مقایسه تیگو ۸ پرومکس و هایما ۸S؛ کدام چینی ارزش خرید دارد؟

0 24

هایما ۸S یکی از کراس‌اوورهای وارداتی ایران‌خودرو است که در سال ۲۰۱۹ توسط برند هایما معرفی شد. برند هایما در بازار ایران با مدل‌هایی مانند هایما S5 و هایما S7 شناخته می‌شود و به موفقیت‌های خوبی هم دست یافته است. با وجود این، برند هایما در سطح جهانی یک برند کاملا گمنام است که در کشور چین هم فروش چندانی ندارد. در مقابل، تیگو ۸ پرومکس یکی از کراس‌اوورهای لوکس و پرچم‌دار چری محسوب می‌شود که تحت برند فونیکس توسط مدیران‌خودرو در ایران عرضه می‌شود. این خودرو نسخه ارتقا یافته و قدرتمند تیگو ۸ پرو است که با پیشرانه قوی‌تر و سیستم چهارچرخ محرک در بازار حضور دارد. در ادامه مطلب هایما ۸S را در مقابل تیگو ۸ پرومکس قرار دهیم تا ببینیم کدام خودرو از نظر طراحی، مشخصات فنی، امکانات رفاهی و ارزش خرید عملکرد بهتری دارد. بیایید مقایسه را شروع کنیم.

مقایسه مشخصات تیگو ۸ پرومکس و هایما ۸S

از لحاظ ابعاد، تیگو ۸ پرومکس و هایما ۸S در دو سگمنت متفاوت قرار می‌گیرند. محصول چری با طول ۴۷۲ سانتی‌متر یک کراس اوور سایز متوسط محسوب می‌شود در حالی که هایما ۸S با طول ۴۵۶ سانتی متر در سگمنت کراس‌اوور‌های کامپکت قرار می‌گیرد. وزن تیگو ۸ پرومکس هم به دلیل سامانه چهارچرخ متحرک، حدود ۱۵۰ کیلوگرم سنگین‌تر از رقیب خود است.

مشخصات ظاهری تیگو ۸ پرومکس هایما ۸S
طول ۴۷۲۲ میلی‌متر ۴۵۶۵ میلی‌متر
عرض ۱۸۶۰ میلی متر ۱۸۵۰ میلی‌متر
ارتفاع ۱۷۴۵ میلی متر ۱۶۸۲ میلی‌متر
فاصله محوری ۲۷۱۰ میلی متر ۲۷۰۰ میلی‌متر
وزن ۱۷۱۰ کیلوگرم ۱۵۶۰ کیلوگرم

 

در نگاه اول، هایما ۸S یک طراحی کاملا جسور و اسپرت دارد. جلوپنجره آن بزرگ است که با خطوط کرومی تزئین شده و طرحی سه‌بعدی دارد. چراغ‌های جلوی آن باریک و کشیده هستند و با یک نوار کرومی به جلوپنجره متصل شده‌اند. همانطور که قبلا هم گفته بودیم، کوچک و کم ارتفاع بودن قسمت جلویی خودرو باعث شده تا هماهنگی خوبی را با سایر قسمت‌ها شاهد نباشیم. در سمت مقابل، چری با تیگو ۸ پرومکس سعی می‌کند تا یک کراس‌اوور لوکس و بزرگ را به نمایش بگذارد. زمانی که به جلوپنجره بزرگ و شش‌ضلعی آن نگاه کنید، متوجه خواهید شد که چری در دستیابی به این هدف کاملا موفق بوده است. جلوپنجره در تمام نسخه‌های تیگو ۸ ابعاد بسیار بزرگی دارد که چری آن را طرح الماس (Diamond Pattern) می‌نامد. چراغ‌های این کراس‌اوور هم با اینکه طراحی نسبتا ساده‌ای دارند اما به خوبی حس لوکس بودن را تداعی می‌کنند.

مقایسه تیگو 8 پرومکس و هایما 8S؛ کدام چینی ارزش خرید دارد؟

در نمای جانبی، خطوط تیز و سقف شیبدار کوپه‌مانند هایما ۸S به جذابیت آن می‌افزاید. متأسفانه کم ارتفاع بودن قسمت جلویی خودرو در این نما کاملا واضح است و حتی رینگ‌های ۱۷ اینچی هم نمی‌توانند این ضعف طراحی را پوشش بدهند. در مقابل، تیگو ۸ پرومکس از خطوط ساده‌تر و روان‌تر استفاده کرده است که به آن ظاهری لوکس‌تر می‌دهد. حجم‌دهی گلگیرها بیشتر از هایما ۸S نیست، اما طراحی دستگیره‌ها و سقف یکپارچه باعث شده این خودرو حس یک کراس‌اوور خانوادگی و مجلل را به نمایش بگذارد. رینگ‌های ۱۹ اینچی آن نیز طراحی کلاسیک‌تر دارند و از کروم در نوارهای کناری خودرو استفاده شده است.

 

مقایسه تیگو 8 پرومکس و هایما 8S؛ کدام چینی ارزش خرید دارد؟

هایما ۸S در نمای عقب نیز المان‌های مدرنی دارد اما نتیجه، آنچنان که باید خوب نیست! چراغ‌های LED به‌صورت تماماً یکپارچه و سرتاسری طراحی شده‌اند که منطبق با ترندهای طراحی است و باعث می‌شود خودرو از پشت عریض‌تر به نظر برسد. سپر عقب دارای دو خروجی اگزوز واقعی است که حس اسپرت بودن را بیشتر می‌کند. با همه این‌ها، پازل زیبایی شکل نمی‌گیرد و طراحی کاملا ناهماهنگ است. در سمت مقابل، طراحی تیگو ۸ پرومکس بر منطق و هماهنگی استوار است. تیگو ۸ پرومکس برخلاف هایما ۸S، چراغ‌های عقب پیوسته ندارد و به‌جای آن از دو چراغ مجزا با طراحی حجیم و برجسته استفاده شده است. این نوع طراحی، ظاهری عضلانی‌تر به خودرو می‌دهد. دیفیوزر عقب بزرگ‌تر از هایما ۸S طراحی شده و خروجی‌های اگزوز هم واقعی هستند که باعث می‌شود تیگو ۸ پرومکس حس یک شاسی‌بلند پرقدرت را منتقل کند.

هایما ۸S از المان‌های اسپرت زیادی استفاده می‌کند اما نمی‌تواند آن‌ها را به درستی ترکیب کند، اما تیگو ۸ پرومکس با الهام گرفتن از محصولات روز دنیا و ساده کردن همه چیز توانسته یک ظاهر ساده اما لوکس را ارائه دهد.

مقایسه فنی تیگو ۸ پرومکس و هایما ۸S

در بخش فنی با دو کراس‌اوور کاملا متفاوت روبه‌رو هستیم. تیگو ۸ پرومکس یک کراس‌اوور دو دیفرانسیل است که از یک موتور ۲ لیتری ۴ سیلندر با فناوری پاشش سوخت مستقیم بهره می‌برد. وظیفه انتقال قدرت در این خودرو به عهده یک گیربکس ۷ سرعته دو کلاچه است. در هایما ۸S خبری از سامانه چهارچرخ متحرک یا موتور ۲ لیتری نیست اما یک موتور ۱.۶ لیتری TGDI چندان هم بد به نظر نمی‌رسد. این پیشرانه به یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک مجهز شده تا قدرت را به چرخ‌های جلو بفرستد.

مشخصات فنی تیگو ۸ پرومکس هایما ۸S
پیشرانه ۴ سیلندر TGDI ۴ سیلندر TGDI
گیربکس ۷ سرعته دو کلاچه ۶ سرعته AT
حجم موتور ۲ لیتر ۱.۶ لیتر
قدرت ۲۵۴ اسب بخار ۱۹۲ اسب بخار
گشتاور ۳۹۰ نیوتن متر ۲۹۳ نیوتن متر
شتاب ۰ تا ۱۰۰ ۸.۱ ثانیه ۹.۵ ثانیه
حداکثر سرعت ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف ترکیبی ۷.۹ لیتر در صد کیلومتر ۷ لیتر در صد کیلومتر

 

همان‌طور که در جدول بالا می‌بینید، هایما ۸S از لحاظ اعداد و ارقام شانس زیادی در مقابل رقیبش ندارد. محصول چری به لطف استفاده از موتور بزرگ‌تر می‌تواند قدرت و گشتاور بیشتری تولید کند. تیگو ۸ پرومکس حدود ۶۰ اسب بخار قدرت و حدود ۱۰۰ نیوتن‌متر گشتاور بیشتری نسبت به هایما ۸S دارد. این اختلاف قدرت به خوبی در عملکرد دو خودرو هم مشهود است چرا که تیگو ۸ پرومکس با وزن بیشتر، تنها به ۸.۱ ثانیه زمان احتیاج دارد تا به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. این در حالی است که محصول هایما در بهترین حالت نمی‌تواند شتابی بهتر از ۹ ثانیه را ثبت کند.

از لحاظ کیفیت سواری هم برتری با محصول چری است. با وجود این که هر دو خودرو از سیستم تعلیق مولتی‌لینک در محور عقب بهره می‌برند اما هایما ۸S به نرمی تیگو نیست و به نظر می‌رسد کمی اسپرت‌تر تنظیم شده و سواری خشک‌تری دارد. علاوه بر خشکی سیستم تعلیق، صندلی‌های اسپرت ۸S و فاق کم لاستیک هم باعث شده تا کیفیت سواری این کراس‌اوور هیچ شباهتی به تیگو ۸ پرومکس نداشته باشد.

در قسمت عملکرد فنی هم تیگو ۸ پرومکس به لطف سیستم چهار چرخ محرک و پیشرانه قوی‌تر، چند پله بالاتر از هایما ۸S قرار می‌گیرد. خریداران تیگو می‌توانند ۶ حالت رانندگی مختلف را در این خودرو ببینند که سه تای آن‌ها مخصوص شرایط دشوار است و شامل حالت برفی، گل‌آلود و آفرود هستند. با همه این‌ها، نباید انتظار یک آفرود تمام عیار را از تیگو ۸ پرومکس داشت چرا که این خودرو هنوز هم یک کراس‌اوور است و بدنه و شاسی مستقل ندارد.

هایما ۸s در هیچ شرایطی نمی‌تواند پابه‌پای تیگو ۸ پرومکس حرکت کند. تنها مزیتی که کراس‌اوور هایما نسبت به محصول چری دارد، مصرف سوخت کمتر آن است که از حجم موتور و وزن کمتر ناشی می‌شود.
promotion banner

مقایسه امکانات کابین و طراحی داخلی

پس از بررسی طراحی ظاهری و مشخصات فنی، نوبت به فضای کابین، کیفیت متریال و امکانات داخلی این دو کراس‌اوور چینی می‌رسد. هایما ۸S با داشبوردی مینیمال و مدرن طراحی شده است. نمایشگر دیجیتالی پشت فرمان و صفحه‌نمایش لمسی مرکزی به‌خوبی در کابین جای گرفته‌اند و طراحی داشبورد زاویه‌دار و کمی اسپرت به نظر می‌رسد. دکمه‌های فیزیکی به حداقل رسیده‌اند و بسیاری از تنظیمات خودرو از طریق نمایشگر لمسی انجام می‌شود. بسیاری از المان‌های طراحی در کابین این خودرو از محصولات معروف دنیا الهام گرفته شده‌اند. دسته‌دنده و صفحه نمایش مالتی مدیا به سبک خودروهای نسل قبل bmw هستند و حتی دریچه‌های کولر هم از لامبورگینی الهام گرفته شده است.

نمای داخلی تیگو ۸ پرو مکس

در سمت مقابل، تیگو ۸ پرومکس بیشتر به دنبال ایجاد حس لوکس بودن است. طراحی داشبورد متقارن و با استفاده از ترکیب چرم، فلز و پلاستیک نرم انجام شده است. همچنین، طراحی یکپارچه نمایشگر پشت فرمان و صفحه‌نمایش مرکزی باعث می‌شود کابین تیگو ۸ پرومکس مدرن‌تر و لوکس‌تر به نظر برسد. از لحاظ کیفیت مواد سازنده هم تیگو ۸ در رده بالاتری قرار می‌گیرد، داشبورد آن از ترکیب چرم نرم، قطعات آلومینیومی و چوب مصنوعی ساخته شده و حس لوکس‌تری نسبت به هایما ۸S دارد. همچنین، صندلی‌های چرمی این خودرو کیفیت بالاتری دارند و نرمی و راحتی بیشتری ارائه می‌دهند. هایما ۸S هم در کابین خود از ترکیب پلاستیک نرم، چرم مصنوعی استفاده کرده است اما پلاستیک خشک بیشتری در آن دیده می‌شود که کمی حس اقتصادی بودن به خودرو می‌دهد.

نمای داخلی هایما 8S
نمای داخلی هایما ۸S

صندلی‌های جلویی هایما ۸s طراحی ارگونومیک دارند و فضای پا و سر در ردیف جلو خوب است، اما در ردیف عقب برای سرنشینان قدبلند کمی محدود به نظر می‌رسد. تیگو ۸ پرومکس با توجه به اینکه یک کراس‌اوور ۷ نفره است، فضای بیشتری در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد. صندلی‌های ردیف اول و دوم کاملاً راحت هستند و همچنین، فضای ردیف سوم برای کودکان مناسب خواهد بود.

کابین تیگو ۸ پرومکس مکان جذاب‌تری برای نشستن خواهد بود؛ کیفیت ساخت بهتر است و طراحی جعبه‌ای و طول زیاد آن باعث می‌شود تا سرنشینان فضای زیادی داشته باشند.

مقایسه آپشن‌های رفاهی و ایمنی

از لحاظ امکانات رفاهی هم هایما ۸s و هم تیگو ۸ پرومکس می‌توانند توقع اکثریت خریداران را برطرف کنند اما اگر کراس‌اووری می‌خواهید که تقریبا تمام آپشن‌های روز را داشته باشد، تیگو ۸ پرومکس انتخاب شما خواهد بود. تیگو ۸ پرومکس برای مدت طولانی، پرچمدار چری بوده و به همین دلیل چری هر چه که داشته در این کراس‌اوور قرار داده است. در ادامه می‌توانید جدول مقایسه اپشن‌های هایما ۸s و تیگو ۸ پرومکس را ببینید.

آپشن‌ها و امکانات رفاهی تیگو ۸ پرومکس هایما ۸S
کنترل پایداری دارد دارد
کروز کنترل دارد دارد
کروز کنترل هوشمند دارد دارد
کنترل کشش دارد دارد
کنترل شروع حرکت در سربالایی دارد دارد
کنترل سرعت در شیب دارد دارد
ریموت استارتر دارد ندارد
استارت دکمه‌ای دارد دارد
سنسور جلو و عقب دارد دارد
سنسور تصادف دارد فقط جلو
سنسور نور و باران دارد دارد
رادار نگه‌دارنده بین خطوط دارد ندارد
رادار نقطه کور دارد دارد
رادار تغییرلاین دارد دارد
دوربین ثبت وقایع دارد دارد
ترمز ضدقفل دارد دارد
حالت‌های رانندگی دارد (استاندارد، اسپرت، اکو،
برفی، گل‌آلود، آفرود)
ندارد
ترمز اضطراری خودکار دارد دارد
ترمز پارک برقی دارد دارد
اتوهلد دارد دارد
چراغ مه‌شکن جلو دارد دارد
دی لایت دارد دارد
اتولایت دارد دارد
نوربالا اتوماتیک دارد دارد
فرمان برقی دارد دارد
دنده پشت فرمان ندارد ندارد
دوربین ۳۶۰ دارد دارد
دوربین جلو و عقب دارد دارد
دوربین جانبی دارد دارد
ایربگ ۶ کیسه هوا ۶ کیسه هوا
ورود بدون کلید دارد دارد
سیستم تهویه اتوماتیک دارد دارد
صندلی‌ راننده برقی ۶ حالته برقی ۸ حالته
صندلی سرنشین جلو برقی ۶ حالته برقی ۴ حالته
گرمکن صندلی دارد دارد
سرد کن صندلی دارد ندارد
ماساژور صندلی ندارد ندارد
شارژر وایرلس دارد دارد
سیستم تهویه مطبوع دوکاناله دو کاناله
کول باکس دارد ندارد
سانروف دارد دارد
سقف پاناروما دارد دارد
آینه جانبی با تنظیم برقی دارد دارد

هایما ۸S بخریم یا تیگو ۸ پرومکس ؟

خب به انتهای این مطلب رسیدیم و باید به سوال اصلی این مقایسه پاسخ دهیم؛ هایما ۸s یا تیگو ۸ پرومکس؟ اگر برچسب قیمتی این دو کراس‌اوور را در نظر نگیریم، پاسخ کاملا واضح است؛ تیگو ۸ پرومکس تقریبا در تمام بخش‌ها بهتر از هایما ۸s است. در واقع تیگو ۸ پرومکس در حال حاضر یکی از بهترین کراس‌اوورهای بازار است که توان فنی خوب، آپشن‌های زیاد و طراحی جذابی را ارائه می‌دهد. با این حال زمانی که قیمت این دو خودرو را بررسی کنید، خواهید دید که محصول چری با قیمت ۳ میلیارد و ۵۱۰ میلیون تومان، قیمتی بسیار بیشتر از هایما ۲ میلیارد و ۱۸۰ میلیون تومانی دارد. بنابراین آیا هایما ۸s می‌تواند انتخاب افرادی با بودجه محدود باشد؟ نظر شما چیست؟

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.