نحوه شکایت و دریافت خسارت خودروی صفر از ایران خودرو

0 321

خرید خودروی صفر کیلومتر معمولاً با اطمینان از سلامت و کیفیت همراه است، اما گاهی ممکن است مشکلاتی مانند نقص فنی یا ایرادات بدنه در خودرو وجود داشته باشد. در چنین شرایطی، خریداران حق دارند برای احقاق حقوق خود از شرکت سازنده، درخواست جبران خسارت یا رفع نقص کنند. آگاهی از روند قانونی شکایت، مراحل ثبت درخواست و پیگیری آن، می‌تواند به مشتریان کمک کند تا در برابر مشکلات احتمالی به درستی عمل کرده و حقوق خود را از خودروساز دریافت کنند. در این مقاله، مراحل شکایت از ایران‌خودرو و دریافت خسارت برای خودروهای صفر کیلومتر را بررسی خواهیم کرد.

آیا خودروی صفر واقعا نیاز به کارشناسی دارد؟!

بیشتر افراد تصور می‌کنند خودروی صفر هیچ مشکل و آسیبی ندارد پس نیازی به کارشناسی هم نخواهد داشت. واقعیت این است خودروی صفر کیلومتر هم ممکن است آسیب دیده باشد و اگر به‌موقع کارشناسی نشود، مشکلات زیادی برای خریدار ایجاد خواهد کرد.

آمار کارشناسی‌های انجام‌شده توسط کارنامه به‌طور جزئی‌تر نشان می‌دهد که حدود ۳۰ درصد از خودروهای مونتاژی صفرکیلومتر، مشکلات فنی و بدنه دارند. از این تعداد، حدود ۱ درصد مشکلات مربوط به موتور و ۲۹ درصد مشکلات مربوط به بدنه است. در خودروهای داخلی نیز ۲۱ درصد صفرکیلومترها مشکلاتی در موتور یا بدنه دارند که از این میزان، ۱۷ درصد به مشکلات بدنه مربوط می‌شود. این آسیب‌ها گاهی در خود کارخانه، گاهی حین فرآیند تحویل خودرو به نمایندگی‌ها و گاهی در زمان تحویل خودرو به مشتریان ایجاد می‌شوند. به همین دلیل ممکن است خودرویی که به نظر سالم می‌رسد، مشکلاتی داشته باشد که از چشم شما پنهان مانده است.

اگر خودروی صفر شما دچار خرابی یا آسیب‌دیدگی باشد، بسته به محل آسیب‌دیدگی ارزش ریالی آن کاهش می‌یابد. حتی ایرادات جزئی هم باعث کاهش چند میلیون تومانی قیمت خودرو می‌شوند. با کارشناسی خودروی صفر می‌توانید تمام ایرادهای خودرو را پیدا کنید و بابتشان از خودروساز خسارت بگیرید.

درخواست کارشناسی خودرو صفر

مراحل شکایت و دریافت خسارت از ایران خودرو برای خودروی صفر آسیب‌دیده

  • بهترین حالت این است که هنگام تحویل خودرو، همراه یک کارشناس به نمایندگی بروید و قبل از امضای مدارک، خودرو را به کمک کارشناس بررسی کنید.
  • اگر بعد از کارشناسی مشخص شد که خودرو عیب و نقصی دارد، به‌هیچ‌عنوان خودرو را تحویل نگیرید و هیچ مدرکی را امضا نکنید. در این شرایط، نمایندگی ایران خودرو مجبور خواهد شد این موضوع را به واحد امور مشتریان گزارش دهد.
  • پس از آن، خودروساز یک بازرس به نمایندگی اعزام خواهد کرد تا وضعیت را بررسی کند. اگر بازرس پس از بررسی، عیب و نقص اعلام‌شده در خودرو را تأیید کند، مشتری می‌تواند خسارت خود را به‌صورت نقدی دریافت کند.
توجه کنید که در چنین مواردی خودروساز به پرداخت خسارت نقدی بسنده می‌کند. تنها در موارد نادری که خودرو عیب و نقص مهمی داشته باشد (مثل خرابی موتور)، خودروساز خودروی مشتری را تعویض خواهد کرد.

بااین‌حال در اغلب موارد، نمایندگی با انجام کارشناسی موافقت نمی‌کند و به عبارتی از ورود کارشناس به داخل نمایندگی ممانعت می‌کند. در این شرایط پس از تحویل گرفتن خودرو، ۲۴ تا ۴۸ ساعت (بستگی به خودروساز دارد) فرصت دارید که خودرو را کارشناسی کنید. اگر بعد از کارشناسی مشخص شد که خودرو عیب و نقص دارد، اصلا خودرو را حرکت ندهید و سپس با گزارش کارشناسی به نمایندگی مراجعه کنید و وضعیت را برای نمایندگی شرح دهید. در این مواقع دو حالت پیش می‌آید:

درخواست کارشناسی خودرو صفر

۱. نمایندگی گزارش کارشناسی خودرو را می‌پذیرد

اگر نمایندگی، گزارش کارشناس مبنی‌بر وجود عیب و نقص در خودرو را پذیرفت، باید روالی را که قبلاً گفتیم، پشت سر بگذارید، یعنی باید مشکل از طریق نمایندگی و واحد امور مشتریان پیگیری شود تا به مرحله دریافت خسارت نقدی برسید.

۲. نمایندگی گزارش کارشناسی خودرو را نمی‌پذیرد

اگر نمایندگی، گزارش کارشناس مبنی‌بر وجود عیب و نقص در خودروی صفر را نپذیرفت، باید شکایت خود را در واحد امور مشتریان ایران خودرو ثبت کنید. بعد از شکایت، خودروساز گزارش کارشناسی را بررسی می‌کند و اگر آن را بپذیرد، یک بازرس برای بررسی وضعیت خودرو شما معین می‌شود. اگر بازرس پس از بررسی، عیب و نقص اعلام شده در خودرو را تائید کرد، آنگاه مشتری می‌تواند خسارت خود را به‌صورت نقدی دریافت کند.

گاهی ممکن است ایران خودرو وجود مشکل در خودرو را نپذیرد. در این شرایط باید برای ثبت شکایت قضایی اقدام کنید. بدین منظور باید ابتدا به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و با در دست داشتن مدارک، شکایت خود را ثبت کنید. پس از آن، شعبه‌ای برای رسیدگی به شکایت شما تعیین می‌شود. دادگاه فردی را مسئول تأمین دلیل خواهد کرد تا اسناد و مدارک لازم برای اثبات ادعای شما را جمع‌آوری کند. در این راستا کارشناس دادگستری، خودرو را بررسی خواهد کرد و مشاهداتش را در گزارش قید می‌کند. این گزارش به دادگاه تحویل داده می‌شود و در نهایت باید منتظر اعلام حکم بمانید.

توجه کنید که در تمام مراحل پیگیری شکایت خود (از طریق نمایندگی، از طریق خودروساز یا از طریق مراجع قضایی)، نباید خودرو را حرکت دهید.
promotion banner

پرسش‌های متداول

۱. آیا خودروی صفر هم نیاز به کارشناسی دارد؟

بله، خودروهای صفر هم ممکن است در مراحل تولید یا تحویل دچار آسیب‌هایی در بدنه یا مشکلات فنی شده باشند.

۲. اگر خودروی صفر عیب و نقص داشت، باید چه کنیم؟

در وهله اول از تحویل خودرو خودداری کنید و مدارک را امضا نکنید. سپس موضوع را از طریق نمایندگی پیگیری کنید.

۳. اگر نمایندگی ایران خودرو وجود عیب را انکار کرد، چه کنیم؟

در این صورت می‌توانید شکایت خود را اول از طریق واحد امور مشتریان خودروساز و بعد در صورت نتیجه نگرفتن با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت شکایت، موضوع را پیگیری کنید.

۴. در چه شرایطی ایران خودرو، خودروی معیوب را تعویض می‌کند؟

تنها در مواردی که مشکل خودرو بسیار جدی باشد، شرکت اقدام به تعویض خودرو خواهد کرد.

درخواست کارشناسی خودرو صفر

سخن آخر

در این مطلب مشکلات رایج در خودروهای صفر ایران‌خودرو، نحوه شکایت و دریافت خسارت را بررسی کردیم. با توجه زیاد بودن مشکلات خودروهای صفر، توصیه می‌کنیم حتما خودرو را قبل یا بلافاصله پس از تحویل کارشناسی کنید. کارشناسی خودرو علاوه‌بر اینکه از افت قیمت جلوگیری می‌کند، سبب می‌شود که در آینده کمتر متحمل تعمیرات هزینه‌بر شوید. فراموش نکنید که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.