معایب رانا؛ با ایرادات رانا قبل از خرید آن آشنا شوید
رانا محصولی از شرکت ایرانخودرو است. این سدان خانوادگی که در سال ۱۳۹۱ به بازار آمد، روی پلتفرم پژو ۲۰۶ صندوقدار ساخته شده است و تغییراتی در آن صورت گرفته است. این خودرو همچنان تولید میشود و با گذشت زمان آپشنهای بیشتر و امکانات بهتری ارائه کرده است. در این مطلب میخواهیم درباره ایرادات و معایب خودروی رانا و مدلهای آن صحبت کنیم. اگر قصد دارید رانا بخرید، با دانستن ایرادات آن بهتر میتوانید تصمیم بگیرید چه مدلی بخرید.
آشنایی با خودروی رانا و مدلهای آن
ایران خودرو در ابتدا رانا را با اعمال تغییراتی در پژو ۲۰۶ صندوقدار به بازار فرستاد که چون مقرونبهصرفهتر بود استقبال خوبی از آن صورت گرفت. این رانا EL نامیده میشد و فقط یکسال بعد یعنی در سال ۱۳۹۲ مدل ال ایکس (LX) آن به بازار آمد که برخی از امکانات آن را بهبود بحشیده بودند و یکسری آپشنها به آن اضافه شده بود. بعد از آن در نهایت رانا پلاس به بازار آمد که باز هم آپشنها و امکانات بیشتری داشت.
حتما بخوانید: مقایسه سه خودروی رانا، پژو ۲۰۶ و هیوندای I30
رانا EL
خودروی رانا یک سدان دیفرانسیل جلو است که به پیشرانه ۱٫۵ لیتری مجهز است. موتور آن چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ است و ۱۰۵ اسب بخار قدرت دارد. گیربکس آن ۵ سرعته دستی است و شتاب ۰ تا ۱۰۰ آن به ۱۲ ثانیه زمان نیاز دارد. این خودرو امکانات کمتری نسبت به دو تیپ دیگر یعنی ال ایکس و پلاس دارد. با این حال در زمان عرضه یکی از پرفروشترین خودروهای تولیدی ایران خودرو بود. تولید این خودرو در سال ۱۳۹۷ متوقف شد. بیشترین سرعت آن ۱۸۹ کیلومتر در ساعت است.
رانا LX
این خودرو در سال ۱۳۹۲ یعنی یکسال بعد از عرضه رانا ایال وارد بازار شد و امکانات بهبودیافته و آپشنهای بیشتری داشت. موتور آن از نوع تنفس طبیعی است و ۱۵۸۷ سیسی حجم دارد. همچنین چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ و از نوع دیفرانسیل جلو است. قدرت رانا ال ایکس ۱۰۵ اسببخار است، گیربکس آن ۵ سرعته دستی است و در ۱۲ ثانیه شتاب میگیرد که مشابه مدل قبلی راناست. بیشینه سرعت این مدل رانا ۱۸۹ کیلومتر در ساعت است.
رانا پلاس
رانا پلاس فیس لیفت دیگری از راناست که در سال ۱۳۹۹ وارد بازار شد. این خودرو هم تفاوت چندانی با دو نسخه قبل خود ندارد؛ صرفا تغییراتی در قسمت جلو و عقب ماشین و از نظر ظاهری در آن صورت گرفته و در دو مدل ۵ سرعته و ۶ سرعته ارائه شده است. موتور نوع ۵ سرعته TU5 است و موتور ۶ سرعته از نوع TU5P است.
یک سال پیش ایران خودرو رانا پلاس پانوراما را وارد بازار کرد که آن هم ۶ سرعته است ولی مشخصات فنی آن تغییر خاصی نکرده است.
پیشرانه موتور رانا پلاس ۱٫۵ لیتری است، ۱۰۵ اسب بخار قدرت دارد و از نوع چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ است. بیشینه سرعت آن ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت است و شتاب آن در ۱۲ ثانیه از ۰ به صد میرسد.
معایب رانا از ایرادهای ظاهری تا ایرادهای فنی
در این بخش میخواهیم درباره معایب و ایرادات رانا صحبت کنیم. هرچند این خودرو بسیار خوب است و استقبال زیادی از آن صورت گرفته است، بازهم معایب و ایراداتی دارد که بد نیست قبل از خرید درباره آنها اطلاعاتی داشته باشید.
معایبی که در اینجا به آنها اشاره کردهایم، با توجه به دادههایی است که کارشناسان کارنامه با بررسی تعداد قابلتوجهی از هر سه مدل خودروی رانا به آن دست یافتهاند. این معایب در درصدی از خودروها دیده شده است و ممکن است حتی برای شما اهمیتی نداشته باشد و اصلا عیب به حساب نیاید.
معایب رانا EL
دادههای حاصل از بررسی بیش از ۵۱ خودروی رانا EL که کارشناسان کارنامه به آن دست یافتند نشان داد بیشترین تعداد ایراد مشاهدهشده در این خودروها اول از همه به صندلی مربوط است. صندلیهای رانا مانند ۲۰۶ راحت و نرم نیستند. سنسور پارک و فندک هم در برخی از راناهای بررسیشده مشکل داشت و بعد از آن به ایرادات فنی در اگزوز و باتری برخوردیم. ازجمله ایرادات ظاهری رانا که در این بررسیها مشخص شد، میتوان به داشبورد بیروح و کسلکننده آن، بدنه ضعیف و متریال بیکیفیت، مشکل در آنتن، دربارکن صندوق عقب و سیستم صوتی تصویری اشاره کرد.
انواع رنگ دود اگزوز؛ رنگ دود ماشین شما نشانه چیست؟
معایب رانا LX
بهطورکلی ایرادات مشاهدهشده در رانا LX نسبت به رانا EL ناچیز به حساب میآید. بااینحال دادههای حاصل از بررسی ۳۰۴ دستگاه رانا LX در کارنامه، نشان میدهد این مدل اول از همه با ایراداتی در باتری مواجه بوده است. البته شایان ذکر است درصد فراوانی این ایراد بسیار کم بود.
سایر معایب رانا LX که در رتبههای بعدی قرار گرفتند شامل صندلیها، فندک، مشکلاتی در بدنه، آنتن، سنسور پارک و دربازکن صندوق عقب بود که در تعدادی از خودروهای رانا EL هم آنها را دیده بودیم. از سایر ایرادات فنی میتوان به وجود مشکلاتی در اگزوز و ترمز دستی اشاره کرد و مشکل داشبورد هم در تعدادی از خودروها وجود داشت.
معایب رانا پلاس
کارشناسان کارنامه ۲۱۵ دستگاه از خودروی رانا پلاس را بررسی کردند و پس از طبقهبندی دادهها به این نتیجه رسیدند که معایب این مدل از نظر ایرادات فنی و ظاهری نسبت به دو مدل دیگر رانا بسیار ناچیز است. اول از همه به مشکلات بدنه در تعدادی از رانا پلاسها برخوردیم و ایرادات بعدی به باتری، آنتن، کروز کنترل، داشبورد، سنسور پارک و صندلی مربوط بود. این معایب در کسر بسیار جزئی از خودروهای بررسیشده رانا پلاس مشاهده شد.
حتما بخوانید: عمر مفید باتری ماشین؛ از کجا بفهمیم وقت تعویض باتری رسیده است؟
هزینه سوخت و قطعات رانا
از نظر هزینه سوخت باید گفت خودروی رانا بهشکل ترکیبی تقریبا ۶٫۹ لیتر بنزین در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف میکند که تقریبا مقرونبهصرفه به نظر میرسد. این خودرو جزو خودروهای کممصرف بازار ایران بهشمار میرود. هزینه استهلاک این خودرو شامل تعویض شمع خودرو، لنتها، لاستیکها و تسمهتایم است که بهصورت دورهای باید عوض شوند.
جمعبندی
خودروی رانا محصول ایران خودرو است که روی پلتفرم ۲۰۶ صندوقدار ساخته شده است. این خودرو از رانای اولیه تا رانا پلاس پانوراما تغییرات چندانی به خود ندیده است؛ اما همان امکاناتش بهبود یافته و ایرادات آن در نسخه پلاس تا حد زیادی رفع شده است. رانا قدرت و امکانات خوبی دارد و برای افرادی که خرید خودروهای خارجی مثل ۲۰۶ صندوقدار برایشان مقدور نیست، میتواند گزینه مناسب و مقرونبهصرفهتری باشد. با این حال در این مطلب تلاش کردیم برخی از معایب رانا را با استفاده از دادههای جمعآوریشده پس از بررسی مدلهای مختلف این خودرو که کارشناسان کارنامه انجام دادهاند به شما نشان دهیم تا راحتتر انتخاب کنید.
اگر تجربه رانندگی با رانا را دارید، لطفا تجربیاتتان را با ما و خوانندگان کارنامه درمیان بگذارید. نظرات شما میتواند به دیگران در انتخاب و خرید این خودرو کمک کند.
سلام
من ۱۶ روزه که راناپلاس۶ سرعته تحویل گرفتم. کلاچ خلاصی دارد و بسیار سخت درگیر می شود خصوصا در هنگام استفاده از دنده عقب. به اصلاح عام دنده به خوبی جا نمی رود.این موضوع در هنگام روشن شدن خودرو و شروع به حرکت بسیار واضح است.
سلام من ۲ ماه تحویل گرفتم رانا پلاس
خداروشر مشکلی نداره راضی هستم
سلام وقتتون بخیر
معایب ذکر شده مواردی هست که به صورت واقعی در برخی از خودروهای رانا دیده شده .
امیدوارم براتون مفید بوده باشه ، در کنار ما باشید و ما رو همراهی کنید.