سهند بهطور آزمایشی روی خط تولید پارسخودرو رفت
گزارشهای متعدد به آغاز تولید آزمایشی سهند در کارخانه پارسخودرو اشاره میکنند. این سدان اقتصادی تحت اصلاحات و بهبودهای مختلف ازجمله بهروزرسانی پلتفرم X200 قرار گرفته و تولید انبوه آن به سه ماه سوم سال جاری موکول شده است.
نگاهی بر مشخصات سهند
سهند بهصورت بنزینی، دوگانهسوز و احتمالا هیبریدی و در تیپهای مختلف عرضه میشود. تیپهای مختلف سهند از لحاظ امکانات ایمنی و رفاهی متفاوت هستند. بسته به تیپ انتخابی، امکاناتی همچون سیستم چندرسانهای، کروز کنترل، ترمز اضطراری، دوربین عقب، سانروف و … در دسترس خریداران قرار میگیرد.
تولید آزمایشی سهند با موتور M15GSI در کارخانه پارسخودرو آغاز شده که نسخه بهبودیافته پیشرانه قدیمی M15 است. اصلاحات این موتور شامل نصب سیستم زمانبندی متغیر سوپاپ یا همان VVT، اضافه شدن هدرز، تغییر سیستم سوخت رسانی و همینطور تغییر در سیستم شمع ماشین میشود.
بدین ترتیب سهند به موتور ۱.۵ لیتری M15GSI با ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ مجهز بوده که از نوع تنفس طبیعی است. قدرت و گشتاور موتور به ترتیب به ۹۰ اسب بخار و ۱۳۷ نیوتنمتر میرسد. قوای محرکه موتور از طریق گیربکس ۵سرعته دستی به چرخهای جلو وارد میشود. البته پارسخودرو وعده داده سهند را با گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک هم در دسترس مشتریان قرار دهد.
سهند از استاندارد آلایندگی یورو ۵ پیروی کرده و مصرف سوخت ترکیبی آن در ازای پیمودن ۱۰۰ کیلومتر مسافت به حدود ۷ لیتر میرسد. حجم باک بنزین ۴۱ لیتر است. بنابراین سهند در صورت پر بودن باک، دستکم ۵۰۰ کیلومتر را بدون نیاز به شارژ سوخت طی میکند، البته درصورتیکه باک با سوخت باکیفیت و مطابق با یورو۵ پر شده باشد.
با اینکه تولید آزمایشی سهند بهتازگی آغاز شده، ولی این خودرو در سهماهه سوم سال جاری به تولید انبوه میرسد. پارسخودرو قصد دارد تا پایان سال جاری حدود ۱۵ هزار دستگاه سهند را تولید کند و اواخر اسفند، نسخه اتوماتیک آن را روی خط تولید قرار دهد.