همه‌چیز درباره ترمیم شیشه اتومبیل؛ از مزایا و هزینه تا راهنمای گام‌به‌گام

4 28,160

گاهی پیش می‌آید که شیشه جلوی خودرو به دلایل مختلف مثل برخورد سنگ یا اشیای دیگر آسیب می‌بیند یا ترک می‌خورد. در چنین مواقعی همیشه لازم نیست شیشه را عوض کنید؛ شاید بتوانید آن را ترمیم کنید؛ یعنی از پیشروی شکستگی جلوگیری کنید یا حتی شکستگی‌ها را کاملا محو کنید. اما کدام شکستگی‌ها ترمیم می‌شوند؟ خودتان می‌توانید شیشه خودرویتان را ترمیم کنید یا حتما باید از متخصصان کمک بگیرید؟ همراهمان بمانید؛ در این مطلب می‌خواهیم درباره ترمیم شکستگی اتومبیل برایتان بگوییم.

آیا همه شیشه‌های شکسته ترمیم می‌شوند؟

خیر، همه شیشه‌ها ترمیم نمی‌شوند. اینکه چه شکستگی‌هایی ترمیم می‌شوند، به طول و عمق شکستگی و نوع شیشه بستگی دارد. طول شکستگی نباید از ۴۰ سانتی‌متر بیشتر باشد.

در خودرو دو نوع شیشه وجود دارد: سکوریت و لمینت. شیشه‌های سکوریت جزو شیشه‌هایی هستند که در صورت برخورد هرگونه جسم خارجی کاملا خرد و متلاشی می‌شوند. به همین دلیل، این نوع شیشه‌ها قابل‌ترمیم نیستند. اما در مقابل، شیشه‌های لمینت هنگام شکستن خرد نمی‌شوند. چراکه از چندین لایه PVB ساخته شده‌اند. این لایه‌ها قطعات شیشه را کنار هم نگه می‌دارند و از متلاشی شدن آن هنگام شکستن جلوگیری می‌کنند.

ترمیم شیشه تنها برای شیشه‌های لمینت انجام می‌شود و شیشه‌های سکوریت قابل ترمیم نیستند. اگر شکستگی شیشه لمینت بیشتر از میزان استاندارد باشد، دیگر قابل ترمیم نیست.

نکات و اقدامات ضروری بعد از ترک خوردن شیشه خودرو

ترمیم شیشه خودرو
ترمیم شیشه خودرو
  • اگر شیشه خودرویتان به هر دلیلی ترک برداشت، در سریع‌ترین زمان ممکن برای ترمیم آن اقدام کنید. هرقدر فرایند ترمیم شیشه اتومبیل را زودتر شروع کنید، نتیجه بهتری می‌گیرید.
  • ثبات دمای شیشه اهمیت زیادی دارد؛ شیشه شکسته به‌هیچ‌عنوان نباید سرد یا گرم شود.
  • اجازه ندهید هیچ مایعی به قسمت شکستگی برخورد کند. اگر آب در شکستگی نفوذ کند، بعد از تبخیر شدن جرم و کثیفی در شیشه باقی می‌ماند و درنهایت کیفیت شیشه ترمیم‌شده کم خواهد بود.
رانندگی کردن با شیشه شکسته می‌تواند خطرآفرین باشد؛ زیرا ممکن است باعث کاهش دید راننده شود. بنابراین هرچه سریع‌تر برای ترمیم یا تعویض شیشه شکسته اقدام کنید.
promotion banner

روش‌های ترمیم شیشه خودرو

نحوه ترمیم شیشه خودرو بر اساس نوع ترک‌خوردگی آن متفاوت است. بیایید ببینیم هریک از آنها چگونه انجام می‌شوند.

۱. ترمیم شیشه خودرو برای سنگ‌خوردگی

اگر شیشه اتومبیل به‌علت برخورد سنگ آسیب ببیند، شکل شکستگی معمولا ستاره‌ای‌ است. در این حالت برای جلوگیری از پیشروی شکستگی، عمل فیشورزنی یا فرزکاری و سپس عملیات تزریق مواد انجام می‌شود.

تزریق مواد با دو نوع تثبیت‌کننده ساده و مکنده انجام می‌شود. نوع ساده آن انعطاف‌پذیری بیشتری دارد، اما نوع مکنده آن کمتر حرکت می‌کند. سپس دستگاه مخصوصی را روی شکستگی قرار می‌دهند تا کمی تَرَک‌ها را باز کنند و بعد رزین را داخل تَرَک‌ها تزریق می‌کنند. بعد از اتمام این مراحل و طلق‌گذاری، محل را با اشعه فرابنفش خشک می‌کنند.

۲. ترمیم شیشه خودرو برای ترک‌خوردگی

اگر شیشه ترک خورده باشد، ابتدا و انتهای آن قسمت فرزکاری می‌شود. در مرحله بعد، متخصص ترک شیشه را با دستگاه مخصوصی باز می‌کند و رزین را داخل ترک تزریق می‌کند تا محل شکستگی پُر شود و در مرحله آخر محل را خشک می‌کند.

 

راهنمای گام‌به‌گام ترمیم شیشه خودرو با استفاده از کیت ترمیم

توصیه می‌کنیم برای گرفتن بهترین نتیجه، کار ترمیم شیشه را به متخصصان بسپارید. هرچه متخصص تجربه و مهارت بیشتری داشته باشد، نتیجه کار بهتر است. اگر فکر می‌کنید خودتان به‌اندازه کافی تخصص دارید، می‌توانید کیت مخصوص ترمیم شیشه را تهیه کنید و خودتان شیشه را ترمیم کنید.

۱. تهیه کیت ترمیم

قبل از هر چیز باید یک کیت ترمیم تهیه کنید. دو نوع کیت داریم که می‌توانید یکی را انتخاب و تهیه کنید:

  • کیت سرنگی: قطعه‌ای دارد که به شیشه می‌چسبد و رزین از طریق سوراخ قطعه به شیشه تزریق می‌شود.
  • کیت اپلیکاتور: این کیت ایمن‌تر است و سیستمی مکشی برای خارج کردن هوا از بین ترک‌خوردگی‌ها دارد.

۲. فراهم کردن نور فرابنفش

ترمیم شیشه به نور فرابنفش نیاز دارد. بنابراین بهتر است ترمیم را در یک روز آفتابی انجام دهید. اگر در محیطی هستید که نور آفتاب به آن نمی‌رسد، باید از یک چراغ اشعه UV برای تهیه نور فرابنفش کمک بگیرید.

۳. جدا کردن خرده‌شیشه‌ها

بعد از تنظیم نور، خرده‌شیشه‌‌ها را به‌آرامی از محل شکستگی خارج کنید. در برخی از کیت‌ها، وسیله‌ای برای برداشتن خرده‌‌شیشه‌ها وجود دارد. اگر کیت شما این وسیله را ندارد، می‌توانید از موچین استفاده کنید.

۴. تمیز کردن محل شکستگی

شیشه جلوی خودرو را با کمترین فشار با دقت تمیز و خشک کنید. می‌توانید از سشوار با باد ملایم برای خشک کردن و پاک کردن گردوغبار استفاده کنید. اگر فشار زیادی وارد کنید، ترک‌ شیشه بیشتر می‌شود. دقت کنید که هیچ‌گونه گردوغبار، چربی و مایعاتی در محل شکستگی وجود نداشته باشد.

بعد از انجام این مراحل، باید به مراحل ترمیم شیشه خودرو آغاز شود که این مراحل به شرح زیر هستند:

۵. ایجاد سوراخ در محل ترک‌خوردگی

در محل ترک‌خوردگی یک سوراخ ایجاد کنید. درصورتی‌که تَرَک به‌شکل یک خط باریک و بلند است، باید سوراخ را در انتهای آن ایجاد کنید. اما اگر نوع شکستگی سنگ‌خوردگی (ستاره‌ای‌شکل) است، سوراخ باید در وسط آن ایجاد شود.

برای این کار باید سوزن محکمی در محل موردنظر قرار دهید و با کمک یک شیء سبک به پشت آن ضربه بزنید تا سوراخ ایجاد شود. البته باید این کار را با ظرافت تمام انجام دهید چون اگر اشتباه کنید، میزان شکستگی و ترک بیشتر خواهد شد.

۶. پُر کردن اپلیکاتور با چسب

اپلیکاتور را با چسب پر کنید. درصورتی‌که داخل کیت‌تان دو نوع چسب وجود دارد، یکی از آن‌ها مخصوص پُر کردن شیار ترَک‌ها و دیگری برای پُر کردن تکه‌های پریده است. براساس نوع ترَک، چسب مناسب را انتخاب کنید. برای این کار می‌توانید از دستورالعمل داخل جعبه کمک بگیرید.

۷. قرار دادن اپلیکاتور روی شیشه

حال باید فنجانی‌های مکنده را چرب کنید تا بتوانید به‌راحتی آن‌ها را روی شیشه حرکت دهید. سپس باید اپلیکاتور را به‌گونه‌ای روی شیشه قرار دهید که دقیقا بالای سوراخی که در مرحله ۵ ایجاد کرده بودید، قرار بگیرد. سپس آن را به‌آرامی روی شیشه محکم کنید. برای چرب کردن فنجانی‌ها، می‌توانید از روان‌کننده داخل جعبه یا وازلین استفاده کنید. اگر اپلیکاتورتان از نوع سرنگی است و فنجان مکنده ندارد، سر سرنگ باید روی قسمت شکستگی قرار بگیرد.

۸. وارد کردن چسب به ترک‌خوردگی

در این مرحله، باید رزین (چسب) را به ابتدای ترک‌خوردگی تزریق کنید. برای این کار اپلیکاتور را حرکت دهید تا رزین در شیار ترَک نفوذ کند. برای خارج‌کردن هوای داخل آن می‌توانید از مکنده استفاده کنید.

۹. پُر کردن پریدگی‌های شیشه

اگر در اپلیکاتورتان چسب باقی‌مانده است، اول آن را تخلیه کنید. بعد از پرکردن شیار‌ها، باید پریدگی‌های شیشه را پُر کنید. فنجان‌های اپلیکاتور را کمی چرب کنید، در حدی که به شیشه بچسبد. حال چسب را داخل اپلیکاتور بریزید و آن را روی شیشه بگذارید. با کمک مکنده، هوای آن را تخلیه کنید و در آخر رزین را داخل آن بریزید.

با کمک نوار ترمیم‌کننده، روی تمام قسمت‌های رزین‌‌شده را بپوشانید تا رزین در جای خود ثابت بماند و از شکستگی خارج نشود. سپس خودرو را به‌مدت ۲ ساعت در معرض تابش نور خورشید یا اشعه فرابنفش قرار دهید. در این مدت، از باز کردن در‌ب‌ها و رانندگی با خودرو اجتناب کنید.

بعد از گذشت ۲ ساعت، نوار ترمیم‌کننده را از روی رزین جدا کنید و رزین‌های اضافی را که به شیشه خودرو چسبیده‌اند، با کمک تیغه سریع پاک کنید تا سفت و خشک نشوند. اگر شیشه خودرو تار است یا شکاف آن کاملا پر نشده است، می‌توانید با یک رزین ترمیم‌کننده آن شکاف را پر کنید. در نهایت، شیشه را با یک دستمال و شیشه‌پاک‌کن تمیز کنید.

ترمیم شیشه خودرو چه مزایایی دارد؟

  • با انجام ترمیم، مقاومت شیشه بین ۸۰ تا ۹۰ درصد افزایش می‌یابد.
  • هزینه ترمیم شیشه در مقایسه با تعویض شیشه به صرفه‌تر است.
  • شیشه فابریک خودرو که در کارخانه ساخته می‌شود، بسیار با کیفیت‌تر از شیشه‌های بازار است. در فرایند ترمیم شیشه فابریک خودرو از جایش خارج نمی‌شود. البته درصورتی‌که محل شکستگی شیشه، شرایط ترمیم را داشته باشد.
  • با ترمیم شیشه دیگر آب در هنگام باران یا شستشوی ماشین با داخل نفوذ نمی‌کند.
بعد از ترمیم شیشه شکسته خودرو، با مراجعه به مراکز معاینه فنی می‌توانید برگه معاینه فنی بگیرید.

هزینه و زمان ترمیم شیشه خودرو چقدر است؟

ترمیم شیشه خودرو در صورت سنگ‌خوردگی، حدودا ۱ ساعت و ۲۰ دقیقه طول می‌کشد. اما اگر آسیب شیشه از نوع ترک‌خوردگی باشد، به ۱ ساعت زمان نیاز دارد. البته با توجه به میزان و پیچیدگی شکستگی، این زمان ممکن است کمتر یا بیشتر شود.

هزینه ترمیم شیشه خودرو با توجه به نوع شکستگی، اندازه و مواد مصرفی متفاوت است. نوع خودرو هیچ تأثیری در هزینه ترمیم شیشه ندارد. برای برآورد دقیق قیمت ترمیم شیشه، یک متخصص باید محل شکستگی را بررسی کند. اما هزینه ترمیم شیشه به‌صورت حدودی به شرح زیر است:

نوع خدمات هزینه (تومان)
ترمیم سنگ‌خوردگی (خودروی داخلی) از ۱۵۰.۰۰۰
ترمیم سنگ‌خوردگی (خودروی وارداتی) از ۳۵۰.۰۰۰
ترمیم ترک‌خوردگی (خودروی داخلی) از ۳۵۰.۰۰۰
ترمیم ترک‌خوردگی (خودروی وارداتی) از ۴۵۰.۰۰۰
رفع کدری (خودروی داخلی و وارداتی) از ۲۰۰.۰۰۰

 

تعویض یا ترمیم شیشه؟ کدام بهتر است؟

متخصصان با توجه به شرایط شکستگی شیشه ترمیم یا تعویض شدن آن را تشخیص می‌دهند. به‌طورکلی، این دو روش نسبت به یکدیگر برتری ندارند و با توجه به نوع شکستگی انجام می‌شوند.

در فرایند تعویض شیشه خودرو ابتدا شیشه شکسته از جایش خارج می‌شود و بعد فریم با آستری آماده می‌شود تا بتواند چسب جدید را به‌خوبی نگه دارد. در آخر شیشه جدید روی فریم قرار می‌گیرد. اما در ترمیم شیشه، شیشه خودرو خارج نمی‌شود و فقط قسمت شکسته یا ترک‌خورده آن ترمیم می‌شود.

ترمیم برای خودرو‌های وارداتی که شکستگی آن‌ها کم است و شیشه آن‌ها به‌راحتی پیدا نمی‌شود، انتخاب مناسبی است.

سخن آخر

در این مطلب ترمیم شیشه خودرو، روش‌ها، شرایط، مزایا و هزینه آن را بررسی کردیم. ترمیم شیشه فرایندی است که در آن از پیشروی شکستگی جلوگیری می‌شود، میزان ترک یا سنگ‌خوردگی شیشه خودرو کاهش می‌یابد یا حتی محو می‌شود. روش‌های ترمیم با توجه به نوع شکستگی به دو صورت انجام می‌شوند و هزینه با توجه به میزان و نوع شکستگی محاسبه می‌شود. اینکه شیشه شکسته باید تعویض شود یا ترمیم، با توجه به شکستگی و توسط کارشناس تشخیص داده می‌شود.

شما تابه‌حال شیشه جلوی خودرویتان را ترمیم کرده‌اید؟ کیفیت شیشه ترمیم‌شده راضی‌کننده بود؟ لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
4 نظرات
  1. رضا وکیلی
    رضا وکیلی می گوید

    من پارسال شیشه ماشینم توی جاده سنگ خورد و تقریبا ترک برداشت. از مجموعه ترمیم کن خدمات گرفتم و راضی بودم

    1. منوچهر
      منوچهر می گوید

      سلام وقت بخیر
      ممنون از دیدگاه خوبتون ،امیدوارم براتون مفید بوده باشه ،در کنار ما باشید و ما رو همراهی کنید.

  2. بی بی سکینه
    بی بی سکینه می گوید

    برای ترمیم شیشه ماشین کجا مراجعه کنیم ؟

  3. سپیده
    سپیده می گوید

    اصلا توصیه نمیکنم. برای ترمیم یک ترک کوچیک بردیم ترک که شاید اول ۳۰ درصد محو شد فرداش دیدیم رشد کرده بزرگ تر شد نهایتا برای جلوگیری رشد چهارتا سوراخ زشت دیگه هم ایجاد کردن و انقدر الان نماش زشت شده که باید تعویض کنیم
    یک میلیون هم هزینه الکی دادیم

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.