستون به بدنه، از جمله مشخصات خاص این خودرو است که در کمتر خودرو دیگری مشابه آن دیده می‌شود. در داخل کابین نیز مجموعه نشانگرها در بخش مرکزی داشبورد قرار گرفته‌اند و پشت فرمان هیچ اثری از عقربه‌های دورسنج و سرعت سنج دیده نمی‌شود.

این خودرو به یک موتور چهار سیلندر ۱ لیتری ۱۶ سوپاپ با قدرت ۶۵ اسب بخار مجهز است و قرار بود تا رقیبی برای مدل موفق و پرفروش MVM 110 باشد که در واقع نسخه چینی از دوو ماتیز محسوب می‌شد، اما برخلاف تصور هافی لوبو بخاطر ظاهر خاص و قیمت بیشتر خود در مقایسه با MVM 110  به هیچ عنوان نتوانست در بازار داخلی موفق ظاهر شود و پس از گذشت تنها دو سال (پایان تولید در سال ۱۳۹۱) بدون معرفی هیچ خودرو جایگزینی از خط تولید کنار رفت.

حالا نیز معدود مالکان این خودرو با مشکلاتی برای تامین قطعات یدکی این خودرو مواجه‌اند و طبیعتا فروش هافی لوبو نیز در بازار دست دوم به هیچ عنوان ساده نیست.

حتما بخوانید: نکاتی که درباره خرید خودروی چینی باید بدانید

۲. لیفان ۵۲۰ (سری اول)

لیفان ۵۲۰ در ایران به دو مدل قبل از فیس‌لیفت و بعد از فیس‌لیفت دسته‌بندی می‌شود که در این مورد خاص، منظور ما بیشتر مدل اولیه و قبل از فیس‌لیفت است که در شمار بسیاری کمی توسط گروه کرمان‌خودرو به بازار وارد شد و با انتقاد سنگین مشتریان مواجه شد، عملکرد ضعیف ترمزها، سنگینی کلاچ و هماهنگ نبودن موتور و گیربکس از جمله مشکلاتی بودند که باعث شدند کرمان‌موتور به سرعت نسبت به ارائه نسخه فیس‌لیفت شده لیفان ۵۲۰ به بازار اقدام کند که تقریبا فاقد ضعف‌های مدل اولیه بود، البته بازهم مشکلاتی مانند ورود زیاد صدای موتور به کابین یا نامشخص بودن شرایط ایمنی بدنه در تست تصادف، به قوت خود باقی ماند و حالا نیز نمونه‌های دست دوم این خودرو در بازار با مشکل تامین قطعات و عدم محبوبیت مواجه‌اند.

لیفان‌های ۵۲۰ موجود در ایران همگی مدل‌های قبل از ۹۲ هستند، چرا که در این سال، ۵۲۰ جای خود را به مدل جدیدتر ۶۲۰ داد، استفاده از موتور ۱.۵ لیتری با قدرت ۱۰۶ اسب بخار از دیگر مشخصه های این خودرو سدان سایز کامپکت است.

promotion banner

۳. رانا (سری اول)

نیمه دهه ۸۰ بود که ایران خودرو با معرفی محصول تازه خود به نام پژو ۲۰۶ آریان یا همان پژو ۲۰۶ صندوق دار از مالکیت پلتفرم این خودرو (نسخه صندوق‌دار از پژو ۲۰۶) و امکان صادرات آن سخن گفت و چندی بعد نیز پروژه معرفی یک خودرو تازه برای جایگزینی با پیکان از دست رفته رسما استارت خورد. هرچند در ابتدا قرار بود تا نسخه‌های بدون آپشن و ساده تندر ۹۰ نقش جایگزینی پیکان را ایفا کنند، اما به سبب پیچیدگی‌های مدیریتی و سخت‌گیری‌های رنو در داخلی‌سازی قطعات، در نهایت این پروژه جای خود را به معرفی یک نسخه ارزان‌سازی شده از ۲۰۶ صندوق‌دار داد که در نهایت رانا نام گرفت. اما برخلاف تصورات اولیه و برنامه‌ریزی‌ها، رانا چندان هم خودرو ارزان‌قیمتی از آب در نیامد و با اختلافی چند میلیونی به رقیبی مستقیم برای پژو ۲۰۶ صندوق‌دار بدل شد، حال آنکه به سبب ارزان‌سازی‌های انجام شده، کیفیت قطعات بکار رفته در داخل کابین به وضوح کمتر از ۲۰۶ بود و به سبب حذف شدن عایق‌های کابین نیز، صدای پیشرانه با وضوح بالایی به درون کابین راه می‌یافت.

همچنین داخلی‌سازی برخی از قطعات فنی و برقی نیز سبب شده بود تا میزان خرابی و نقص‌های فنی سری نخست رانا از ۲۰۶ نیز بیشتر باشد و به همین سبب رانا رفته رفته به محصولی نه چندان موفق در سبد محصولات ایران خودرو بدل شد.

طی سال‌های اخیر نیز ایران خودرو تلاش کرده تا با بهبود کیفیت، ذهنیت خریداران را نسبت به این محصول تغییر دهد، اما آب رفته به جوی باز نمی‌گردد و برخلاف سایر خودروهای تولید داخل، رانا در بازار دست دوم، در میان خودروهای بد‌فروش قرار می‌گیرد.

حتما بخوانید: چطور خودروی‌مان را سریع و بی‌دردسر بفروشیم؟

۴. بسترن بی ۵۰ (سری اول)

همزمان با دور قبلی تحریم‌ها بود که گروه خودروسازی بهمن در پی خروج مزدا از بازار ایران، تصمیم گرفت تا به خودروسازان چینی روی خوش نشان دهد و از میان تمام این خودروسازان نیز، بسترن به سبب سابقه همکاری با مزدا برای حضور در بازار ایران انتخاب شد، اما نخستین میوه این همکاری، چیزی نبود جز بسترن B50 که به شکل همزمان از پلتفرم خودروهای مزدا و موتور ساخت فولکس واگن نیرو می‌گرفت و چندان محصول هماهنگی از آب در نیامده بود. این مساله در کنار عرضه بسیار کم‌شمار این خودرو در بازار و ناشناخته بودن آن، باعث شد تا بسترن بی ۵۰ به محصولی ناموفق و کم‌فروش در بازار ایران مبدل شود، البته بهمن‌خودرو به سرعت نسخه فیس‌لیفت همین خودرو را با طراحی اصلاح شده (به خصوص در نمای جلو) و با استفاده از موتور ۱.۸ لیتری مزدا روانه بازار کرد که به سبب تبلیغات گسترده و هماهنگی بهتر، توانست سهم مناسبی را از بازار تصاحب کند، اما در عوض نسخه‌های سری اول با موتور ۱.۶ لیتری این روزها در زمره خودروهای کم‌لوازم و بدفروش بازار دسته‌بندی می‌شوند.

بدفروش‌ترین خودروهای زیر ۳۰۰ میلیون تومان

۵. ام‌جی ۵۵۰

در میان خودروهای وارداتی به کشورمان نیز نمونه‌های بد فروش بسیاری وجود دارند که عمدتا به خودروهای کم‌تیراژی مربوط می‌شوند که با کمبود قطعات و لوازم‌یدکی مواجه‌اند، اما از میان تمام این خودروها، قطعا ام‌جی ۵۵۰ یکی از جذاب‌ترین‌هاست که به سبب بدنه نسبتا بزرگ، گیربکس اتوماتیک، آپشن‌های‌رفاهی و موتور توربو پر قدرتش، در نگاه اول خودروی جذابی به نظر می‌رسد، اما باز هم به دلیل تیراژ کم عرضه و جایگزین شدن با ام‌جی ۶ در سال‌های بعدی، نمی‌تواند در بازار دست دوم سربلند کند!

نکته مهم در خصوص خودروهای توربو اینکه، پیشرانه این خودروها به سبب حساسیت به کیفیت بنزین و روغن، بیشتر از موتورهای فاقد توربو در معرض آسیب دیدگی قرار دارد و همین مساله باعث می‌شود تا خرید یک خودرو دست‌دوم کم‌تیراژ چینی با موتور توربو، با ریسک زیادی همراه باشد، در واقع اغلب مشتریانی که حاضر به پذیرش چنین ریسکی هستند، ترجیح می‌دهند تا مدل‌های جدیدتر ام‌جی ۶ را برگزینند و به همین سبب کمتر کسی به سراغ مدل قدیمی‌تر ام‌جی ۵۵۰ می‌رود. از این رو باید گفت که ام‌جی ۵۵۰ نیز توانسته تا در لیست بدفروش‌ترین خودروهای بازار با قیمت کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان جای بگیرد.

۶. جک J3

در سال ۱۳۹۱ بود که جک J3 به عنوان جایگزین فولکس واگن گل روانه بازار شد، خودرویی که قرار بود نقش محصول جمع‌‌وجور و درون‌شهری گروه کرمان‌خودرو را بازی کند. اما این خودرو علیرغم عرضه در دو نسخه سدان و هاچ‌بک، تنها پس از دو سال مونتاژ با تیراژی بسیار اندک از خط تولید کنار رفت. از همین رو نیز هم‌اکنون شمار اندک باقی‌مانده این خودرو در خیابان‌ها، در زمره خودروهای دست‌دوم بسیار بد‌فروش جای می‌گیرند. به خصوص مدل سدان آن که حتی نسبت به مدل هاچ‌بک J3 خودرو کم تیراژتری به شمار می‌آید و آنقدر در بازار ناشناخته است که بسیاری از فعالین بازار، اساسا از وجود چنین خودرویی خبر ندارند و با دیدن آن متعجب می‌شوند.

گفتنی‌است که جک J3 با موتور ۱.۳ لیتری طراحی شده توسط میتسوبیشی و قدرت ۹۳ اسب بخار، حداقل روی کاغذ باید بتواند برای خودرویی نظیر MVM 315 خط‌‌‌ و‌نشان بکشد، اما در عمل شتاب پایین، کیفیت سواری نامناسب، استفاده از پلاستیک خشک در جای‌جای کابین، از جمله مواردیست که باعث دلسردی مشتریان جک J3 می‌شود.

ممکن است شما دوست داشته باشید
15 نظرات
  1. بابک صادقی مقیمی
    بابک صادقی مقیمی می گوید

    @#@بابک صادقی مقیمی۱/۱/۱۳۶۸

  2. علی
    علی می گوید

    همه این خودروهایی که نام بردید جنازه شون می ارزه به این خودروهای ایرانی مخصوصا این سورن تبریز که جدیدا تولید میشه . مزخرف به تمام معنا.تمامی ایراداتی که برای یک ماشین بی کیفیت می تونی نام ببری توی این به اصطلاح خودرو جمع شده . نا هماهنگی گیریبکس با موتور . صدای زیاد موتور داخل کابین . صدای رگبار چرخاندن فرمان . بد جا رفتن دنده یک و دو . شتاب کم دنده دو . ترمز دیسکی عقب . برداشتن رینگ آلومینیومی و گذاشتن رینگ فولادی . برداشتن یکی از چراغهای دنده عقب .سفت بودن فرمان و دهها عیب دیگه که بعدا مشخص میشه . تمام این ایرادات توی این پنج ماهی که این ابو قراضه رو تحویل گرفتم مشخص شده.

  3. ممد
    ممد می گوید

    من ماشینم پیکانه مدل ۷۵ کارشناس میخوام

    1. behnam.haji198160
      behnam.haji198160 می گوید

      می‌توانید از سایت درخواست کارشناس بفرمایید.

  4. مهدی
    مهدی می گوید

    بابا یه عکسی یه قیمتی چیزی. این چه مقاله ای بود؟

  5. کاملیا
    کاملیا می گوید

    عالی

  6. رضا
    رضا می گوید

    باشه شما میگی اشتباهه ما هم میگیم حرف شما درست ولی واقعییته دوست عزیز ماشینه چینی سرطانه

    1. علی
      علی می گوید

      دوست عزیز، من الان ام وی ام ۳۱۵ دارم، قبل از اون ۲۰۶ تیپ ۵ صفر، پرشیا و الیته زانتیا ۱۰ سال کار داشتم، حساب زانتیا جداس، وقتی به خرج افتاد فروختمش، ولی الان واقعا از ماشینم راضی هستم، ۲۰۵ رو زیر ۵هزار تا صفحه کلاچ عوض کردم، کل چراغ عقب هم ایراد داشت عوش کردم

  7. مرتضی
    مرتضی می گوید

    خودم تا حالا سه تا خودروی چینی داشتم و هنوزم دارم. تجربه من در مورد ماشین های چینی در مقایسه با ماشینهای ایرانی فرانسوی همینه که خیلی ها گفتند. هر کی ماشین چینی داره ازش راضیه و اونایی که ندارند ازش ناراضی اند.

  8. علی
    علی می گوید

    من خودروی چینی ام وی ام ۳۱۵ دارم الان بیش از ۳ سال از هر ماشین ایرانی که بگی بهتره ، اینکه میگن بدرد نمیخورن تبلیغ خودرو سازان داخلی چون قادر به رقابت با آنها نیستند پس تخریب میکنند

  9. ali
    ali می گوید

    من لیفان از کرمان موتور نمایندگی کرمان موتور تو جاده مخصوص گرفتم به میدان آزادی نرسیدم مثل چی پشیمون شدم و فرداش گذاشتم برای فروش بعد از یک ماه سال ۸۸ با ۳ تومن ضرر فروختم ! ماشین چینی رو خود چینی ها تو چین سوار نمیشن و مردم ایران و چندتا کشور بدبخت بیچاره دیگه رو کردند موش آزمایشگاهی و رانت خواران و آقازاده ها وارد میکنند و به قیمت ماشین روز اروپا میندازن به ملت و متاسفانه مردم هم هر آشغالی رو میخرن! که اگر نخرن خودبخود جلو ورود این آشغالا به کشور و دوشیدن مردم توسط آقازاده ها گرفته میشه!

  10. مای مشاور
    مای مشاور می گوید

    عالی

  11. میثم
    میثم می گوید

    والا من جک جی ۵ داشتم دلال هم بودم حداقل ٣٠ تا شو تاحالا خرید و فروش کردم یکی از یکی بهتر بوده زیره پام واقعا عالیه واقعا عالی

    1. منوچهر
      منوچهر می گوید

      سلام وقتتون بخیر
      تمام خودروهای موجود در بازار محاسن و معایبی دارن که با توجه به نوع کاربری توسط مصرف کننده ها انتخاب میشن.
      سپاس از لطف شما
      در کنار ما باشید و ما رو همراهی کنید

    2. امید
      امید می گوید

      منظورتون دنده ای هست یا اتومات؟ کدوم بهتر از آب درامده؟

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.