موتور مشترک سایپا و ایران خودرو در راه است

0 1,844
سایپا علاوه بر خودروهای جدید، از پیشرانه‌های متعددی رونمایی کرده است. جزییات اولیه این پیشرانه‌ها و به طور خاص، اطلاعات مربوط به موتور مشترک سایپا و ایران خودرو به تازگی در فضای آنلاین منتشر شده که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

گروه صنعتی سایپا از موتورهای پیشرفته و ارتقایافته در محصولات جدید خود استفاده می‌کند. پیشرانه ME16 با همکاری ایران‌خودرو ساخته شده که نمادی از اتحاد و همبستگی در صنعت خودروسازی کشور است. ایران‌خودرو و سایپا دست در دست هم گذاشته‌اند تا با تولیدات مشترک، علاوه بر صرفه‌جویی در هزینه‌ها، توانمندی و قابلیت خود را در ارتقا و بهبود محصولات مختلف به اثبات برسانند.

پیشرانه جدید ME16 نخستین موتور مشترک سایپا و ایران خودرو به حساب می‌آید که قرار است در نسل‌های بعدی شاهین مورداستفاده قرار گیرد. این پیشرانه با نام اصلی EC5 در خودروهایی همچون تارا، رانا پلاس و ۲۰۷i با نام TU5 به کار رفته و در حقیقت محصولی از گروه PSA است. به بیان بهتر، EC5 گروه PSA با نام TU5 در محصولات ایران‌خودرو و با نام ME16 در محصولات سایپا شناخته می‌شود.

پیشرانه EC5 با ظرفیت ۱.۶ لیتر دارای ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ بوده و می‌تواند ۱۱۵ اسب بخار قدرت و حداکثر ۱۵۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. این ارقام ممکن است در موتور EM16 مخصوص محصولات سایپا کمی تغییر پیدا کنند. به احتمال زیاد، مدل ۱۴۰۳ خودروهای شاهین به موتور ME16 مجهز خواهند بود.

علاوه بر ME16 که موتور مشترک سایپا و ایران خودرو به حساب می‌آید، اطلاعات جدیدی نیز در مورد پیشرانه M15GSI در دسترس اصحاب رسانه قرار گرفته است. این موتور به عنوان نسخه بهبودیافته M15 دستخوش تغییرات متعددی شده که از جمله آن‌ها می‌توان به تغییر در سیستم تزریق سوخت، بهبود سیستم جرقه‌زنی، افزودن هدرز و زمان‌بندی متغیر سوپاپ VVT اشاره کرد. این موتور به طور خاص گشتاور بیشتری در دورهای پایین ایجاد کرده و در مصرف سوخت صرفه‌جویی می‌کند. قدرت و حداکثر گشتاور موتور M15GSI به ترتیب به ۸۹ اسب بخار و ۱۳۵ نیوتن متر می‌رسد. تولید انبوه پیشرانه جدید هم‌زمان با تولید سهند و اطلس برای سال ۱۴۰۲ زمان‌بندی شده است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.