بررسی نیسان آلتیما وارداتی؛ دومین سدان بزرگ بازار ایران

0 53

اگر نگاهی به بازار خودروهای وارداتی در ایران بیندازید، انوع و اقسام کراس‌اوورهای مدرن بزرگ و کوچک را می‌بینید. این در حالیست که تعداد سدان‌های بزرگ حتی به تعداد انگشتان یک دست هم نمی‌رسد اما به نظر می‌رسد که این وضعیت در حال تغییر است. نیسان آلتیما ۲۰۲۳ یکی از سدان‌های نسبتا بزرگ در بازار جهانی است که مقدمات ورودش به بازار کشورمان فراهم شده است. به همین مناسبت قرار است این سدان جذاب و پرطرفدار ژاپنی را در این مطلب معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

معرفی نیسان آلتیما وارداتی

نیسان آلتیما ۲۰۲۳ یکی از سدان‌های بسیار محبوب در بازار جهانی است که رقبای قدَری مانند هوندا آکورد، تویوتا کمری، کیا k5 و هیوندای سوناتا را پیش‌روی خود می‌بیند. آلتیما از لحاظ ابعاد کمی کوچک‌تر از نیسان ماکسیما افسانه‌ای است اما اشتراکات زیادی با آن دارد. این سدان ژاپنی ترکیبی از طراحی جذاب، عملکرد اقتصادی، و فناوری‌های پیشرفته است و از سال ۱۹۹۲ در بازار جهانی حضور دارد. از میان رقبایی که نام بردیم، تا این لحظه تنها کیا k5 در بازار ایران حضور دارد، اما آیا آلتیما می‌تواند کیا k5 را با آن طراحی جذابش تهدید کند؟ بیایید بررسی نیسان آلتیما را شروع کنیم.

مشخصات ظاهری نیسان آلتیما ۲۰۲۳

نیسان آلتیما با طول ۴۹۰ سانتی‌متری و فاصله محوری ۲۸۲ سانتی‌متری در دسته سدان‌های سایز متوسط قرار می‌گیرد، همان دسته‌ای که خودروهایی مانند کیا K5 و هوندا آکورد حضور دارند. درصورتی‌که این خودرو وارد کشور شود، بعد از هونگچی H5، بزرگ‌ترین سدان بازار خواهد بود.

بیایید ابتدا نگاهی به جدول مشخصات ظاهری این سدان ژاپنی داشته باشیم.

مشخصات ظاهری نیسان آلتیما وارداتی
طول ۴,۹۰۰ میلی‌متر
عرض ۱,۸۵۲ میلی‌متر
ارتفاع ۱,۴۴۰ میلی‌متر
فاصله محوری ۲,۸۲۴ میلی‌متر
وزن ۱,۴۷۱ کیلوگرم

 

طراحی ظاهری نیسان آلتیما ۲۰۲۳ به‌روز‌رسانی‌های قابل‌توجهی داشته است و بیشتر این تغییرات در قسمت جلوی خودرو اعمال شده‌اند. جلوپنجره V-Motion که یکی از امضاهای طراحی نیسان است، در این مدل دستخوش تغییراتی شده است. نسخه جدید این جلوپنجره بزرگ‌تر و اسپرت‌تر از گذشته شده و با لوگوی به‌روزشده نیسان در مرکز، چهره‌ای مدرن‌تر به خودرو بخشیده است. این تغییرات نه‌تنها باعث اسپرت‌تر به‌نظر رسیدن آلتیما شده‌اند، بلکه به آن جلوه‌ای تهاجمی‌تر و جذاب‌تر هم داده‌اند.

اگرچه بیشترین تغییرات در بخش جلویی خودرو اعمال شده، نمای جانبی نیسان آلتیما همچنان خوش‌استایل و عضلانی است. سبک طراحی این خودرو در نمای جانبی، آدم را یاد رقیب کره‌ای آن یعنی کیا k5 می‌اندازد. نحوه طراحی ستون C و شیب کم پنجره عقب باعث شده آلتیما فست‌بک جذابی باشد اما به جذابیت کیا K5؟ این را شما بگویید!

معرفی کیا K5 وارداتی؛ از مشخصات فنی و ظاهری تا آپشن‌های رفاهی و ایمنی

نکته‌ دیگری که در نمای جانبی قابل‌مشاهده است، طول خودروست که نوید فضای کافی در داخل کابین را می‌دهد. هنوز مشخص نیست کدام نسخه از آلتیما وارد ایران می‌شود. ما دوست داریم نسخۀ با رینگ‌های ۱۹ اینچی را در خیابان‌ها ببینیم.

در نمای عقب، سپرها و طراحی چراغ‌های خطر هم در مقایسه با مدل‌های قدیمی‌تر ارتقا یافته‌اند. طراحی چراغ‌های خطر به هیچ‌کدام از ترندها توجهی ندارد و در عوض، با دنبال کردن اصالت آلتیما طراحی قلدرمآبانه‌ای را به نمایش می‌گذارند. در دو طرف چراغ‌های خطر می‌توانید طراحی بوم‌رنگی را ببینید که سال‌هاست در خودروهای این برند دیده می‌شود. اگزوزهای واقعی، حجم‌پردازی بسیار خوب و اسپویلر یکپارچه با صندوق عقب از دیگر جذابیت‌های آلتیما در نمای عقب هستند.

طراحی نیسان آلتیما ۲۰۲۳ به‌روز و مدرن است، اما ممکن است برای افرادی که به‌دنبال خودروهایی با ظاهر خاص‌تر یا اسپرت‌تر مانند کیا K5 هستند، جذابیت کافی نداشته باشد. طراحی کلی آلتیما محافظه‌کارانه است و نیسان ترجیح داده تعادل میان ظاهر شیک و عملکرد مناسب را حفظ کند. با همه این‌ها، نیسان آلتیما ۲۰۲۳ طراحی زیبا و جذابی دارد و مخاطبان گسترده‌ای را جذب می‌کند.

promotion banner

مشخصات فنی آلتیما ۲۰۲۳

نیسان آلتیما در دو نسخه ۲.۵ لیتری چهار چرخ متحرک و ۲ لیتری تک‌دیفرانسیل در بازارهای جهانی عرضه شده‌است. هنوز مشخص نیست کدام نسخه از آلتیما برای واردات به ایران انتخاب شده است. با وجود این، به نظر می‌رسد که سقف واردات ارزی باعث شود که نسخه پایه این سدان با موتور ۲.۵ لیتری تک دیفرانسیل وارد شود. این پیشرانه با یک گیربکس CVT جفت شده که کمی جای تعجب دارد. در ادامه جدول مشخصات فنی این نسخه را بررسی می‌کنیم.

مشخصات فنی نیسان آلتیما وارداتی
پیشرانه ۴ سیلندر
گیربکس CVT
حجم موتور ۲.۵ لیتر
قدرت ۱۸۸ اسب بخار
گشتاور ۲۴۴ نیوتن‌متر
شتاب ۰ تا ۱۰۰ ۸.۵ ثانیه
حداکثر سرعت ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف ترکیبی ۷.۵ لیتر در هر صد کیلومتر

 

روی کاغذ، موتور ۲.۵ لیتری با قدرت ۱۸۸ اسب بخاری کاملا کافی به نظر می‌رسد و می‌تواند تقریبا تمام مشتریان هدف خود را راضی نگه دارد. البته گیربکس CVT طرفداران زیادی در بازار کشور ندارد و دلیل آن هم شتابگیری ضعیف خودروهایی است که از این گیربکس استفاده می‌کنند. اما این یک نیسان است و نیسان می‌داند که چطور گیربکس را با موتور هماهنگ کند! گیربکس CVT آلتیما تمام تلاش خود را می‌کند تا تعویض دنده را مانند یک اتوماتیک سنتی شبیه‌سازی کند و حتی در عمل هم درخشان ظاهر می‌شود. تنها بعد از ۸.۵ ثانیه شما به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسید که برای سدانی با این وزن و ابعاد ایده‌آل است.

آلتیما یک سدان خانوادگی است و همین‌طور هم ظاهر می‌شود. سواری این خودرو در اکثر جاده‌ها نرم است، البته اگر رینگ‌های کوچک‌تر با فاق لاستیک بیشتر انتخاب شود. به‌هرحال، سیستم تعلیق مولتی‌لینک در محور عقب عملکرد بسیار خوبی را نمایش می‌دهد و رقیبی جدی برای سدان‌های دیگر این دسته است.

عملکرد نیسان آلتیما برای مخاطبان هدفش بسیار خوب است. اما اگر به‌دنبال عملکرد اسپرت، تعویض دنده و شتاب خیره‌کننده هستید، شاید آلتیما خودروی مدنظر شما نباشد.

امکانات کابین و طراحی داخلی

کابین آلتیما داشبوردی با طراحی ساده اما کاربردی و باکیفیت ارائه می‌دهد. مرکز داشبورد میزبان یک صفحه نمایش ۱۲.۳ اینچی است که به سیستم NissanConnect مجهز شده و امکاناتی مانند اپل کار پلی و اندروید اتو را به‌صورت استاندارد در اختیار کاربران قرار می‌دهد. فرمان آلتیما هم به‌صورت Dکات طراحی شده که حس یک سدان اسپرت را منتقل می‌کند، به‌خصوص اینکه هنوز هم می‌توانید کلاستر آنالوگ را پشت فرمان ببینید. کیفیت مواد سازنده در تیپ‌های مختلف تا حدی متفاوت است، اما همه‌چیز در مقایسه با آلتیما نسل قبلی پیشرفت قابل‌توجهی دارد.

یکی از نکات برجسته در نیسان آلتیما ۲۰۲۳، فضای جادار و راحت کابین است. صندلی‌های Zero Gravity نیسان که در اکثر مدل‌ها به کار رفته‌اند، حتی برای سفرهای طولانی هم کاملا راحت هستند. این صندلی‌ها با طراحی خاص و ارگونومیک خود، فشار را از روی کمر و ستون فقرات کاهش می‌دهند و رانندگی را به تجربه‌ای راحت‌تر تبدیل می‌کنند.

در ردیف عقب هم همه چیز خوب است و صندلی‌های بزرگ با فضای پای کافی بسیار راحت به نظر می‌رسند. به لطف طول و فاصله محوری زیاد آلتیما، فضای پا برای افرادی با قد بیشتر از ۱۹۰ سانتی‌متر هم کاملا کافیست و از نظر فضای سر هم محدودیتی دیده نمی‌شود. در مجموع باید گفت که طراحی کابین آلتیما شاید به‌اندازه رقبای چینی خود مدرن نباشد، اما قطعا راحت‌تر و باکیفیت‌تر است.

آپشن‌های رفاهی و ایمنی آلتیما

نیسان آلتیما در تیپ فول‌آپشن خود یکی از پرامکانات‌ترین سدان‌‌هاست اما نسخه‌ای که وارد ایران می‌شود، نمونه پایه این خودرو خواهد بود. با وجود این، هنوز هم امکانات جذاب و متنوعی را در نیسان آلتیما می‌بینیم؛ مثل کروز کنترل هوشمند تطبیقی، دستیار رانندگی سطح ۲، هشدار خروج از خط، ترمز اضطراری، هشدار نقطه کور، رادارا تصادف،. هشدار خستگی راننده، تهویه مطبوع خودکار دو کاناله، گرمکن صندلی‌های جلو و هدآپ دیسپلی.

لیست آپشن‌های کامل نیسان آلتیما وارداتی را در جدول زیر می‌بینید:

آپشن‌ها و امکانات رفاهی نیسان آلتیما ۲۰۲۳
کنترل پایداری دارد
کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند دارد
کنترل کشش دارد
کنترل شروع حرکت در سربالایی دارد
کنترل سرعت در شیب دارد
ریموت استارتر نامشخص
استارت دکمه‌ای دارد
سنسور جلو و عقب دارد
سنسور تصادف دارد
سنسور نور و باران دارد
رادار نگه‌دارنده بین خطوط دارد
رادار نقطه کور دارد
رادار تغییرلاین دارد
دوربین ثبت وقایع نامشخص
ترمز ضدقفل دارد
حالت‌های رانندگی نامشخص
ترمز اضطراری خودکار دارد
ترمز پارک برقی دارد
اتوهلد دارد
چراغ مه‌شکن جلو دارد
دی لایت دارد
اتولایت دارد
نوربالا اتوماتیک دارد
فرمان برقی دارد
دنده پشت فرمان ندارد
دوربین ۳۶۰ ندارد
دوربین جلو و عقب دارد
دوربین جانبی ندارد
ایربگ نامشخص
ورود بدون کلید دارد
سیستم تهویه اتوماتیک دارد
صندلی‌ راننده نامشخص
صندلی سرنشین جلو نامشخص
گرمکن صندلی دارد
سرد کن صندلی ندارد
ماساژور صندلی ندارد
شارژر وایرلس دارد
سیستم تهویه مطبوع دوکاناله
کول باکس ندارد
سانروف دارد
سقف پاناروما ندارد
آینه جانبی با تنظیم برقی دارد

 

قیمت و رقبای نیسان آلتیما

نیسان آلتیما هنوز به‌صورت رسمی وارد کشور نشده است و به همین دلیل مشخص نیست که دقیقا کدام تیپ آلتیما و با چه قیمتی در بازار ایران حضور خواهد داشت. به محض مشخص شدن این اطلاعات، مطلب به‌روزرسانی خواهد شد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.