معرفی اشکودا کاروک؛ کراس‌اوور جذاب فولکس‌واگن را بهتر بشناسید

0 468

کراس‌اوورهای کوچک و متوسط در حال حاضر حسابی محبوب شده‌اند. زمانی مردم عاشق هاچ‌بک‌ها بودند؛، اما بعد از مدتی، هاچ‌بک‌های بلندتر با عنوان کراس‌اوورهای کامپکت جایگزینشان شدند. خلاصه هر طرف را که نگاه کنید، یک کراس‌اوور در این دسته می‌بینید. پارس ساتر هوشمند که اخیرا متولی واردات محصولات اشکودا شده، کراس‌اوور کاروک را برای بازار ایران انتخاب کرده‌است. اما آیا اشکودا کاروک می‌تواند در این بازار داغ، خودی نشان دهد؟ با ما در کارنامه همراه باشید تا این کراس‌اوور اروپایی از جمهوری چک را بررسی کنیم.

معرفی اشکودا کاروک وارداتی

اشکودا کاروک درواقع همان تیگوان و جتا VS5 است. بگذارید ابتدا با خود برند اشکودا شروع کنیم؛ احتمالا کمتر نام این برند را شنیده باشید اما اشکودا یک برند باسابقه اروپایی از کشور جمهوری چک است که تحت مالکیت فولکس‌واگن است. از آنجایی که فولکس‌واگن از یک پلتفرم برای تولید خودروهایش استفاده می‌کند، تعجبی ندارد که کاروک شبیه به تیگوان، سئات آتکا، جتا VS5 و حتی آئودی Q3 باشد. در حال حاضر ما جتا VS5 را در بازار ایران داریم و نسل قبلی تیگوان را هم دیده‌ایم؛ آیا کاروک می‌تواند مزیت جدیدی نسبت به این دو خودرو و دیگر کراس‌اوورهای کوچک بازار ارائه دهد؟ بیایید بررسی اشکودا کاروک را شروع کنیم تا به این سؤال پاسخ دهیم.

مشخصات ظاهری اشکودا کاروک

همان‌طور که گفتیم، پلتفرم اشکودا کاروک و جتا VS5 مشابه است و اولین جایی که این موضوع جلب توجه می‌کند، مشخصات و طراحی ظاهری این دو خودروست. طول اشکودا کاروک برابر با ۴۳۸ سانتی‌متر و فاصله محوری آن ۲۶۳ سانتی‌متر است. بنابراین از لحاظ ابعاد با یک کراس‌اور کامپکت طرف هستیم که دقیقا شبیه به جتا VS5 است.

مشخصات ظاهری اشکودا کاروک
طول ۴,۳۸۲ میلی‌متر
عرض ۱,۸۴۱ میلی‌متر
ارتفاع ۱,۶۰۳ میلی‌متر
فاصله محوری ۲,۶۳۸ میلی‌متر
وزن ۱,۳۹۰ کیلوگرم

بررسی اشکودا کاروک از نمای روبه‌رو

گاهی‌اوقات اینکه بخواهید حداکثر بهره‌وری را داشته باشید، باعث می‌شود تا خلاقیت را فراموش کنید و این همان اتفاقی است که در محصولات فولکس‌واگن در حال رخ دادن است. تقریبا تمام کراس‌اوورهای کامپکت این برند و زیرگروه‌هایش از از پلتفرم MQB استفاده می‌کنند. شاید تنها ایراد اصلی کاروک هم این باشد که به‌راحتی با مدل‌های دیگر گروه فولکس‌واگن اشتباه گرفته می‌شود.

در نمای جلو امضای طراحی اشکودا به‌وضوح قابل‌مشاهده است؛ چراغ‌های کشیده و جلوپنجره معروف اشکودا با خطوط عمودی. واقعیت این است که طراحی این نسل از کاروک کمی قدیمی شده است. اشکودا طراحی دیگر محصولاتش را با حفظ DNA خود به‌روز‌رسانی کرده اما به نظر می‌رسد که هنوز نوبت به کاروک نرسیده است! علاوه‌بر این، نسخه وارداتی در حالت پایه خود قرار دارد، به همین دلیل خبری از چراغ‌های LED و گرافیک جذاب نسخه بالاتر نیست و باید به چراغ‌های هالوژنی قدیمی اکتفا کنید.

بررسی اشکودا کاروک از نمای جانبی

نمای جانبی اشکودا کاروک بسیار شبیه به دیگر محصولات فولکس‌واگن در این دسته‌بندی است؛ آن‌قدر شبیه که اگر آن‌ها را کنار هم قرار دهید، یک علامت تعجب بالای سرتان ظاهر می‌شود. حتی خطوط استفاده‌شده در این قسمت هم شبیه محصول جتاست اما برخلاف جتا، در قسمت رکاب و زیر درها از پلاستیک استفاده نشده و به همین دلیل کاروک کمی لوکس‌تر به نظر می‌رسد. طراحی رینگ‌ها هم تا حد زیادی شبیه به جتاست و اندازه‌شان ۱۸ اینچ است.

بررسی اشکودا کاروک از نمای عقب

نمای عقب اشکودا کاروک میزبان چراغ‌هایی با گرافیک قلاب‌مانند و تایپوگرافی SKODA است که در دیگر محصولات اشکودا هم دیده می‌شود. در حقیقت این تنها تلاش اشکودا و شاید فولکس‌واگن برای متمایز کردن کاروک از دیگر محصولات این گروه بوده است. بقیه المان‌ها در ساده‌ترین حالت خود نگه داشته شده‌اند و خبری از اغراق یا نوآوری در آن‌ها نیست.

کاروک سعی می‌کند سادگی و اصالت اشکودا را حفظ کند اما زمانی که آن را در کنار سایر محصولات فولکس‌واگن قرار می‌دهید، کمی بی‌هویت به نظر می‌رسد. این مسئله با ورود کاروک به بازار پررقابت و معرفی مدل‌های مشابه از برندهای دیگر گروه فولکس‌واگن، تشدید شده است. به‌طوری که اگر از دور به این خودرو نگاه کنید، تشخیص آن از مدل‌هایی مثل فولکس‌واگن تیگوان، سئات آتکا و آئودی Q3 و جتا VS5 کار سختی خواهد بود.
promotion banner

مشخصات فنی اشکودا کاروک

اشکودا کاروک با مشخصات فنی متفاوتی در بازار جهانی حضور دارد اما نسخه وارداتی از یک موتور چهار سیلندر ۱.۴ لیتری با فناوری TSI گروه فولکس‌واگن بهره می‌برد. این موتور را قبلا در جتا VS5 هم دیده بودیم اما گیربکس ۶ سرعته AT جتا، جای خود را به یک گیربکس ۷ سرعته دو کلاچه در کاروک داده است. ابتدا نگاهی به جدول مشخصات فنی این کراس‌اوور خواهیم داشت:

مشخصات فنی اشکودا کاروک
پیشرانه ۴ سیلندر توربوشارژ
گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه
حجم موتور ۱.۴ لیتر
قدرت ۱۵۰ اسب بخار
گشتاور ۲۵۰ نیوتن متر
شتاب ۰ تا ۱۰۰ ۹.۸ ثانیه
حداکثر سرعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف ترکیبی ۶.۲ لیتر در هر صد کیلومتر

 

مثل جتا VS5، پیشرانه کاروک هم حدود ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. براساس اطلاعات رسمی منتشرشده، کاروک می‌تواند در ۱۰ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.

دو نکته مهم درباره مشخصات فنی اشکودا کاروک وجود دارد که باید از آن مطلع باشید. نکته اول اینکه تنها نسخه ۴چرخ متحرک این خودرو از سیستم تعلیق مولتی‌لینک بهره می‌برد و نسخه دیفرانسیل جلو که نسخه وارداتی خواهد بود، به سیستم تعلیق تورشن‌بیم مجهز شده است. بااین‌اوصاف، حداقل روی کاغذ، سواری جتا VS5 از کاروک بهتر خواهد بود.

نکته بعدی این است که کاروک وارداتی از گیربکس دوکلاچه خشک برای انتقال قدرت استفاده می‌کند. این گیربکس به‌خودی‌خود گیربکس بدی نیست اما کراس‌اوورهایی مانند فیدلیتی که از این گیربکس استفاده می‌کنند، در ترافیک‌ سنگین تهران با مشکل داغ شدن گیربکس مواجه می‌شوند.

امکانات کابین و طراحی داخلی

کابین اشکودا کاروک بدون شک یکی از نقاط قوت آن است. کیفیت ساخت و مونتاژ کابین واقعا خوب است، یعنی در حد محصولات آئودی!

با همه این‌ها، المان‌های طراحی داخلی کاروک خیلی مدرن نیستند و بیشتر کاربردی بودن آن‌ها موردتوجه بوده است. در مرکز داشبورد یک صفحه نمایش مولتی‌مدیا ۹.۲ اینچی دیده می‌شود که در مقایسه با کراس‌اوورهای چینی خیلی بزرگ نیست اما هر آنچه را که نیاز دارید در اختیارتان قرار می‌دهد. خوشبختانه همه کنترل‌ها به صفحه نمایش منتقل نشده‌اند و یک پنل جداگانه و دکمه‌های فیزیکی برای تنظیمات متداول مثل تهویه مطبوع پیش‌بینی شده است. این نشان می‌دهد کاروک روی کارآمدی و کاربردی بودن تمرکز کرده و به‌خوبی به این هدف رسیده است.

شاید ظاهر کاروک این تصور را ایجاد کند که با یک شاسی‌بلند کوچک و فشرده روبه‌رو هستیم که تفاوت چندانی با خودروهای خانوادگی کامپکت ندارد. اما زمانی که وارد کابین شوید، خواهید دید که فضا به‌اندازه کافی در دسترس است. فضای پا به لطف فاصله محوری ۲۶۳ سانتی‌متری، کاملا خوب به نظر می‌رسد و فضای سر هم برای افراد قدبلند کاملا کافی است.

شاید کابین کاروک به‌اندازه کراس‌اوورهای مدرن چینی جذاب به نظر نرسد اما تعادل بسیار خوبی از کیفیت، کارایی و فضای در دسترس ارائه می‌دهد. همه این‌ها باعث می‌شود تا از نشستن در کاروک لذت ببرید.

آپشن‌های رفاهی و ایمنی کاروک

اشکودا کاروک یک کراس‌اوور اقتصادی در بازار جهانی است و اگر این نکته را در نظر بگیریم، باید گفت که امکانات و آپشن‌های خوبی را در این خودرو می‌بینیم؛ مثل: کروز کنترل، رادار نقطه کور، سیستم کمکی پارک، سقف پانوراما، گرمکن صندلی‌های جلو و عقب، تهویه اتوماتیک دو کاناله، سنسور پارک جلو و عقب، دوربین عقب، سنسور نور و باران، شارژر وایرلس و دی‌لایت و اتولایت. لیست تمام آپشن‌های اشکودا کاروک را در جدول زیر می‌بینید:

آپشن‌ها و امکانات رفاهی اشکودا کاروک
کنترل پایداری دارد
کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند دارد
کنترل کشش دارد
کنترل شروع حرکت در سربالایی دارد
کنترل سرعت در شیب دارد
ریموت استارتر نامشخص
استارت دکمه‌ای دارد
سنسور جلو و عقب دارد
سنسور تصادف جلو
سنسور نور و باران دارد
رادار نگه‌دارنده بین خطوط ندارد
رادار نقطه کور دارد
رادار تغییرلاین ندارد
دوربین ثبت وقایع ندارد
ترمز ضدقفل دارد
حالت‌های رانندگی دارد (اکو و نرمال و اسپرت)
ترمز اضطراری خودکار ندارد
ترمز پارک برقی دارد
اتوهلد دارد
چراغ مه‌شکن جلو و عقب دارد
دی لایت دارد
اتولایت دارد
نوربالا اتوماتیک ندارد
فرمان برقی دارد
دنده پشت فرمان ندارد
دوربین ۳۶۰ ندارد
دوربین جلو و عقب عقب
دوربین جانبی ندارد
ایربگ دارد (۶ کیسه هوا)
ورود بدون کلید دارد
سیستم تهویه اتوماتیک دارد
صندلی‌ راننده برقی
صندلی سرنشین جلو دستی
گرمکن صندلی دراد
سردکن صندلی ندارد
ماساژور صندلی ندارد
شارژر وایرلس دارد
سیستم تهویه مطبوع دو کاناله
کول باکس ندارد
سانروف دارد
سقف پاناروما دارد
آینه جانبی با تنظیم برقی دارد

 

قیمت و رقبای اشکودا کاروک

فولکس واگن  نیو جتا  VS5 2024

اشکودا کاروک از سمت پارس ساتر هوشمند حدود ۱ میلیارد و ۹۳۶ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است. رقیب مستقیم این خودرو، جتا VS5 است که اشتراکات زیادی با کاروک دارد و در حال حاضر با قیمت ۲ میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان عرضه می‌شود. اگر کاروک با قیمت کمتر از ۲ میلیارد تومان عرضه شود، رقابت سختی را بین این دو برادر ناتنی شاهد خواهیم بود. در یک طرف، محصول جتا با سیستم تعلیق پیشرفته‌تر و گیربکس مطمئن‌تر قرار دارد و در طرف دیگر کراس‌اووری با اصالت از اشکودا که کیفیت ساخت بهتری را در داخل و بیرون به نمایش می‌گذارد و قیمت کمتری هم دارد.

کافی بود کاروک هم این دو مزیت جتا را داشته باشد تا پیروز رقابت باشد، اما حالا که این‌طور نیست، شما کدام را انتخاب می‌کنید؟ آیا کاروک می‌تواند انتخاب بهتری نسبت به جتا و دیگر کراس‌اوورهای کامپکت بازار مانند لوکانو ۷، گک GS3، تیگو ۷ پرو و هوندا وزل باشد؟

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.